Gobarjenje 2024

Začel/a klavir, 08 Januar 2024, 19:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

Perice

Citat od: probst dne 07 Junij 2024, 07:04Pozdravljeni.
kje nabirate te gobe? Živim v Sentjur in še nimamo gob
Pozdravljeni. Lisičke sem nabiral ta teden na Pohorju, na višini okoli 650 metrov.

probst

klavir

Na tej višini na Pohorju so bile danes skoraj same bisernice. Odlične so bile ocvrte... (Meni so na ta način pripravljene celo boljše od karžljev, kolikor sem jih imel ob redkih prilikah priložnost spoznati, seveda...) A sploh še kdo nabira te mušnice? Zdi se mi, da so šle iz mode...

Lp

TopCat

Pozdravljeni,

za vikend mi je uspelo malce prehodit "moj" osrednjegorenjski gozd. Lisičke so ponorele  :grin: , najde pa se tudi nekaj ostalih vrst gob. Za sladico pa je na voljo tudi precej borovnic.  :angel:

Vso srečo tistim, ki se še odpravljate v gozd.

Ta Pravi Gobar

Jaz sem bil včeraj po 14 dneh.  Bisernice so tu pa tam na veliko, lisičke redko, en večji borov goban, 5 žametastih, sirovke, golobice ... Nisem mogel prej, bolnica, imel krvno sepso kot iz prospekta. Rešili so mi življenje, prišel noter na UKC v nedeljo, so rekli, v torek ste bil zagotovo mrtev. Super !!! No, hodil sem na 800 - 1200 m - višje kot greš, manj je. Je pa bilo prekrasno, sploh ko veš, da si se na novo rodil par dni nazaj - predvčerajšnjim sem prišel iz bolnice. 3 steklenice antibiotikov na dan, 3 injekcije debele, infuzijska hrana itd. Lep pozdrav vsem, dober ulov želim  :lipsrsealed:

Ta Pravi Gobar

Neverjetno, kako v Nemčiji nabirajo, Poletni gobani v kar v parkih, masovno - tukaj od 1.20 minute naprej zdaj nabrano  :
https://www.youtube.com/watch?v=IYXZ9acebKw

Ta Pravi Gobar

Mislim, glejte fotko, Nemčija :

Ta Pravi Gobar

V Nemčiji leta nabirajo poletne gobane, golobice in marsikaj drugega kar v parkih - predvsem je vroče pod lipami baje.  Evo ena lepa fotka par dni nazaj Baden - Wurtemberg.

Ta Pravi Gobar

Kolega v kraju Zittau - Nemčija včeraj - evo foto in link :
https://www.youtube.com/watch?v=9laHFk83qhY

kobanc

Niso samo v Nemčiji, tudi pri nas rastejo od cca 25. maja. V začetku so bili tudi jesenski gobani.
Nekaj izpred vročine, v prejšnjem tednu...
Lep pozdrav vsem, ki gobarite.

Perice

Včeraj bil po dolgem času v gozdu. Lisičk v izobilju, našel sem nekaj sivk in pa dva poletna gobana, začuda brez črvov  :cheesy:

probst

kje si našel lisičke? V Šentjurju nimam nič.

Perice

Na Pohorju, nad 700 metri. Sploh kjer je malenkost več sonca, tam jih je polno 🙂

probst

Hvala vam. Če je mogoče, objavite lokacijo. V Sloveniji živim le eno leto in državo slabo poznam. Hvala vam

Ta Pravi Gobar

Jaz sem bil zadnji mesec in pol 8 krat na Pohorju,od tega 6 krat na 1000 m in več.  Tam sem vsaj kaj malo našel. Ne vem kaj ni bilo glih, ne ... Včeraj 3 ure pod Zarjo. Mokro, komaj kaka prastara bisernica kje, 10 lisičk, ene sem pustil pred 9 dnevi 100 v riži malih - jih je nekdo vse preoral ven, tako male, kot so bile. Si jih je pol z zobotrebcem trebil ven med zobi po zaužitju juhe. En žametast goban. Dve golobici, pa še to prestaro.  Tak da komu se da v tej vročini hodit, naj gre - na 1200 m je bilo včeraj eno stopinjo manj kot spodaj. Drugače ves čas mesec in pol ni bilo enega avta parkiranega ob cesti, pa tudi niti enega gobarja v goši.