Gobarjenje 2020

Začel/a klavir, 04 Januar 2020, 17:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

gusar76

Ja, bravo, Klavir! Sedaj sem pa res odločen, da poiščem moje panje! :D

Ali to pomeni, da jih decembra ne bo? Tega se bojim, ker nam potem ostane za december bore malo gob!

LP

klavir

Ni panike!

Prva runda ostrigarjev je vedno že v drugi polovici oktobra, letos so celo malo zamudile. Nato pa še pozimi, vsaj decembra in januarja...

lp

gusar76

Super! Ker sem šel danes pregledati "moje" panje in sem dobil samo kakšne 4 gobe, drugače pa je beli micelij viden na vsakem in na nekaterih celo že zametki prav malih gobic. Upam si trditi, da bi bilo že kaj več, če ne bi bilo tako suho. Sem pa danes našel prve letošnje zimske panjevke. in precej sivorumenih mraznic, ki pa so bile v večini primerov že prestare! No, nekaj šopov pa bo vsekakor še uporabnih!  ;)

Ta Pravi Gobar

Kak je zdaj s Pohorjem ?  Nič ne javljate kolegi nabirajo jurčke na veliko !   V torek kolega  56 komadov nad Zgornjo Polskavo.

Nagi Bator

Citat od: Ta Pravi Gobar dne 07 November 2020, 14:05
Kak je zdaj s Pohorjem ?
Bil pred tednom dni za dobri dve uri po severnih obronkih, gor nad Mariborom. Med 350 in 700 metri. Par Vijolicnih kolesnic, nekaj gozdnih kukmakov, brdo meglenk nekaj razlicnih polstenk in pa ena samcata sirovka.  To je bilo vse. Avtov pa vec, kot pred Sparom spodaj.
Kje ljudje najdejo jurcke bi tudi sam rad vedel. Na mojih placih ni bilo nobenega.

grgr

Na Dolenjskem je sirovk POOOLNO. Tudi zato, ker so praktično nečrvive - kar je pri njih sicer velika redkost. Očitno je oktobrski hlad pomoril vso "golazen", tako da jih jem že 3 tedne vsak drug dan pečene na maslu. Njami!

Ta Pravi Gobar

Evo kak je kolega v Nemčiji našel med drugim celo pobočje črnih gobanov - to kaže od 12. minute naprej. Jurčkov kot smetja. Tudi kraljevi gobani kar ob asfaltu. Noro  !
https://www.youtube.com/watch?v=duoSXqwUGS4

everton

Evo,še nekaj mojih včerajšnjih.Upam,da ne zadnjih. ;D




Sacol

Lepo pozdravljeni,
vsi ki prispevate tako uporabne, pa tudi izredne utrinke iz nabiranja gob, ter na koncu koncev upravitelji tega krasnega foruma.
Prav tako pa bi prosil g.Evertona ali lahko izda informacijo na kakšni nadmorski višini rastejo taki lepotci?

Pa lep pozdrav vsem skupaj Sacol.

everton

Citat od: Sacol dne 09 November 2020, 21:04
Lepo pozdravljeni,
vsi ki prispevate tako uporabne, pa tudi izredne utrinke iz nabiranja gob, ter na koncu koncev upravitelji tega krasnega foruma.
Prav tako pa bi prosil g.Evertona ali lahko izda informacijo na kakšni nadmorski višini rastejo taki lepotci?

Pa lep pozdrav vsem skupaj Sacol.
g.Sacol
Te gobe sem nabiral ob vznožju Matajurja na cca 500m nadmorske višine.

Sacol

G. Everton,
najlepša hvala za natančen opis lokacije.
Želim še veliko uspehov.
Lep pozdrav Sacol.

gusar76

Danes se mi je pripetilo zelo dobro gobarjenje. Eno zadnjih poznojesenskih gobarjenj, mislim! Morda pa še jutri! Sivorumene mraznice še vedno poganjajo - večinoma so sicer stare, a nekaj uporabnih se le najde! ;)

Res, rastejo tudi bukovi ostrigarji. Velijko je tudi že prestarih...  :(

LP

Ta Pravi Gobar

Včeraj sem skočil iz občine na Pohorje da malo vidim, pa kaj bo bo   :police: ::) ...  1200 m tu pa tam kaka gobica, vse suho kot poper.  Sonce. Ob cesti proti Arehu vsepovsod gozdarji, traktorji, na veliko podirajo na vsakem drugem ovinku drevje. Motorne žage brnijo vsepovsod pod cesto.  Na sredini nekje pri Veroniki mokro, a nič nikjer.  Skočim še v Marjeti v gozd.  Sama goba vsepovsod vseh vrst.  Ampak zame nič.  Edino krasen velik klop po hlačah gor, takoj ko sem oplazil nekaj praproti sem pogledal dol in evo ga.  Pa kak velik da sem ga med prsti čutil kot kakega malega hrošča.  Hvala lepa.  Takoj ven, domov, pralni stroj, tuš, kontrola. Letos najslabša jesen zame, ma ja, enako je bilo lani jeseni.  :-\

kobanc

Na Kobanskem nisem našel nobenega, klopa namreč.
Se pa najdejo stari gobani, sirovke,... Pobiral nisem ničesar, ker nisem bil s tem namenom tam.
Žal ne morem na Pohorju preveriti, kakšno je tam stanje, ampak mislim, da je zdaj že pozno za večjo količino jurčkov.
Samo Anica nas še lahko preseneti.

gusar76

Še nekaj današnjih.

LP