Determiniranje 2019

Začel/a klavir, 01 Januar 2019, 19:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

slavko

Na posnetkih je žvepleni lepoluknkjičar. Okusen je, če je meso še mehko. Primeren je tudi za paniranje.

Lep pozdrav,
Slavko

seppo

Hvala g. Slavko. Ali ga je potrebno prej prekuhati ali ga lahko takoj paniram. Hvala.

klavir

Goba se že s paniranjem toplotno obdela, tako da ni potrebno prej prekuhati. Prekuhano gobo je tudi težko panirati.
lp

Perice

Prosim za determinacijo, hvala in lp

slavko

Na posnetku je žolčasti grenivec, neužitna vrsta gobe.

Lep pozdrav,
Slavko

Perice


gobar00

Lep pozdrav, prosim za info se o tejle gobici




bojan

Prosim za določitev vrste za gobo na prriloženih posnetkih. 

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav
Bojan

slavko

Najverjetneje je fechtnerjev goban.

Lep pozdrav,
Slavko

slavko

Gobar00 #111, mislim, da je vrsta kolobarnice: Morda kraška kolobarnica (Tricholoma myomyces).

Lep pozdrav,
Slavko

seppo

Spoštovani. Danes sem bil zopet v gozdu in našel naslednjo gobo. Ali je to Emilov goban? prosim za določitev. Hvala vnaprej.

slavko

Meni se zdi bolj podoben Boletus speciosus var. brunneus oz. Butyriboletus brunneus.

Lep pozdrav,
Slavko

seppo

Hvala g. Slavko. Kakšno pa je slovensko ime za to gobo? Hvala.

slavko

Zaenkrat ta vrsta še nima slovenskega imena.

Lep pozdrav,
Slavko

bojan

Prosim za določitev vrste za gobe na priloženih fotografijah.

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav
Bojan