Kozjenogi mesnatovci

Začel/a klavir, 18 September 2016, 11:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

klavir

Dober dan.

A mogoče kdo ve, kje bi lahko našel kozjenogega mesnatovca (po novem ščitarja)? Po gobe hodim že blizu dvajset let, pa ga še nisem našel.

ižanc

A je na dolenskem kej gob?

dejankot

kozjenogi mesnatovci rastejo na dolenjskem(okolica Roba) samo je več kot tričetrt črvivih tako da ne vem kako bo kaj z njimi letos,Ižanc malo pa rastejo ja,samo če se ne bojiš medota k jih je tukej skor tuk k jurčku

Nagi Bator

Citat od: klavir dne 18 September 2016, 11:33
Dober dan.

A mogoče kdo ve, kje bi lahko našel kozjenogega mesnatovca (po novem ščitarja)? Po gobe hodim že blizu dvajset let, pa ga še nisem našel.

Ce si eden tistih, ki bolj "leta" po gozdu, bos moral upocasnit ter gledat bolj pod noge, ne v daljavo, da ga bos opazil.
Ti garantiram, da si v vseh letih gobarjenja sigurno ze kaksnega pohodil  ;D

enastajerka

Klavir..jaz sem kozjenoge letos prvic nasla - in jedla.... in je res kar pise predhodnik...treba je fuuuul pozorno gledat v tla,da ga vidis. Prvega sem nasla po nakljucju, ko sem v blizini ravno cigancka pobirala. Potem sem pa zacela ful gledat naokoli in sem jih se vec nasla... rastli so pa v ful strmem bregu, kjer je vecinoma iglasto drevje.. okolica mb-smer Brestrnica;) Pa verjetno si ze opazil, da nekaj clanov tukaj vsako leto nekje na pohorju pobira, tak da...mogoce je treba na kake nove terene in bolj pozorno gledat - bom tudi jaz odslej :) so pa res skoraj iste barve kot zemlja - vsaj tam ko sem jih jax nasla.
vso sreco..
lp