Gobarjenje 2015

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2015, 11:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

Nagi Bator

@msimerus
Vsaj spucal bi jih lahko, če že moraš orat s tem traktorjem po šumi  >:(

msimerus

Vozim samo po cesti, tako kot vsi ostali ki gredo v gozd z avtom...gobe sem pa itak očistil

ROGLA

Citat od: msimerus dne 04 November 2015, 06:47
Vozim samo po cesti, tako kot vsi ostali ki gredo v gozd z avtom...gobe sem pa itak očistil

JA  NA CESTI,PA V VRECKO DAL....PA VBOX,adijo pamet....ko bi ti le motor crknil.......

zdenka48

Ta svet bi bil lepši, če bi vsak zase poskrbel, da dela dobro in prav, namesto, da popravlja in kritizira druge. Če bi kritika delovala, bi bili na svetu samo idealni ljudje, toliko kritike slišimo vsak dan. Bodimo drugim za vzgled s svojim ravnanjem tudi pri gobarjenju!

frodo

Citat od: ROGLA dne 04 November 2015, 09:26
Citat od: msimerus dne 04 November 2015, 06:47

JA  NA CESTI,PA V VRECKO DAL....PA VBOX,adijo pamet....ko bi ti le motor crknil.......

So pa to neprimerne besede, zloben vseeno ne rabiš bit.

janko

LP

Hvala Slavkotu za obširno razlago o trosih in rasti gob.

Torej velja za vse gobarje.

Stare užitne gobe, katere bi doma vrgli proč, obesimo na vejo z klobukom trosnjakom navzdol, da bo gob še kaj za naše otroke.

Jaz sem večkrat stare jurčke razdelil na kose in jih razmetal okrog rastišča.

Menim da bo tudi to morda pomagalo, da bo gob več v naslednjih letih.

Gob, ki jih ne poznam ali so strupene nikoli ne pohodim ali brcnem. Naj ostanejo okras v gozdu.

Janko

zdenka48

Hvala Janko za dobronamerne nasvete. Z veseljem jih bom upoštevala. :)

tinček

LP
Kot je za videt gobice še lepo rastejo.Kaj gdo ve kako je kaj s sneškami na Goričkem.Enčas so lepo rastle,ker sem jutri namenjen it v te kraje bi bil zelo vesel za kašnokoli  informacijo o sneškah.
Martin

Letecipujs

Jaz grem tudi v gozd z mopekom, pa z njim ne morem iskati ( da ne govori iz vas favšija, ker se pripelje z stirikolesnikom, vi
pa z avtom). Drugače pa še rastejo - gobe namreč. Današnje, Pohorje cca 7 m nmv.

PrviProgram

"Pohorje cca 7 m nmv", kje pa te to je za eno Pohorje?

mimimimi

Tinček, po mojih informacijah bi naj snežke rasle v Mačkovcih in Križevcih. Je pa baje zelo veliko gobarjev. Lepo bero vam želim.

frcaja

Citat od: tinček dne 04 November 2015, 13:42
LP
Kot je za videt gobice še lepo rastejo.Kaj gdo ve kako je kaj s sneškami na Goričkem.Enčas so lepo rastle,ker sem jutri namenjen it v te kraje bi bil zelo vesel za kašnokoli  informacijo o sneškah.
Martin
Tinček, glih jih pucam, sirotice z Goričkoga. Če imaš svoje place in če niso spucani, si zmagal. Zdaj so ravno prave velikosti, 4-5 cm, kompaktne, lepe... Samo ostro oko!

msimerus

Če bi foušija gobe sadila bi bili vsi vsak dan v gmajni..pa lep pozdrav vsem normalnim gobarjem

mimimimi

janko

LP

Na Gozdno gospodarstvo sem poslal vprašanje zakaj niso gozdne poti očiščene.

Odgovorili so mi, da je nujno treba pospravit iglavce ostalo pa lahko počaka na lastnika ali da narava naredi svoje.
Pa še opomba je bila glede varnosti. Rečeno je bilo, da se "trenutno gibljemo po goznih poteh na lastno odgovornost" .
Torej jim je vseeno. Če padeš zaradi ovir na poteh si sam kriv.  >:(