Gobarjenje 2015

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2015, 11:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

jurčkoljub

Enastajerka no v to kakšne gobe ti pobiraš se raje ne bom spuščal, ker si videla mnenje še marsikoga drugega tu na forumu in ne samo mene. Za mene so nekatere od teh tvojih gob prestare pa pika. Si pa s tem svojim zapisom popolnoma potrdila točno to kar sem mislil, da pač pobereš vse kar zraste in potem z veseljem poješ.

Sedaj ti pa naj še razložim, da se nikakor nisem hvalil s tem da sem nekomu nos zlomil. Sam absolutno nisem pristaš nasilnega vedenja in obsojam vsakršno nasilje in tudi meni je potem bilo žal, da sem tako odreagiral. Ampak v tistem trenutku sem bil pač izzvan.

Pa še nekaj...nevem kje si ti prebrala, da sem jaz koga obsodil, da je lažnivec????? Enostavno sem malo posumil o tem, da so imeli vsi polne košare in sem to napisal. Nikomur pa nisem rekel, da je lažnivec.

No za naslednjič, ko boš spet užaljeno pisala in komentirala moje zapise jih prosim vsaj najprej dobro preberi in si potem ne izmišljuj svojih besed. Ti pa želim čimboljšo gobarsko sezono, tiste ta ogromne gobe pa vseeno raje pusti v gozdu, da lepo zagnijejo.

Spodaj še nekaj slikic danes iz Pohorja...nekaj mi noče naložit slikic, bom poizkusil kasneje. Ja tale dež naslednje dni bo prišel pa še kako prav, ker ga gobice nujno potrebujejo ;D

Lep gobarski pozdrav

enastajerka

Citat od: jurčkoljub dne 16 Avgust 2015, 16:13
..
Pa še nekaj...nevem kje si ti prebrala, da sem jaz koga obsodil, da je lažnivec????? Enostavno sem malo posumil o tem, da so imeli vsi polne košare in sem to napisal. Nikomur pa nisem rekel, da je lažnivec.
No za naslednjič, ko boš spet užaljeno pisala in komentirala moje zapise jih prosim vsaj najprej dobro preberi in si potem ne izmišljuj svojih besed. ...

No da prilepim tvoj komentar od zadnjič, kjer si odgovarjal na Alenkin post:
"hahaha Alenka29...malo smešna je tale tvoja trditev in polna pretiravanja, da so imeli vsi polne košare, ker sem danes tudi sam bil na Pohorju in ravno polnih košar nisem videl. "
To je za mene vsekakor obtoževanje, da Alenka laže...samo zato, ker je bila tvoja košara prazna, še ne pomeni, da drugi nismo kaj našli...

Jaz bom pa še naprej nabirala takšne gobe, kot sem jih do sedaj, pa če tebi ali drugim to paše ali ne. Če so meni dobre tudi tavelike gobe, jih bom nabirala isto kot tamlade! Jaz se vsekakor ne bom pred tabo ali kom drugim opravičevala za to...

Sploh pa so tvoji posti od taprvega naprej polni agresije in arogance, da se raje ti vprašaj kaj ti delaš narobe, ne pa da druge obsojaš.. pa vsekakor pusti mene in moje poste pri miru, ker niso namenjenu takemu folku kot si ti!

StaneDolanc

Halo, ljudje, pa kaj vam je?! A je treba še na portalu, kjer naj bi se družili, delili strast za gobami, se malo pohecali, poučili, izmenjavali mnenja, izkušnje, zdaj prenesti prakso blatenja, kreganja kot da gre za politično in ne gobarsko stran? Dajte, umirite se, stran od slovenceljske mentalitete, nonstop foušija, zbadanje in šinfanje?!

Ta Pravi Gobar

StaneDolanc...

Bo kar štimalo, se strinjam  100 % ...

Sicer pa padavine po Dravski dolini zaenkrat par kapljic zadnjih 48 ur, phe .....

Lep pozdrav vsem čakajočim  ;D

jurčkoljub

Stane ja se strinjam. Pustimo to pa gremo naprej novim gobarskim užitkom naproti. Enastajerka lahk se ti tudi opravičim, če misliš da je blo preveč osebno da sem dejal da so za mene to prestare gobe, se opravičujem. No sedaj pa upajmo da nam zalije, ker tole do sedaj je bilo bol bogo kar se tiče dežja. :(

Nagi Bator

Daj pojte se kregat na privat, no!
Ta forum bo pocasi rabil aktivne moderatorje.

Gobe s slik enestajerke so ble stare - dejstvo!
Ce ji pase jest take, OK, njena stvar, drugim ne, tudi OK - dejstvo!
Lomljenje nosov in hvaljenje s tem po forumih je obsodbe vredno - dejstvo!

pajdo

Ta Pravi Gobar..  :laugh:

Včeraj med Ptujsko goro in Podlehnikom
2 urni naliv 7 litrov na kvadratni meter  deža pa dans zjutraj pol litra
do vikenda te že bo  ;D

pa še ta slika od  9 avgusta... haloze

mira

Citat od: StaneDolanc dne 16 Avgust 2015, 17:45
Halo, ljudje, pa kaj vam je?! A je treba še na portalu, kjer naj bi se družili, delili strast za gobami, se malo pohecali, poučili, izmenjavali mnenja, izkušnje, zdaj prenesti prakso blatenja, kreganja kot da gre za politično in ne gobarsko stran? Dajte, umirite se, stran od slovenceljske mentalitete, nonstop foušija, zbadanje in šinfanje?!
Podpišem

frodo

Citat od: enastajerka dne 16 Avgust 2015, 15:49
Ojla!

Glede na to, da je med drugim to nabiranje "starih gob" verjetno letelo tudi na mene, bom malo obrazložila moj pogled. Kot prvo; za mene ja stara goba tista, ki več ni uporabna in je ali nagnita ali plesniva ali popolnoma črviva - kar pa te moje gobe niso bile!

Te tavelike gobe (ki jih verjetno nekateri imenujete "stare") predvsem paniram, saj se iz njih dobi lepa količina za več ljudi - in bile so odlične, kar so potrdili vsi, ki so jih jedli!!! Tudi sušim jih in so prav tako zelo okusne z odlično aromo! Tamlade seveda večinoma vlagam, saj so le te dovolj čvrste. Za paniranje pa mi je vsekakor škoda uporabiti tamlade, saj jih je potrebno kar vleiko, da lahko neko konkretno količino dobiš ven za en obrok. In odpada od teh mojih "starih" gob je bilo zelo malo! Po resnici vam povem, da so celo te tavečje gobe bile manj črvive kot tamlade in sem tudi bete lahko skoraj v celoti porabila!

Če pa komu okus starejših gob ni všeč, pa jih pač ne rabi nabirat. Meni se zdi večja škoda, če takšne gobe pustim v gozdu, da potem zgnijejo, medtem ko bi jih jaz z užitkom pojedla tudi takšne velike!

Pa še za tebe "jurčkoljub" - glede te tvoje izjave (in še prejšnjih):
"nekateri poberejo vse kar jim pride pod roko, jurčki stari da še komaj sami sebe držijo. Potem jih pa doma mečejo v smeti."
Neakteri pač imamo radi tudi take gobe, ki se za tvoje pojme komaj gor držijo (katere vsekakor ne mečemo v smeti) - če se tebi to zdi čudno, ti pač povem, da je pa drugim čudno, da se nekateri ljudje po gozdovih pretepajo in se tukaj hvalijo kak so nekomu nos zlomili... Pa zraven še druge ljudi imenujejo za lažnivce, ker so baje videli "druge gobarje s polnimi košarami".... Smo si pač različni ne...smešno, če že ne patetično, da taki kot si ti, obsojajo druge...

Pa lep pozdrav vsem gobarjem...

Ne vem zakaj bi bila večja škoda, če stare gobe pustiš v gozdu, kaj pa trosi. Če bi vsi pobrali vse stare gobe, bi tudi mladih kaj hitro zmanjkalo, tako se je že zgodilo v marsikaterem gozdu. Da bi pa kdo jedel pohane strare gobe, pa prvič slišim, pa že imam kar nekaj let na grbi, pač moje mišljenje.

enastajerka

Ne vem zakaj bi bila večja škoda, če stare gobe pustiš v gozdu, kaj pa trosi. Če bi vsi pobrali vse stare gobe, bi tudi mladih kaj hitro zmanjkalo, tako se je že zgodilo v marsikaterem gozdu. Da bi pa kdo jedel pohane strare gobe, pa prvič slišim, pa že imam kar nekaj let na grbi, pač moje mišljenje.
[/quote]

Joj pa kaj ti se zabavaš? Kaj misliš da sem vse stare gobe v gozdu pobrala al kaj?? In zarad tega zdaj ne bo več gob na celem pohorju ja...joj  Pa poleg tega..če smo že pri tem...ravno s pobiranjem mladih gob se to povzroči!!! Stara goba je oddala že precej trosov, preden sme jo pobrala...če pa  ti vse mlade pobereš, še preden so oddali kaj trosov, narediš vsekakor večjo škodo!

Pa če še ti nisi slišal za pohanje večjih gob, še ne pomeni da drugi tega ne počnejo in da to ni okusno.

Martin

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

V naslednjih dneh kaže.da bo nekaj dežja tako da se bo začelo .Sam bom začel iskat v sredo četrtek pohorje od peska proti ribnici ,se že veselim prvih tapravih jesenskih gobanov .

Vi pa,ki sam druge šinfate po forumu pa obirate pa se kregate si prvo pometite po svojih košarah pol pa po drugih seveda vsak ima svoje mnenje ne rabite pa delat takega haloja pa se kr repenčit nonstop. Koga s tem mislim sigurno ve :' 8)

Lp
Martin

dr.boletus

Četrtek , petek in soboto sem se hladil na Rogli . V petek proti  Lovrenškim , po gozdu od konca velike jase
( zahodno pobočje ) cca. 1 uro cikcakanja . . . 50 jurčkov ( stare kozle  in male bunkice sem seveda pustil . . kakšnih 18 do
20 kosov ) . V soboto sicer nisem nameraval gobariti , vendar me je neverjetna množica pohodnikov spet pregnala
( ob povratku iz Lovrenških ) na isto pobočje ( samo kakšnih 10 do 20 m višje kot v četrtek ) in spet 35 kosov lepih
. . nekje do bivaka oz. koče radioamaterjev , potem sem se pa spustil proti spodnji poti in nazaj do Rogle .
Sicer so bolj suhi , ampak zdravi in čvrsti . . . od srede ali četrtka naprej pa le v gozd , tudi nižje bodo pognali
( nekje od 1100 m.n.v. in navzgor , tudi na jugovzhodnih pobočjih ) . Veliko gobarskega zadovoljstva vam želim ,
sam bom pa moral počakati na 15.september , ko bodo pognali še na mojih horjulsko-žirovskih terenih ( jesenčki )
. . v četrtek ali petek bom šel pa vseeno pogledat , če je ( bo ) dež zbezal na plano še kaj poletnih gobanov , lisičk in dežnikaric . . skoraj zagotovo jih bo ( tereni med cca. 650 in 800 m.n.v. ) .

strastengobar

Vidim, da se vsepovsod nekaj dogaja. Jaz sem jih našel 21 komadov v okolici lenarta prejsno sredo. Prihaja jesen z dežjem, vročine se umirjajo, počasi bo čas za bogato jesensko sezono.

@jurčkoljub: daj ne bodi bedak. Pa ne moreš hodit po gozdu pa nosove lomit. Tudi meni dvigne pritisk ko vidim neuke ljudi z vrečkami in hodim mimo piksen piva, ampak rezultat 0 zlomljenih nosov.. Maš srečo, da ni mel konkretnega noža poleg. Če bi meni kdo zlomil nos v gozdu(sicer težko ker ne smetim), bi ostal privezan za drevo za 24ur. Pa drugič bodi z takimi raje tiho, ker se še bolj poneumljaš kot si.. Pa brez zamere.

A mogoce kdo ve kak je stanje na Goričkem?

Lp

fotogobar

enastajerka,
ne sekiraj se, smo tudi takšni tukaj gori, ki mislimo in čutimo zelo podobno kot ti, pravzaprav so nekatere tvoje trditve dejstvo in si prava gobarka, zagnana in strastna in iz tvojih prispevkov razberem, da si polna zagona v iskanju znanja in edino to šteje,

kar se tiče nasilja, ki je bilo opisano nekaj postov nazaj, moram reči, da mi je šlo kar na bruhanje,ko sem to prebiral, prispevek, ki je to polemiko sprožil je bil napisan kot, da bi ga spisal najstnik poln sam sebe in s podivjanimi hormoni (zelo otročje in nevredno odraslega moža), žal lahko ugotovim, da ga je spisal odrasel mož, ki človeka, ki naj bi to nasilje v njem sprožil opisuje kot nekega neotesanca milo rečeno ampak sam ne dojame, da se je s tem svojim dejanjem spustil na veliko nižji nivo od domnevnega provokatorja,
   torej nikoli in nigdar se probleme ne rešuje z nasiljem, ker nasilje ne more roditi drugega kot nasilje, iz njegovega pisanja pač ni razvidno, da bi bil napaden in bi lomil nos v samoobrambi,
seveda bo dotični imel pripombo ampak moje mnenje je posledica 35 letnega aktivnega treniranja karateja tako na osebni ravni kot s pedagoškega vidika,
  med drugim sem tudi strasten gobar že 25 let, ki mu je bila količina nabranih gob pomembna mogoče prvo leto dokler nisem dojel, da je znanje, o mikologiji, predvsem pa opazovanje narave v povezavi s tem veliko več vredno in samo to napolni dušo, za malico tako ali tako ni bil nikoli problem, ker če poznaš veliko gobic, se zelo redko dogodi, da bi odšel iz gozda s prazno košaro, vse skupaj sem nadrgradil še s fotografijo in ko čepim ob eni sami glivi, ki je ravno prav fotogenična in v pravi svetlobi tudi pol ure, da dobim željeni rezultat in medtem okoli mene drugi gobarji veselo polnijo košare, če sploh košare, če niso kar kante od jupola, potem veste kaj mi je pomembno,
   se popolnoma strinjam, da je človeka potrebno opozoriti, če nabira neočiščene gobane v kante od jupola in isto počne njegov sin, ki je v bližini in to dobronamerno opozorilo sem tudi namenil človeku, veste kaj sem dobil nazaj, citiram - ajde jebi se glupane - sam vem, da bi lahko človeka onesposobil z enim usmerjenim udarcem ampak ne, ostal sem popolnoma mirem v zavedanju, da je njegova reakcija pravzaprav odraz njegove ozaveščenosti in si pod nobenim nivojem ne morem privoščiti, da mu to ozaveščenost dvigujem s prisilo, nasiljem, le kje bi si lahko vzel to pravico, zakaj je on nepoučen, je lahko tisoč razlogov, kar pa ni več v moji domeni, še posebno ne, če človek ne pokaže interesa ali želje po napredovanju,

vse kar sem zapisal je dobronamerno, samo kot moje mišljenje in forumi so pravzaprav temu tudi namenjeni mar ne, če se komu zdi tema izven konteksta, se pravzaprav moti, še kako je v kontekstu, saj se gobarji dnevno srečujemo s podobnimi izivi v gozdu in kam bi nas vse skupaj pripeljalo, če bi si kar povprek lomili nosove izvani ali tudi ne, to še vedno ni opravičilo za nasilno reakcijo - samoobramba je nekaj čisto drugega, čeprav tudi tu pridemo na zelo občutljivo temo, ki si jo zopet ljudje razlagajo vsak posvoje,

lansko leto smo popolnoma pravilno parkirali štirje avtomobili na robu gozda in ko smo po nekaj urah prišli iz gozda, so bili naši avtomobili politi z neko jedko snovjo, ki je razjedala lak in samo na mojem avtu je bilo za 3500 eur škode,
ja kaj v tem primeru, če bi slučajno na tega človeka naletel, po jurčkoljubovo bi mu verjetno bilo potrebno polomiti vse kosti, ne ne dragi sogobar, poklicali smo policijo in škodo povrnili preko zavarovalnice

rotor

Fotogobar, odličen post. Sam razmišljam in delujem popolnoma enako.

Pozdravljen.