Gobarjenje 2015

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2015, 11:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

Martin

;)
Pozdrav vsem gobarjem seveda gobarkam

Vidim da se že nekaj najde čestitke vsem.
Urko- vidim,da ste našli dva krasna jesenska gobana lahk vprašam za približno nadmorsko višino kje ste iskali.

no čas je že,da se nekaj začne če bo po tej vročini prišel še dež bo še boljše. :angel:

LP
Martin

Gobar88

Sem bil na goričkem in samo par lisičk, nobenega jurčka še letos... In spet je postalo suho, tako da ne bo nič...

Poslano z mojega GT-I9000 z uporabo Tapatalk

pajdo

nekaj se pa le najde kljub suši  :laugh:

Območje Ptujske gore lp

gobarček

Tudi pri nas se je začelo- okolica Lj. v soboto zjutraj

Martin

:-[

Gobarček lepe gobe a zakaj ljudje božji ne strebite gob v gozdu na mestu najdbe ni mi jasno . Pa ne spet z ono finto sem nož pozabil po sreči pa še z vrečo po gozdu ne.

Gobe je treba iskat z košaro očistit na grobo na mestu najdbe in za sabo pustit neuničen in čist gozd smeti se trebajo odnest sabo domov . :police:

Lp
Martim

msimerus

Cel dopoldan v gmajni, pa razen enega gobana in še enega starčka, no ja pa malo lisičk...je res že malo presuho...bo moral oni gor malo zalit

msimerus

msimerus

msimerus

enastajerka

Ojla!
Danes sem se pa načeloma odpravila po borovnice, pa me je po par urah nabiranja tako začel bolet hrbet, da sem prenehala..in šla raje malo pogledat za gobicami. Čez vikend nisem šla,ker sem predvidevala da bo gozd spet poln kot prejšnje vikende..in mi ni v veselje nabirat gobe, ko na vsakih par metrov srečam drugega gobarja..;)
No, sem torej mislila,da ne bo kaj najt, ker so čez vikend vse pobrali..pa sme se na srečo zmotila :D No, sedaj mi je žal,da nisme že čez vkend šla... :/
Torej na enem krožniku jurčki, na drugem mešano - golobice, lisičke, ena rdečebetna polstenka, dve lupljivki; na tretjem pa rdečkaste mušnice (čeprav me je malo strah,da katera ne bi bila prava..? :/ bom še prosila za determinacijo-zato sem jih tudi namerno pusitla tako slabo očiščene...)

Lep pozdrav

rotor

Par lisičk, par fotografij, en filmček...to je današnja bera v gozdu.

https://www.youtube.com/watch?v=WOpQ1Hn6r5E

anica

KONČNO!  Ne zdi se mi sicer čisto normalno, da bi kdo pri 36. stopinjah v popolnoma
suhem gozdu, kajti pri nas na vzhodu  - vsaj na jugu Goričkega je bilo dežja le za vzorec
kdo našel jurčke, lisičke, sivke in tudi druge gobe, vendar se mi je včeraj zgodilo prav to.

LP.A.

Strastni gobar

Evo tudi pri nas prvi jurčki nabrani zjutraj  na nm.750 m.

Andrej Banko

Dež ... končno ...
Ta mesec še nisem šel nič pogledat v gozd.
Zaradi visokih temperatur nekako nisem imel nobenega upanja na kakšne najdbe gob,
čeprav tukaj na forumu sedaj vidim, da ste pa nekateri vseeno uspeli nekaj nabrati.
Torej, v petek po službi moram obvezno preveriti nekaj lokalnih terenov, v soboto pa malo na potep po Gorenjski ...

msimerus

Tudi mene je ta sinočnji dež malo iz firbca spravil danes popoldan v našo gmajno...lisičk za eno rundo in dva gobana, tri stare sem pa gmajni pustil za razplod