Gobarjenje 2015

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2015, 11:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

Andrej Banko

Včeraj sem šel prvič malo pogledat za mavrahi na perspektivne terene v bližino Šentjakoba ( ob Savi ).
Ker jih imam za letos že polno rit, mi je bilo popolnoma vseeno, če kaj najdem ali ne ...
Kljub temu, da sem bil tu prvič. sem našel približno 20 gobic, ki pa so bile dokaj neuporabne.
Nekaj jih je bilo konkretno obžrtih od polžev, ostale pa polne črvičkov.
Bil sem pa tudi zgrožen nad količino divjih odlagališč na tem področju ...  >:(

lisička71

Citat od: slavko dne 24 April 2015, 11:24
lisička71 #130
Mavrahe oz. užitne smrčke (Morchella esculenta) je smiselno iskati v logih ob reki Dravi oz. v logih drugih rek ali potokov. Rastejo na nekoliko bolj peščenih tleh. Trenutno je kar suho, zato je bolje počakati dež in takrat obiskati loge. Lahko si jih pa v živo ogledate na razstavi gob, ki jo imamo med 24. in 26. aprilom v Mercator centru Tabor v Mariboru.

Lep pozdrav,
Slavko

Upoštevala vaš nasvet in včeraj šla na lov....in jih našla. Hvala. :)

Trocki

Končno so se pojavili tudi pri nas! Ker tu ni potokov in logov, jih nabiram kar v gozdu na področju ob jasah ter skladišču hlodov.

Notranjska - 550 m.n.v.

Martin

;)
Trocki
zanimivi primerki.
No jaz pa grem jutri pogledat če morda že kje sameva kakšen goban lani sem našel prvega borovega gobana drugega maja tak ,da bom se pusto presenetit.

Lp
Martin

Gobar88

Super, poročaj kako bo, tudi mene že malo vlece v Goričke gozdove ;)

Poslano z mojega Samsung Galaxy S6 z uporabo Tapatalk

Ta Pravi Gobar

Martin

Je blo kaj - kakšen borov goban ?    Ali je suho - prazno  ?

Sam doslej še nisem imel sreče ...

Lep pozdrav vsem

Gobar88

Martin nima časa poročat, ker cele dneve nabira jurčke :D :D
Daj porocaj prosim :)

robert11

pozdravljeni
včeraj sem bil v gozdu za borovimi gobani. žal se v gozdu nič ne dogaja - nobene gobe. lani sem 1 maja našel prve borove gobane, letos pa bo potrebno še nekaj časa počakat. drug teden napovedujejo deževno pa malo hladnejše vreme, potem pa mislim da se bo začelo v gozdu.
lp
robert

msimerus

msimerus

Včeraj našel, ni glih čist taprava ampak počasi se bo začelo, sam malo dežja rabimo :)

Martin

pozdrav

Kot ste opazli žal nisem mel časa it v gozd zato tud nisem poročal. Grem pa sigurno v začetku naslednjega tedna ker mam dopust in upam ,da bo kaj za v košaro dat .tud kakšna lisička se bo vrjetno že prikazala.

Lp
Martim

Gobar88

Tudi jaz grem drug teden pogledat v goričke gozdove :) bom poročal...

robert11

pozdravljeni
količina padavin sicer ni nevem kako velika, samo mislim da bo drug teden že kaj za nabrat. bom kaj napisal ali pa kako fotko prilepil.
lp
robert

frodo

Vsi že čakamo, da začne kaj poganjat

Hostar

Citat od: frodo dne 15 Maj 2015, 18:55
Vsi že čakamo, da začne kaj poganjat
V okolici LJ že poganjajo lisičke in žametasti gobani.