Gobarjenje 2015

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2015, 11:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

frodo

Lisičke? Ta narava je res čudna. Če ni skrivnost, kje si pa nabral marčevke.

:o :o :o

klavir

Vedno v Prekmurju...

:)

as

Jaz jih vstrajno, vsako pomlad iščem v okolici Kamnika, do Kranja, vendar neuspešno. Jih je na tem področju že kdo našel ?

Dario

Jaz sem jih nabral včeraj 10 km od Ljubljane..... Vsako leto jih najdem na istem mestu, so pa zelo skrite te marčevke, zlasti takrat, ko so še majhne. Take običajno pokrijem z listjem in pridem čez 1 teden, takrat so nekatere ravno prav velike.... !
Ker sem na novo član, mi ni uspelo dodati sliko, pa čeprav sem kliknil na ikonco "dodaj sliko" ! Mi lahko kdo pomaga, oz. da nasvet.
L p Dario

Gregor

Za dodajanje slike morate iti na "Dodatne nastavitve", in potem pod "Pripni;" izbrati datoteko, poglejte pripeto sliko.

LP,
Grega

Dario

Mislim, da je slika pripeta...
L p Dario

anica

Danes je bil uspešen tudi moj gobarski dan. Končno so pognale marčevke tudi na mojih
terenih. Zanimivo gobarjenje, ko nabiraš gobe katere sploh ne vidiš (razen ene), potem pa
samo z intuicijo dvigneš listje in presenečenje - še pa še čisto mladih gobic.

LP A.

anica

Ja pa še slikica...........................

klavir

CitatDario
Newbie
*
Objave: 2

Jaz sem jih nabral včeraj 10 km od Ljubljane...

Morda Pijava Gorica...? Ko sem še študiral v Ljubljani, sem tja hodil po marčnice z avtobusom. Splošno znana lokacija med ljubljanskimi gobarji; pa čeprav sem vedno videl še veliko drugih ljudi, ki so brskali po listju, se je dalo precej najti. Takrat... Pred nekaj leti pa nekako ne več. Ko eno leto nisem našel niti ene marčevke, sem nehal hodit tja, pa tudi študij sem zaključil. Je pa lepo, ko vse cveti, so pa s širitvijo ceste nekaj rastišč marčnic žal odpravili... Nam Mariborčanom je tako bližje Goričko; v okolici Maribora sicer te gobe so, vendar tudi zadnja leta manj. Pa težko jih je videti in prehiteti je treba še jelenjad, ki se rada masti s tem (zaenkrat še niso pogruntale :)). Edino cvetja na Goričkem ne vidim čisto nič - pač tam, kjer hodim, očitno so ta tla borovih in mešanih gozdov tistih predelov prekisla. Sicer pa sem se tudi že naučil, da med cvetjem marčnice ne rasejo... No, kakorkoli, zanimivo, dogaja se ;D

anica

Želim vam opisat moje izkušnje z nabiranjem marčevk. Rastejo izključno v lisnatem
gozdu in to vedno na istem mestu oz. rastišču. Lahko prehodiš tudi 10. km in če ne veš kje in
potem še kdaj, bo košara prazna kot je bila moja leta nazaj. Včeraj so mi prav srnice pokazale
kje moram pogledat pod listje.

Veliko sreče vsem in lep pozdrav!

kragulj

Tudi moje prve marčevke...
lp

JANEZ L

Vse čestitke za tele marčnice. A na gorenjskem tudi rastejo, Radovljica z okolico? Jaz jih še nisem zasledil.

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti ni greh...

anica

Moje včerajšnje marčevke - zadnje letos. Lep je občutek ko jih
najdeš. Potem pa rabiš še pa še časa, da jih sčistiš, ker so dejansko
cele v zemlji.

LP A.

frodo

Očistil bi jih že očistil, samo težje jih je najti!  :)

kragulj

Današnji gnezdi marčevk in lisička...
lp,