Gobarjenje 2014

Začel/a kragulj, 01 Januar 2014, 21:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

mattyy

Mislim, da nas letos več niti 10 HASSP-ov ne reši.  ;D  Pomoje se je Pohorje zaključlo. Če pa bo kdo poročal, da je kaj drugače, potem pa hop na terene ampak zaenkrat je vreme čist zahinavlo.

Gobar88

Jaz grem jutri tekom dneva na goričko pogledat svoje place, javim kako in kaj ;)

Poslano z mojega OnePlus One z uporabo Tapatalka

Ta Pravi Gobar

Lojze...

Ja, zgleda bolj bogo, ne vem, če še bo kaj...

Ja, nekatere druge zadeve so.  Sem bil danes spodaj na Pohorju glede kostanjev, teh je malo - pa še to drobni.  Sem pa videl parsto črnih trobent - tudi te stare in gnijejo... 

Našel 20 velikih lisičk, eno krasno srednje odprto veliko marelo, pa enega velikega borovega gljivca - to vse zdravo - krasno.

Vrh Pohorja je milijone Sirovk - zdravih, lepih, trdnih in mladih.

No ja, edino jurčki menda GOODBYE for this Year ...

Lp,  TPG

marjeta

Urli, danes sva malo pogledala po Resevni vendar jurčkov ni. Je pa kar dosti ostalih gob, tudi mladih.
Najdejo se še tudi lepe lisičke. Ne vem no, ampak jaz mislim, da sezona še ni končana.

Prihaja lep vikend in midva ga bova izkoristila za dolge pohode.

Pa lep večer

Marjeta

Rihtaric

Citat od: urli dne 24 September 2014, 23:00
Marjeta lepo da si pohvalila Resevno, je tudi moj najljubši teren, si bila kaj gori v teh dneh?

Kje pa najraje ti nabiraš, Urli?

Boletus31

Citat od: Ta Pravi Gobar dne 25 September 2014, 15:41
Lojze...

Ja, zgleda bolj bogo, ne vem, če še bo kaj...

Ja, nekatere druge zadeve so.  Sem bil danes spodaj na Pohorju glede kostanjev, teh je malo - pa še to drobni.  Sem pa videl parsto črnih trobent - tudi te stare in gnijejo... 

Našel 20 velikih lisičk, eno krasno srednje odprto veliko marelo, pa enega velikega borovega gljivca - to vse zdravo - krasno.

Vrh Pohorja je milijone Sirovk - zdravih, lepih, trdnih in mladih.

No ja, edino jurčki menda GOODBYE for this Year ...

Lp,  TPG

TPG mene zanima po čem sklepaš to?  ???

Ta Pravi Gobar

Boletus...

Sklepam iz 38 let izkušenj na Pohorju, kaj vem ...

Dejstvo je, da je soparnost predvčerajšnjim spet takoj izginila.  

Drugo je, da po mojih izkušnjah mora biti zemlja prvo fajn segreta, pol pa gor sam dež.  Torej da je zemlja precej bolj topla kot ozračje - pa magari ozračje 5 Stopinj.

Sedaj je mokra in mrzla zemlja.  Tisto, da po deževju mora biti sončno in toplo, je larifari.

Pa kot se meni zdi, imajo Jurčki zelo radi elektriko - da strele fajn tolčejo, naelektrijo, potem se pa najde.

Kot tretje, ko enkrat sezona na Pohorju traja dva meseca, je to to.  Ali pa kaka res posamezna kje ven pogleda - govorim samo o Jurčkih - Globajah, druge gobe imajo lahko drugačno politiko.

Sem jih par nabral - letos  100 kg, lani 250 kg, predlani  150 kg.

Leta  2005 so bili jurčki na Pohorju od 15. Julija enako kot letos.  Septembra - Oktobra smo iskali, nikjer nič.

Lp, TPG

urli

moji tereni:Resevna, Travnik,Rogla proti Lovrencu,Čreta in Paridol in to je to

LP

Boletus31

Hvala za odgovor. Vidim, da ti striktno pišeš za Pohorje jaz sem mislil nasplošno. Včeraj sem bil v hosti (nižinski predel) pa se je nekaj našlo...Milsim da nekaj še zih bo  :)

gal

Jaz sem bil danes na standardnih terenih - okolica Lj. Ni nič pametnega, jurčkov letos sploh še ni bilo, razen posameznih primerov. Po mojem je bolj ko ne konc za letos na našem koncu.

Miha89

S stricem sem bil danes ponovno na dvo in pol urnem gobarjenju v nižinskih predelih v okoliških gozdovih Ihana. Na 'placih' kjer ponavadi najdeva vsega skupaj vsaj 20, 30 jurčkov danes NIČ, mimogrede pa dva ajdovčka, s črvivim in obžrtim betom. Počakam še na polno luno če bo kaj, sicer pa bomo lahko potegnili črto pod tole katastrofalno sezono. Sicer pa poleg dveh jurčkov še nekaj šampinjonov in kar nekaj lisičk - edina svetla točka letošnje sezone.

Rihtaric

Citat od: urli dne 26 September 2014, 11:04
moji tereni:Resevna, Travnik,Rogla proti Lovrencu,Čreta in Paridol in to je to

LP

Hvala. Kaj pa Žekovec?
lp

janko

LP

Dober poznavalec gob mi je namignil, da bodo gobe rastle po 1. oktobru.

Morda tudi zaradi "penzije ", ki so dan prej ?

Pred leti sem rekordno velik jurček našel kanec oktobra. Imel je 1,60 kg premer klobuka 32 cm.

ROGLA

Citat od: janko dne 26 September 2014, 18:26
LP

Dober poznavalec gob mi je namignil, da bodo gobe rastle po 1. oktobru.

Morda tudi zaradi "penzije ", ki so dan prej ?

Pred leti sem rekordno velik jurček našel kanec oktobra. Imel je 1,60 kg premer klobuka 32 cm.

ja ,tudi meni... danes GOZDNI MOŽ poslal obvestilo da bodo JURČKI  po 8.10.2015

Ta Pravi Gobar

Hej ...

Kaj zdaj vse tiho je bilo ... ??

Je kaj akcije ?  Sam nisem šel, morda pa bo kaj ?  Če ne drugo, Marele, Lisičke, Borovi gljivci, Sirovke  ?

Lp vsem, dober ulov ...

TPG - 40 let ljubitelj starinskih ur ...