Gobarjenje 2014

Začel/a kragulj, 01 Januar 2014, 21:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

sabincica

Zdravo,

Včeraj sem na hitro skočila v gozd blizu hiše, kjer imam standardni plac z marelami. So začele poganjat. Vzela vzela sem eno, ki je bila dosti velika, 6 komadoma pa pustila za jutri, če jih ne bo kdo pred mano pobral. So pa začeli pod smrekami rdečeči dežnički rast. Teh je bilo pa 5 uporabnih, ostalo bo pa čez kak dan ali dva:)

Našla pa sem še enega lepega borovega glivca, katerega fotko prilagam. Vse je šlo v paniranje za kosilo  ;D

Lep sončen pozdrav iz spodnje savinjske. :)
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

jurcek9

Nekaj od danes :)

Ma Re La

Jurček9 ali si to nabiral v Besnici ali kje drugje, če ni skrivnost.

:)
lp,

jurcek9

Citat od: Ma Re La dne 30 Avgust 2014, 16:07
Jurček9 ali si to nabiral v Besnici ali kje drugje, če ni skrivnost.

:)
lp,
Ni skrivnost=) V besnici ja=) Nekaj se je zacelo, ni pa veliko=/

mudla

Dve uri sprehoda po vznožju Pohorja cca. 500 m višine - Maribor. Najde se vse mogoče. Lepi zdravi jurčki, mesnatovci, dežniki predvsem mladi, malo lisičk, žametni gobani, kostanjevke, leponogi goban ( neužiten ) je pa lep na pogled, tu in tam kakšna golobica. Za vse okuse se skoraj najde nekaj. Lep pozdrav. In še slike

mudla

Še leponogi goban - neužiten, ampak čudovit pogled ,
lp.

Quentaa Shiva

Kratek sprehod po gozdovih Savinjske regije.

mato2

Pozdrav je bil kdo kaj na pohorju jaz od torka nisem bil nič takrat je kazalo bol bogo. se pa najde tu pa tam kaj v halozah takoda se bo tudi tu počasi začelo lp mato

babolat89

Danes skočil v gozd oz. bolje rečeno "travnik" za 30 minut in nabral 10 marel, 30 brezovih dedov ter 6 res lepih/čvrstih jurčkov.
Nabiral sem na nadmorski višini okoli 900 metrov, marele pa precej nižje (okoli 500 metrov) - koroška - proti Košenjaku...

štajercMB

Še sreča...da nisi bilo ''gobnega'' inšpektorja...to je več kto dovoljenih 2kg na osebo Quentaa Shiva...ne ;)...sicer pa lepa bera...čestitke :)

lukar

Mudla , zanima me kaj imaš to na zadnjih dveh posnetkih? Kake ovčje vime al kaj?

mudla

Zdravo: predzadnji je mesnatovec in zadnji je ježek. Predlagam da si ogledaš lepe opise rodov višjih gliv, tukaj na gobe.si. ( http://www.gobe.si/Mikologija/OpisRodovVisjihGliv ) Če jih ne boš našel probaj s tem linkom. Lp

tinček

Nekaj utrinkov od včeraj iz mariborskega pohorja.Zgleda,da so pognali,ker sem veliko majhnih pustil za drugič  ;)

mika

Nekaj slikic redkih gob.
Lp Marija

sabincica

Zdravo.

Zopet z zamudo....rezultat 1 urice sprehoda po gozdu ;)
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica