Gobarjenje 2014

Začel/a kragulj, 01 Januar 2014, 21:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

jurcek9

Jaz mislim da bo treba malo pocakati tudi na malo manj nadmorske visine, saj sem jaz nabiral na priblizno 600, pa ni bilo nic svezega vse staro...

mattyy

Pozdravljeni

Par včerajšnih.

jurcek9

1,8kg težak jurček moj rekord=)

Martin

;)
pozdrav
Ja danes šel gobarit na šumik ha vse podrto razrovano uničeno našel eno samo gobo enako klopni vrh .Zato sem šel na nove terene pohorja od peska proti ribnici višina 1000-1200.mnv.in tam pa zgodba drugačna bilo je 17.stopinj.no gobaril sem bol iglasto travnat teren ob potokih in kar velikih strminah rezultat lepi jesenski gobani in kar nekaj kozjenogih mesnatovcev.  Na tej višini so gobe dost manj črvive kot nižje.

Ja poiskal sem si teren ki avto postaviš in ga ne rabiš več premikat res je ogromno za hodit iskal sem 6.h pa nisem prehodil niti četrt terena.
In tu srečaš 3.do 6 gobarjev medtem ko na šumiku in klopnem 3.do 200.gobarjev. gozd pa čist neoničen .

Martin

:o

Martin

;D

mato2

oj Martin tudi jaz sem biu danes na pohorju na priblizno 800nmv in rezultat soliden. Daj mi pocingli na telefon sem zgubo skoraj vse telefonske  lp mato

jurcek9

Ali ima kdo kaksne informacije kako kaj rastejo gobe na pokljuki?

Martin

;)
Matej iz katere strani si pa šel iz strani ruš pa mimo mladinskega doma al iz strani ruške koče. :-\ :-X
cifro sem ti poslal na mail. :laugh:

Lp
Martin

Ales77

Še ena moja od danes Pohorje .

sabincica

Pozdrav vsem...

Končno mi je uspelo pridit še do domačega  računalnika, da poročam o četrtkovi beri (17.7.2014) med 16. in 20. uro, na NMV 900- 1100 m. Naj povem, da je bil gozd zelo suh, kar sem našla, sem našla v travi in mahu, ali pa na S strani. Cilj so bile lisičke in je bil dosežen s cca. 2 kg očiščenih in ready za v skrinjo.  :) Se je pa našlo tudi nekaj poletnih gobanov in ajdovčkov. Te gobice so vse na pogled bile prave lepotice in čvrste na dotik, ko pa sem jih doma rezala, pa je kar gomazelo albino stvorov z črno glavo. Prilagam slikice.

Gobic, ne črvičkov :)

Lep pozdravček, Sabina.
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

veki

Citat od: Ales77 dne 22 Julij 2014, 16:12
Še ena moja od danes Pohorje .

Bravo,bravo res lepotec....

Martin

:D

Danes sel preverjat nepoznane terene proti ribnici jurčkov tok hinih da jih nemoraš niti preštet, no nekaj jih je blo tud za vzet.
Drugače pa so večina stari mladi rastejo zelo poredko.

Lp
Martin

robert11

pozdravljeni
evo mene po dolgem času. pa tudi z novim userjem sem se moral prijavit, saj mi je prejšnji user s spremembo emaila čisto zablokiral.
no danes sem bil pri nas v halozah pa je res veliko starih jurčkov za najt. mladih je le za vzorec. upam da bo ta dež od včeraj malo pognal spet kaj mladih.
lp
Robert m.

boza

PA TO JE NORO, KAKŠNE GOBE NAJDTE.Lepi, lepi gobani. Čestitke vsem. Jaz sem včeraj in danes nabrala nekaj malih gobanov in malenkost lisičk. No pa je bila župica. Sem pa vesela, ker jih več polži ne žerejo več tako močno.