Gobarjenje 2014

Začel/a kragulj, 01 Januar 2014, 21:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gobar88

Jaz grem v petek na moja mesta, kar je že 4 dni po prvem dežju in upam da bom nasel nekaj jurčkov :)

mattyy

Včeraj gobaril v deževju. Lepa bera lisičk in en mlad zdrav jurček.

sabincica

Pozdrav vsem gobarkam in gobarjem.

Tudi mi2 sma se v nedeljo zjutraj odpravila v hosto.
..suho kot poper. Lisičke so bodle na plano, tako da upam, da jih je ta dež prebudil in da se bo v soboto že kaj več našlo kot pa ena pest lisičk. Našla sma tudi mušmice, ven so bodle tudi mlade. O jurčkih pa ni bilo ne diha ne sluha.

Lep pozdrav vsem ;)
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

rotor

Na "mojem" terenu včeraj samo tole:

počasna

Včeraj prvi jurček, lep in zdrav, blizu Lukeja

Gobar88

Bil danes na gorickem in je se vse mrtvo, se pa zacne pocasi dogajat, za par dni mislim da bi mogli pognat jurcki.

Martin

>:(
Danes šel gobarit v domače gozdove in polomija našel sem pešico lisičk,ki so takoj pristale v rižoti to pa je tud vse. Upam,da bo kaj pričelo tud poganjat po mojih terenih pohorja in kaple.

lp
Martin

Triglav

Današnja najdba, poleg lisičk, na žalost pa mu je  že odzvonilo
lp Peter

murrober

ja pa res se v gozdu nič ne da najt. sem bil danes v halozah, pa sem pričakoval 5 dan po dežju da se bo kaj nabralo. rezultat: nič gob. samo stare golobice in posušene mušnice. sploh ni bilo videt kakšnih mladih gob katerekoli vrste. mogoče pa je potrebno vsaj teden dni po dežju it kaj pogledat.
lp, robert

as

Tudi v okolici Kamnika bera slaba. Danes le nekaj lisičk !

mato2

Pozdrav danes v halozah kak kilogram lisičk in en jurček lp mato

janko

LP

Danes sem si vzel nekaj časa za obisk gozda. Še vedno je cel kup podrtih dreves, poti so zelo slabo prehodne. Po treh urah hoje, plezanja preko dreves, pa sem vseeno našej nekaj za svojo dušo.

Hosta je izredno suha, ostalih gob ni veliko.

Gobar88

Zdaj pa je ze lep cas minil od dezja, tudi ponoci je spet namocilo, zdaj pa bi res bil cas za jurcke... Je ze kje kaj pognalo ?

rocky

Pozdravljeni,

moj prvi post na temu foromu, čeprav sem vas že spremljal lansko leto in na ta rančun našel prve gobe :)

Nabiram večinoma v okolici Laškega.

Danes sem našel 5 jurčkov in kar nekaj lisičk na nadmorski višini cca. 400m

Zgleda, da počasi poganja...

Lp in dobro bero ;)

mattyy

Včeraj gobaril po ptujskih koncih. Rezultat: kar zajeten kup lisičk. Jurčkov še ni na spregled.