Gobarjenje 2014

Začel/a kragulj, 01 Januar 2014, 21:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

murrober

pozdravljeni
no danes pa sem našel prve lisičke v halozah. pa tudi veliko ježkov, zraven vseh mušnic ki pridno rastejo. poletnih gobanov še ni na plano.
lp
Robert m.

janko

LP

Gal, kje si jih našel, na severni ali južni strani. Jaz nabiram, če imam čas na Jančah priti Dobravi...

Jurčkov najdem več kot dovolj. Lisičke pa so v manjšem številu.

gal

Citat od: janko dne 29 Maj 2014, 21:53
LP

Gal, kje si jih našel, na severni ali južni strani. Jaz nabiram, če imam čas na Jančah priti Dobravi...

Jurčkov najdem več kot dovolj. Lisičke pa so v manjšem številu.

Sostro - proti Molniku
Jurčkov še ni, sosed je našel samo enega do sedaj. Golobice pa tud zelo poredko. Je pa nekaj malega lisičk.
Saj pri nas je vse zasuto z gobarji celo sezono, se že vozijo v hosto. Samo zaenkrat še v manjšem številu.

kragulj

Pozdravljeni.
Gozd je kar suh, gobe so redke, nekaj zanimivih pa se je vseeno našlo.
1. fotka je verjetno mrežasti lovkar, 2. pa poletni ostrigar...
lp,

kragulj

Pardon. 1. fotka je navadna mrežnica...
lp,

janko

LP

Moti me ta lovkar, ki ne sodi med gobe, ampak me spominja na morje.

Kako je mogoče, da sem tudi sam samo enkrat na področju LJ-Črnuče po naključnju našel veliko podobnih ali celo enakih gob. Nikoli prej ali kasneje jih ni bilo videti.

Slavko bo morda vedel, kdo je prinesel to gobo k nam.

Ali je mogoče da bi tujec ali naš popotnik lahko presel semena gobe iz ene na drugo celino ?

Podobno se dogaja z drugimi bitji.... pridejo po ladji z pošilko?

Janko

janko

LP

Gal hvala za info. Tu ponavadi ne zahajam. V Selo pri pancah poznam, kar nakaj  gobarjev.

Zanima me predvsem klima na širšem področju.

Področje poznam v "svojem področju" sprejem HD-TV in internet "Total TV" Podlipoglav- Selo pri pancah"

To poletje se posvečam lisičkam.

Padlo je ogromno vode na tem območju. Za gobe je to dobro.

Janko

PrviProgram

Mala Nedelja, tri dni po dve uri na dan. Rezultat, en mali jurček in pet zelo malih lisičk. Našel še eno pogrizeno bisernico in to je tudi vse. Zelo suho, kar me glede na padavine kar malo preseneča. Ostalih gob še ni na vidiku.

rare

Prejšnji teden našel eno samo samcato lisičko v okolici Grosuplja. kot bi mi jo nekdo pustil za vzorec  ???

mato2

Jaz pa presenecen glede haloz. Mabrau vceraj dobre 2 kile lisick in 5 jurckov

lp matej

tomo

mato, katera stran haloz?

mato2

dolena-žetale- ampak vse na severni strani kjer je vlaga in ko točno vem kje množično rastejo tak da videš eno razgrneš listje ni jih je polno pod listjem lp mato

anica

Končno so moje lisičke dobile nekaj rjavega dodatka. Kljub suhemu gozdu in že nekaj
gobarji pred mano z precej robe, ker sem šele ob 11. uri prišla, prepričana, da itak ni
nič razen lisičk - prijetno presenečenje - 14 kom. jurčkov.

LP A.

tomo

Mato, jaz sem bil na Vildonu,je pa bila bera zelo uboga.

mato2

če se ne motim je to skoraj na koncu dolene desni breg. saj pravim jaz imam točno place kjer so prve lisice tako da pa greš po gozdu pa tu pa tam kaka to je zdaj komaj začeetek upam da še bo runda pravega deža da vredu namoči pred vročino

lp mato