Gobarjenje 2014

Začel/a kragulj, 01 Januar 2014, 21:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gobar88

Grem tudi jaz jutri na goričko v izvidnico  :police: , poročam na kakšno stanje naletim  :laugh:

Gobar88

Ehh... vse kar je bilo je ena lisička, nekaj se ne poklapa v gozdu, spodaj lepo vlažno, toplo vreme ampak nobenih gob, edino ena lisička ko sem se vračal proti avtu...

murrober

pozdravljeni
bil včeraj spet v gozdu. jurčkov tokrat nisem našel (je že kar prehojeno v gozdu). sem pa videl veliko mušnic. pa tudi nekaj golobic sem že našel, samo so jih polži že kar načeli.
drugače pa sem bil presenečen, ker je bilo na sončnih legah že kar suho.
lp, Robert

Martin

:D
pozdrav

Ja glede na pisanja seveda,da še ne raste goba povsod-najdeš kak pač naletiš in imaš srečo.Je treba pač iskat na večih lokacijah .

Ta Pravi Gobar kdo pa je za tebe PRAVI GOBAR? :-*

Lp
Martin

Martin

:D
pozdrav

Dans sem šel malo po gozdu za kondicijo in seveda sem našel nekaj lisičk jurčka pa nobenga.

Je pa dans moj foter najdo jurčke in tud kozjenoge mesnatovce. :P

Lp
Martin

rare

Zdravo.

Zanima me, ali je kdo imel kaj sreče v gozdovih v okolici Ljubljanje oz. Grosuplja? Prejšnji teden sem bil šel pogledat v gozd v okolici Grosuplja in je bilo bolj bogo. Hosta suha in precej neprepoznavna zaradi posledic žleda, gob pa skoraj nič. Našel sem le eno, ki pa je ne poznam, zato prosim za determinacijo.

Hvala in lp

slavko

Na posnetku je rdečkasta mušnica (Amanita rubescens), po domače bisernica, ki je pogojno užitna. Pred uporabo jo je treba termično obdelati.

Lep pozdrav,
Slavko

rare

Citat od: slavko dne 27 Maj 2014, 09:12
Na posnetku je rdečkasta mušnica (Amanita rubescens), po domače bisernica, ki je pogojno užitna. Pred uporabo jo je treba termično obdelati.

Lep pozdrav,
Slavko

Hvala za ekspresen odgovor. Sem jo pustil naj v miru raste še naprej  :angel:

Martin

:o

Evo sliko od včerejšnjih lisičk,ki so dans pristale v jajčni omleti :P

Jutri pa grem na pohorje k belviju preverit :-*

lp
Martin

anica

Pa še nekaj Goričkih lisičk brez repa, žal še vedno brez dodatka "J".

Moja dolgoletna gobarska praksa pravi, ko nehajo rasti lisičke začnejo rasti jurčki.
Upam, da kmalu!

LP A.

janko

LP

Lepa bira . Meni so lisičke odlične.

Na ljubljanskem območju jih še nisem našel .

Po mojem še ni pravi veter, dežja pa je bilo dovolj.

Veliko uspeha vsem

Janko

dmikla12

včeraj na štajerskem 1 uro hodil po gozdu ene same gobe nisem videl nič nič......

matjazz

Včeraj na štajerskem ~600nmv

PrviProgram

Bil danes na Pohorju, višina 500 M. Našel enega velikega jurčka več kot kilo, bil pa je že v stanju razpadanja. Našel sem tudi velike Bisernice, požrete od polžev. Drugega nič. Zgleda, da so gobe rastle, saj so samo veliki primerki, ostalega pa je nula od nule.

gal

Citat od: janko dne 28 Maj 2014, 20:02
LP

Lepa bira . Meni so lisičke odlične.

Na ljubljanskem območju jih še nisem našel .

Po mojem še ni pravi veter, dežja pa je bilo dovolj.

Veliko uspeha vsem

Janko

Včeraj jih še ni bilo, danes sem šel po isti poti - in evo rezultat. Območje Ljubljane.