Gobarjenje 2014

Začel/a kragulj, 01 Januar 2014, 21:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

Martin

:D
pozdrav

Tud midva z mojo sva dans izkoristila nedeljo in šla malo preverit na pohorje kakšno je stanje. Ja imela sva srečo in našla par lepih mladih borovih gobanov pa tud lisička se najde.  Za rižoto je bilo dovolj.

Lp
Martin

mattyy

Vrhunsko. Kakšna je pa bla višina, če ni skrivnost?

Gobar88

Zdaj bo dva tri dni zelo toplo, mislite da lahko jurčki poženejo tudi na goričkem kjer še ni bilo letos nič ?

Martin

;)
pozdrav

Mattyy-višina je bila med 300-600mnv. smer ona stran kjer je belvi. :-X

Ja toplo pravi precej in gobe bodo sigurno pognale predvsem lisičke in druge raznolike gobe seveda pa mislim,da tud spomladanski gobani.
Tud sam gem v  petek spet v akcijo za lisičkami rad bi jih probal vložit v kis. ::)

Lp
Martin

Damijanv

lep pozdrav. jaz sem tudi imel kar nekaj sreče že letos. prve gobe sem našel že 30 aprila ( sosed pa še dva dni prej) tak da se je kar hitro začelo. bom probal še slike naložit če mi bo ratalo

Martin

:o

Bravo zelo lepi primerki ni kaj

Približna lokacija.

Martin

Damijanv

majšperk- žetale približno 300m nv

mato2

Uh lepo tudi jaz sem jih par najdo okolica žetale cez vikend pa grem spet preverit upam da bodo lisicke saj se mi jih zelo lusta lp mato

PrviProgram

Ne vem, kje in kaj nabirate. Predvčerajšnjim sem bil pod Pohorjem, nobenega življenja v gozdu, včeraj pa po gozdovih v okolici Bioterm (Mala Nedelja), situacija popolnoma ista, brez bilo kakšne gobe. Edino, kaj sem letos našel pred tremi dnevi, so bili (prdeci) prašnikarji, ki sem si jih pripravil z jajci.

snežka

Prvi program:

Moje izkušnje so takšne: ko začnejo rasti beli prašnikarji (prdeci), je to zame znak, da se bodo kmalu prikazali tudi jurčki in golobice  :D. Seveda morajo biti še naprej ugodne vremenske razmere.

Čestitam vsem ki ste našli že prve jurčke! :angel: Saj skoraj ni za verjeti!
Lep pozdrav vsem in mnogo lepih uric na potepanjih po gozdu!
Snežka

zx4

danes sem bila v gozdu in  nabrala tri prekrasne jurete,tako da se dogaja .višina je 400m,mešani gozd!!!!!!!!!!!!!!!!!

anica

Čestitke vsem gobarjem, ki ste našli prve jurčke! Moj del Goričkega (jug) je zaenkrat še pri lisičkah in prvih
golobicah, katere pa so nestrpno čakali tudi polži. Pričakujem, da se v teh naslednjih toplih dnevih tudi pri
nas "odpre"! 
Lep pozdrav vsem! A.

anica

Še ena slikica za ljubitelje lisičk z današnje gobarije. Od prvih jurčkov niti "j". Je mokro, je toplo, a jim še
vedno nekaj manjka, ogromno stvari se mora poklopit, da zrastejo.

Na spodnji sliki so tri velikanke, ki so imele skoraj 10 dkg.

LP A.

janko

LP

Lep gobarski pozdrav vsem.

Lišičke so zame po okusu najboljše. Bo treba iti malo pogledat v okolici Ljubljane. Morda kak namig, kje so tiste brez repa...

To pomlad sem uspel iti po žledu 3 krat v hosto na več koncih.

Ogromno je podrtega dvevja, tudi še v maju , bukev jo je najslabše odnesla.

To bo odločilno vplivalo tudi na rast gob. V to sem prepričan.

Ej te lisičke. teh pa ni veliko ...

Janko

Ta Pravi Gobar

NAŠLA JURETE ...

Sam sem bil parkrat pod Belvijem na Pohorju, no ja,  4. 5. sem našel par Borovih gobanov, pol sem bil še dvakrat - nula.  Danes sem malo skakal po Arehu - okolici, nič, niti divje ... No ja, bo že enkrat ...

ZX4, VI PA KAKO FOTKO ZRAVEN, DA MALO POGLEDAMO ULOV.

Lep pozdrav vsem pravim gobarjem ...