Gobarjenje 2014

Začel/a kragulj, 01 Januar 2014, 21:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

gobigobi

Začelo se je. Lisičke v objemu bezga.  :D

mattyy

Pozdravljeni

Moja najljubša goba.  ;) Iz katerega konca? In, če kdo ve kak je kaj z lisičkami na štajerskem?

sebastijan

Pozdrav,

Eno miniaturno samsko lisičko sem "srečal" v našem lokalnem gozdu na štajerskem koncu med vikendom (in še enega leponogega gobana, če me ne nori)
Tak da mogoče bo kaj počasi...

LP
Sebastijan

kragulj

Končno sem uspel najti malo časa za pogled po gozdu...
lp,

murrober

pozdravljeni
ta vikend ponovno v gozdu. na določenih delih gozda je bilo prav suho. listje prav šelestelo.
pa se da najt še kar borovih gobanov. našel pa sem že eno opečnato golobico, kar sem bil kar presenečen.
čez kakšen teden grem spet pogledat v gozd. ta teden bo kar namakalo, potem pa bi naj temperature šele malo gor.
lp, Robert m.

winni

Današnje neurje na Goriškem je prineslo zanimivo obcestno rastje:

lp

Gobar88

Je kdo preverjal kaj na gorickem ?
Prejsnji teden je bilo suho kot poper in nobenih gob v gozdu...

Martin

:D
bravo vsem lepe najdbe .
Winni dežnikarca že ha super.

No,da malo polaplem kot rečemo Štajerci .Ker sem na bolniškem dopustu in imam časa na pretek ter moram dost hodit za ta prekl... križ.
Sem danes šel na sprehod v naše gozdove seveda bol po ravninskih terenih in ne po takšnih kot če sem zdrav. No naletel sem na par mojih prvih letošnjih lisičk,ki pridno rinejo na svetlobo.-No našel pa sem tud gobo,ki že dolgo časa razmišljam da bi jo enkrat probal,
mi tej gobi pravimo žganci he.

:_Prosil bi za določitev druge gobe in na kak način se jo pripravi če seveda je užitna.

slavko

Goba na spodnjem posnetku spada med grive (Ramaria). Zelo verjetno je bukova griva (Ramaria fagetorum). Ta vrsta je užitna. Vendar za vse užitne vrste griv velja, da delujejo nekoliko odvajalno.

Grive so primerne za mešanje z drugimi vrstami gob, nekateri jih tudi vlagajo v kis. Pred uporabo je treba nekoliko skrajšati vejice z vršički.

Lep pozdrav,
Slavko

Martin

;)

Slavko hvala za hitro določitev

Lp
Martin

JANEZ L

"Matr" ste me "zrajcal". Komaj čakam, da tudi pri nas kaj požene, za žar sem že poskrbel...še prilogo rabim. ;)

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti ni greh...

zx4

pozdravljeni danes sem nabrala kar 5 komadov borovih gobanov,2 pa sem pustila v gozdu za seme sta bila že stara!bi poslala slike pa jih ne vem naložit sem sicer novi član,čeprav že dolgo prebiram vaše foruma!LP

JANEZ L

Tale program si izberi.

http://tinypic.com/

Klikneš izberi datoteko, jo izbereš na računalniku, naj bo urejena zaradi foruma na 800x600 pikslov, če zahteva varnostno kodo jo odtipkaš in copy- paste drugo vrstico, kjer piše IMG]http://

Potem izgleda takole...

:angel: :angel: :angel:

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti ni greh...

PanterLIV

Pozdravljeni v letu 2014, upajmo da bo tole deževje za sabo prineslo tudi gobe, sam bom med vikendom letos 1 odšel po nižinskih gozdovih, da vidim kakšno je stanje in če se kaj dogaja.

kragulj

Nekaj današnjih...
lp,