Gobarjenje 2014

Začel/a kragulj, 01 Januar 2014, 21:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gobar88

Jaz sem bil včeraj na goričkem in je bilo porazno, 5 lisičk in nobenega jurčka...
Je pa ogromno ježekov, sem šel samo na svoja mesta za jurčke in sem videl vsaj za 100 kg ježekov v pol ure hoje.

Poslano z mojega OnePlus One z uporabo Tapatalka

Ta Pravi Gobar

Pozdrav, Gobarr88 ...

Ja, saj nekih drugih gob je kar količine, kajne ?  

Vrh Pohorja jih je ogromno, ne vem, mi smo jim rekli Prosejaki - svetlo rumeni, precej trdi, po 20 jih skupaj raste, da se kape kar dotikajo. Spodaj ponavadi bolj beli, pa špički - ne lističi in tudi ne kot jurčki, tak špičkasto imajo.  Baje dobri vloženi, bo treba probat.  To je moja babica nabirala v Prlekiji, ko drugega ni bilo ...

Se mi zdi danes neka ugodnejša klima v zraku.  Morda pa še bo - čez kak teden ?

Malo bi še pasalo, pred zimo.  :)

marjeta

Res je nekam čudno tiho na Lisički danes. Kot da se dogajajo skrivnosti...
No, midva sva danes šla naokoli in ja, se najde kakšna redka, ampak lepa zdrava jesenska "napaka" narave. Ne vem, kaj naj rečem. Počakajmo še par dni...

Pa lep večer
Marjeta

kragulj

S potepanja po Pohorju (včeraj in danes)....

Martin

;)
pozdrav vsem

Včeraj sem gobaril pri nas v naših gozdovih in hja bol bogo vse skup. Našel sem dva jurčka nekaj kozjenogih in seveda sem nabral tud nekaj kostanja.

Mislim pa,da še ni konec je pa najslabši september v zadnjih letih.

lp
Martin

Martin

:o

robert11

čestitke za jurčke. v halozah nisem našel nobenega jurčka. je pa res, da je v gozdu veliko drugih gob, ki jih je po eni strani kar lepo gledat.
a je že kdo videl štorovke oz. mraznice? bi skoraj mogle bit ob takem času.
lp, robert

PrviProgram

Bil danes pod Pohorjem (vzpenjača). Na stotine ljudi na sprehodu. Zato smo se nazaj grede malo umaknili v gozd in rezultat štirje prelepi jurčki (črne) v pičlih 20 minutah. Zato mislim, da še bodo rastli, jutri pa grem malo na oglede po svojih terenih, javim jutri.

Ta Pravi Gobar

Yo, Robert...

Menda bom šel jutri na place, ni šlo prej.    Javim stanje.    

Ja, lani je bilo Štorovk v tem času kot smetja, s kolegom sva jih na enem ogromnem štoru našla kakih par tisoč.  

Letos sem jih videl nekje v začetku Avgusta po 5 - 10 skupaj, ampak samo parkrat - torej minimalno.  :'(

Martin - ni predaje, ha  ?   ;D

Lp,  TPG  :)

grgr

Na Dolenjskem so mraznice že par dni - saj je mraz, ne? ;-)

marjeta

Pozdravljeni

Midva sva danes gobarila po Travniškem pogorju - 1300 - 1400 mnv. Rezultat - jurčka nobenega, tudi ostalih gob za vzorec. Je pa bila temperatura okoli 10 stopinj in več ali manj vseskozi megla oz. nizka oblačnost. Sončnih žarkov za vzorec.  Potem sva se spustila na 1000 m in našla enega malega jurčka in presenetljivo - 6 mladih izjemno mesnatih marel. Tudi ostalih gob je kar veliko.
Kar se tiče štorovk so v naših koncih (Bohor 800 mnv) rastle pred 14 dnevi.
Ja, je pa to res izjemno slab september, ampak upanje umre zadnje.
Pa lep pozdrav
Marjeta

Martin

:D

Štorovke pri nam že rastejo za hišo ob slivi sam pa grem preverit konc tedna spet za jesenske gobane.

lp
Martin

jakajaka

Ali razen štorovk na Dolenjskem že raste kaj marel in jurškov?

nivesp

Pozdravljeni !

Martin, na vaših slikah so lepi KOZJENOGI MESNATOVCI ali ste jih že kdaj jedel surove, v petek sem bila v IT. Gorici na GUSTIH, to je prireditev OKUSI BREZ MEJA in tam so nudili tudi surove gobe med njimi tudi kozjenoge m. in seveda sem jih probala, do sedaj lahko rečem, da so mi najboljši od surovih gob. Jaz kozjenogih mesnatovcev nisem nikoli nabirala, ker enostavno nisem vedela kaj naj počnem z njimi.Prosim če lahko poveste še kakšen drugi recept.Že v naprej se vam lepo zahvaljujem.LP Nives

moharca

Pozdrav gobarjem!

Ali je bil morda kdo na Gorenjskem - Pokljuka? Kakšno je tam stanje?

lep gobarski pozdrav.