Gobarjenje 2014

Začel/a kragulj, 01 Januar 2014, 21:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

Hostar

Kot sem napisal pred dnevi, po mojih izkušnjah morajo najprej pognati ostali boletusi, npr. žametasti gobani, potem pa po cca 10 dnevih tudi prvi borovniki.

Kot vidite se v gozdu kar dogaja, pogoji so primerni. Še malo višje temperature, pa bo veselo.

Lp

murrober

pozdravljeni
razmere za gobe res postajajo ugoden. sem že prejšnji vikend našel gozdne kukmake, ki jih je sicer nekdo že izruval. prav tako ni manjkalo titnic, mislim da.
danes pa še v halozah pogledam kaj je za najt v gozdu.
lp
Robert m.

murrober

pozdravljeni
danes tako vstopim v haloški gozd in že na začetku najdem mušnico ter širokolistko. malo naprej pa pravi goban. mislim da je borov. no tudi leponogega sem našel. pa še na pred izhodom iz gozda še enega gobana. v kolikor bodo temperature še malo zrastle bo v gozdu kar pisano.
lp
Robert m.

Martin

:D

Bravo lepi primerek borovega gobana ja vlage na pretek ha hitro bo se letos začelo. Jutri grem tud sam preverit teren

lp
Martin

pipike

Tudi meni je danes uspelo najti nekaj borovih gobanov. Nekaj je bilo že starih.

pipike

po pomoti sem dala dve enaki sliki. Hotela sem dati tole, raste nam kar pri kompostniku.

slavko

pipike, na kompostu vam najverjetneje raste sljudnati tintovec (Coprinellus micaceus). Ime je spremenjeno; včasih je bila sljudnata tintnica (Coprinus micaceus).

Lep pozdrav,
Slavko

Martin

;D
Pozdrav
Ja res je pričelo se je dogajat, tud jaz sem dans imel uspešno gobarjenje naletel sem na lepega borovega gobanoa.

Lp
Martin

muhecece

Lep pozdrav prvič!
POd našimi slivami je nekaj gob, ki jim je moj pokojni sosed rekel slivovke in si jih je tudi nabiral. Ker je bilo to pred leti, ko sem še bila otrok se nisem zavzela, kaj in kakšne so bile. Ker so zelo lepe in ko jih prelomim lepo dišijo, bi jih pa tudi jaz poskusla. Zanima me, če je kakšna možnost, da naberem strupene. Videt so vse enake in vse so pod slivami. Hvala za pomoč. Bom poskusla slikat

dverbnik

Začelo se je....Vitanje

sabincica

Lep gobarski pozdrav vsem.

Leto je zopet na okoli in spet bomo stopili v akcijo.  :P

Čestitke vsem za lepe najdbe. Jaz sem za1x še pri čemažu, smrekovih vršičkih in počasi tudi na bezgu ter gozdnih jagodah. ;) .....če se bo pa kaj mimogrede našlo, bom pa poslikala in objavila. ;)

Sem pa 2 dni nazaj pri kompostu našla lupljivko. Verjetno macesnovo. Že 2 leti od kar gobarim, odpadne zadeve od gobarjenja stresem h kompostu in pod sekvojo. Očitno se je nekaj prejelo, če ne ne vem od kod bi bila, ker je gozd 2 km stran, pa teh gob še v njem nisem našla. Slikala je pa nisem, ker je bila že takrat nagnita.

Veliko uspeha vsem še naprej. Lp;)
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

slavko

muhecece, pod slivami in drugim sadnim drevjem pomladi običajno rastejo gobe iz rodu rdečelistk (Entoloma).

Rod rdečelistk ima več deset različnih vrst, od katerih so nekatere strupene. Praviloma strupene vrste rastejo jeseni, v gozdu. Vendar pri gobah previdnost nikoli ni odveč. Zato bi bilo zelo priporočljivo, da gobe fotografirate. Iz posnetkov je velikokrat možno določiti rod in tudi vrsto gobe.

Lep pozdrav,
Slavko