Gobarjenje 2014

Začel/a kragulj, 01 Januar 2014, 21:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

Leon

Nekaj zanimivih najdb zadnjih par dni. Se vidi, da so pogoji res idealni, saj sem našel nekaj vrst, ki jih zaradi redkosti ne najdem pogosto. Jurček na tretji sliki je zrastel iz skalne razpoke! Prvič sem našel tudi sivo lisičko.

Lep pozdrav,
Leon

Martin

pozdrav

Leon lepa najdba prva slika zanimivo.

jutri grema z mojo malo v akcijo .

LP
MARTIN

mato2

Martin jaz sem danes biu zgoraj in mladih jurčkov na standard placih ni bilo. najdlo se je tisto kar se je te dni spregledalo, moker sem pa biu bol kot goba radarska animacija je kazala ob 5 uri zjutraj da gre vse mimo pohorja ob 7 uri pa je začečo vlivat kot iz skafa

lp mato

Martin

;)

hvala matej za info.--midva greva jutri nižje in proti koroški . :-X

robert11

pozdravljena
na pohorju je bilo včeraj samo 11 stopinj. mogoče so spet pognale v halozah. bom skočil med vikendom pogledal.
lp
robert

Ta Pravi Gobar

Lep pozdrav vsem ... :)

Ravno sem gledal poročila na Avstrijski TV - Koroški, kjer je bil prispevek o gobarjenju :

Dva inšpektorja gresta skupaj, najdeta neke Italijane, ki imajo v košarah nekaj malega.  Nato jim skrito sledita do avta, kjer odprejo prtljažnik, najdejo 15 kg gob.

Bili so trije gobarji - starejši.   Kazen 100.- eur za vse skupaj.   ???

Nato so zaustavili avto srebrne barve z  LJ - tablicami.

Nadalje diskusija kako je s prepovedjo nabiranja v avstrijskih gozdovih, in izjave na uradih :  po zakonu sploh ni prepovedano, lastnik ne more prepovedat prostega gibanja po gozdu, kakor tudi ne nabiranja - do dveh kg, enako kot pri nas.  Kar je več, pa neka mala kazen.

Zanimiivo, kajne  ?   Nam pa bi tu dve plači naenkrat zakasirali   >:(

mato2

Pozdrav sicer mi je jasno če te dobi z polno košaro inšpektor ne vem pa kako je to z gobami v avtu pomoje za avto rabijo nalog ali ne lp mato

janko

Lp

Za avto rabijo nalog od " Bratovškove" ?

Kolikor vem, če te dobijo v gozdu in maš preveč gob, bi morali narediti fotografijo in napisati globo.

Kar tako na pamet pa ne more pisati kazni brez dokaza.

Spomnim se dveh starejših gobarjem pred letom. Ko sta odprla prtljažnik sta imela zadaj bele hobuke polne gob ???

Moje mnenje je da naberemo toliko kot lahko porabimo.

gobičke

:-[ sem postavla eno vprašanje in nihče nič ne odgovori pa tud izgleda da nove člane kar ignorirate  :-\

mato2

Pozdrav tole pa enostavno moram prilimati ;D

lp mato

slavko

gobičke, vaše vprašanje se je nanašalo na rast gob v okolici Ribniške koče. Očitno tam ni nihče gobaril, da bi vam odgovoril. V splošnem lahko povem, da je na Pohorju dobra rast gob.

Lep pozdrav,
Slavko

mato2

Pozdrav sam sem ta deden bil redno na pohorju in zadnja 2 dni ko je blo deževje je se je rast mladih jurčkov zmanjšala vseeno pa če maš koliko toliko dobre terene  se dajo najti zelo lepi primerki. Tudi drugih gob je dosti tako da se da za vse okuse nabrati .

lp mato

rotor

Včeraj po dežju...toliko, da sem se razhodil :D

Par lepih:

robert11

pozdravljeni
bil zjutraj na pohorju. termometer kazal 8 stopinj. bil sem samo eno uro, se pa je vseeno nekaj našlo.
matej je imel prav, rast se je nekoliko ustavila, čeprav nekaj mladih se še da najt. je pa nekaj mladih bilo čisto vodenih, trhlih, neuporabnih.
bom počakal na naslednji vikend, upam da bodo ponovno bolj pognale.
lp
robert

sabincica

Citat od: Ta Pravi Gobar dne 15 Avgust 2014, 19:16
Lep pozdrav vsem ... :)

Ravno sem gledal poročila na Avstrijski TV - Koroški, kjer je bil prispevek o gobarjenju :

Dva inšpektorja gresta skupaj, najdeta neke Italijane, ki imajo v košarah nekaj malega.  Nato jim skrito sledita do avta, kjer odprejo prtljažnik, najdejo 15 kg gob.

Bili so trije gobarji - starejši.   Kazen 100.- eur za vse skupaj.   ???

Nato so zaustavili avto srebrne barve z  LJ - tablicami.

Nadalje diskusija kako je s prepovedjo nabiranja v avstrijskih gozdovih, in izjave na uradih :  po zakonu sploh ni prepovedano, lastnik ne more prepovedat prostega gibanja po gozdu, kakor tudi ne nabiranja - do dveh kg, enako kot pri nas.  Kar je več, pa neka mala kazen.

Zanimiivo, kajne  ?   Nam pa bi tu dve plači naenkrat zakasirali   >:(

Kazni in naši inšpektorji? Mene so lansko leto na Kopih pri avtu ustavili in zasliševali če sem kej našla. In takrat še res nisem nič imela, ker sma se s kolegico ravno pripeljale, tako da so me potem po 10ih minutah zasliševali, če res nimam nič gob in zakaj jih nimam in zakaj nabiram tukaj in ne tam....kr nekaj! no potem so šli in sma lahko šle v miru v akcijo.... Me je pa vedno zanimalo, kam potem dajo gobe, ki ti jih inšpektorji zaplenijo, če jih nabereš več kot 2 kg? Ti odvzamejo samo razliko do 2eh kg ,ali vso biro?
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica