Gobarjenje 2014

Začel/a kragulj, 01 Januar 2014, 21:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

kragulj

Še nekaj mojih od včeraj in danes...

Gobar88

Grem jutri spet malo na goričko, upam da je dež spravil na plano jurčke ;)

Jutri poročam...

Ta Pravi Gobar

#302
Ja, Martin, bo držalo.  Starih jurčkov ogromno, toliko jih še nisem nikdar videl.  Drugače sem na Pohorju prve našel v petek, potem soboto, ponedeljek, sredo pa danes sem bil tam spet ... Areh in okolica - kake 3 ure proč, pa nazaj ... Norišnica, ampak kakor kje.  Sem šel na 'svoje place' pa več kot pol njih bogo ali pa nič.  Spet samo malo višje ali nižje, ala 10 - 20 metrov, pa po trije, pet, devet v riži ... Pa sredi poti po ena do tri do 30 cm visoke, stare, zanič - ni hodil nihče pred mano - 300 metrov od hotela Areh.

Tako sem včeraj tam imel preko 100 komadov, skoraj samih mladih od 5 do 20 cm visokih, ni pa bilo tam enega avta ali gobarja - sam hodil 5 - 6 ur.  Danes, ko sem se vračal z višjih placov - samo ena košara, phe ... pa 12 avtov tam, zanimivo ... Sem srečal enega starejšega, je bil včeraj na Šumiku, pri Lobnici, pravi, da stari jurčki kar padajo sami od sebe dol po bregu ... kaj takega.

Na Žigartovem vrhu ni jurčkov, tu pa tam kak 'socialni' ...

Lep pozdrav vsem ...  ;D



Martin

 :-\ :-\ :-\ :-\
Ta Pravi Gobar-
nekako zdaj ne razumem prav našel si polno starih jurčkov -višje-nižje m včeraj pa 100.mladih al kak ne razumem prav daj razloži bol na iziii.
jaz grem jutri spet malo preverjat če je kaj friškega .

lp
Martin

robert11

martin prav imaš, tudi jaz ne razumem kaj je ta pravi gobar želel povedat. ali jih je nabral polno malih ali pa je videl samo stare.
jaz sem danes bil na področju treh kraljev. res je veliko starih gobanov, mladih je le za vzorec. v jakecu so povedali, da so gobe rastle prejšnji teden. kar bo tudi držalo, saj je posledično najt veliko starih. je pa nekdo bil včeraj priden in je na veliko pobiral golobice. toliko zrezanih kocenov golobic že dolgo nisem videl. pa seveda vse ostale gobe so bile tudi izruvane!!
bom še kakšen teden počakal pa bom spet probal na pohorju. mislim da se bodo sedaj malo umirila potem pa nova runda.
lp
Robert m.


Triglav

Najden na Tržiškem koncu
LP Peter

Martin

 ;)
Danes sem šel malo za kondicijo na šumik in tud na matejev teren in bila je totalna nula ne na šumiku ne pred šumikom nikjer enega jurčka ne lisičke nada del nada ??? :'(
Samo podrto uničeno razruvano vsrano nasmeteno skratka žalostno.

No potem sem se peljal naprej od šumika in proti Lovrencu ter proti ribnici na moje nove terene tam sem pol nabral za eno omako gob sicer pa mislim da bo zdaj malo nehala rast in bo spet v avgustu nova pošilka.

Ta Pravi Gobar

#307
Robert, Martin ...

Yo ...

Sem napisal, da preko 100 mladih.  Starih menda blo manj ...  Sta danes na Pohorju imela kako nevihto z Martinom ?  Da bi še malo zalilo gobe ...  

No, mlade so bile na določenem delu, vse ostale terene pa bolj stare ...

Odkrito, v cca 20 minutah sem imel polno košaro, tako sem jih moral 'deponirat' nekje v grmovje.  To menda še nisem doživel.

Drugače sem pa tudi hodil, hodil, po dobrih preverjenih placih, pa prazno, kaka stara ... Morda tam rastejo bolj samo jeseni ?  ???

Včeraj sem videl prvih par rdečih mušnic, bisernic pa je skozi kot smetja na Šumiku  ;D

Lp, Srečko

robert11

oj,
zjutraj je bilo na pohorju oblačno, dež me je "opral" šele za kosilo doma.
kako pa je kaj s cesto proti šumiku? lani vem da je bila od areha do šumika en del katastrofa. je letos kaj bolje?
zato pa jaz raje grem na tri kralje, je lep asfalt do vrha.
jutri grem spet na vikend v haloze, bom pogledal če je kaj mladih. zadnjič so bile samo stare.
lp
Robert m.

frodo

Citat od: Ta Pravi Gobar dne 25 Julij 2014, 18:26
Robert, Martin ...

Yo ...

Sem napisal, da preko 100 mladih.  Starih menda blo manj ...

Si pa menda edini, ki je te dni nabral toliko, tudi jaz sem bil na Pohorju,, jurčkov pravzaprav ni, na jesenske bo treba še počakat...

PrviProgram

Bil danes na Pohorju, Belvi, en stari jurček, ostalo pa Bisernice. Zelo slabo. Golobice stare in total požrte.

Martin

 :-*
Pozdrav danes bil na pohorju na novi lokaciji 1000.mnv našel poletne in jesenske gobane ter kar nekaj kozjenogih mesnatovcov.

frodo--Jurčki so sam na pravi teren morš it :-*

Lp
Martin

jurcek9

Evo od danes, bil sem slabo urco v gozdu, mladih jurckov je zelo zelo malo,videl sem pa kar nekaj starih, ki so bili cisto gnili in jih tudi nisem vzel, jaz mislim da bo treba sedaj malo pocakati, potem pa druga runda ;D

Martin

 ;D

jurcek9

Martin koliko si jih pa nabral priblizno? Ker meni se tudi zdi da se je ostavilo no vsaj pri nas na gorenjskem=/