Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

boštjan 42

sem lihkar prišel iz pokljuke bilo je za dve pesti lisičk in en jurček

mattyy

Kaj okoli pohorja se je kdo potepal?

veki

:police:lp,sem nova clanica,ter stara gobarka. veckrat sem pokukala na vas forum,verjetno kot drugi gobarji,ki tudi niso vclanjeni zaradi ferbca in da sem priblizno vedela kaj se v gozdu dogaja. Moram vas pohvaliti,ker mi je vsec,da si delite mnenja ter slikice ki so vcasih tako krasne za pogledat ko nimas casa se odpraviti vgozd,potem pa se vsedes in pokukas na vas forum in si delas skomine kako ste uzivali ob najdbi vsakega lepotca,jurcka seveda. Koncno sem se prijavila ter odlocila da sodelujem z vami in uzivam v nadaljnem raziskovanju nasi lepih gozdov in tudi sama prispevam z kaksno koristno informacijo,ko bodo seveda gobice

Martin

: ;)

Pozdrav vsem
Veky lepo,da ste se prijavili na forum dobrodošla med nami.

No glede gob pa kaj naj rečem ni dežja ni gob čist enostavno. Lani v tem času so že lepo rastli gobani na pohorju.  Žau pa letos ni tako in še en čas nebo glede na vremensko napovet mislim,da tud v avgustu nebo kaj zrastlo seveda pa bo pol september in oktober pravi bum vsaj do zdaj še je vedno tako bilo le dež mora padat.

No dans gremo malo na morje za kak tedn in upam,da bo kaj bol vspudbudnega na forumu ko se vrnem.

Pa še slikca za očke :o :o za lušte da nebote čist obupali- gobe so bile nabrane LANI NA DANAŠNJI DAN. na kapli. :laugh: :o ;D

LP
Martin

trobentica

takole pa nabirajo gobe v Rusiji.........ni čudno, da jih je toliko na tržnicah kljub suši  ;)

evo slikice

http://manfreddan.livejournal.com/316704.html

papa

Kar naj nabirajo tiste svoje Černobilske gobe :( pa, če jih nikol več ne jem  ;) raj na naše počakam  :)

murrober

pozdravljeni
včeraj smo se hladili ob pohorskem potoku na šumiku. uuuuu je bilo prijetno, lepih 25 stopinj celzija. gozd pa tako suh kot poper. kaj šele cesta, ki se praši tako, da sem moral prvo spihat avto, da sem lahko videl če je moj. haha.
sem pa neposredno ob potoku naletel na eno golobico. drugače pa dokler ne bo dežja je za na pohorje hodit se samo hladit.
lp
robert m.

slavko

Na sliki je zelo verjetno jagodna golobica, ki je užitna.

Lep pozdrav,
Slavko

Martin

;)

pozdrav
kaj zdaj pohorci je padlo kaj džja na pohorju, pr nas ni kaj exstra padalo.

lp
Martin

PrviProgram

Skoraj isto kot nič!

Nagi Bator

Citat od: Martin dne 10 Avgust 2013, 08:07...je padlo kaj džja na pohorju...
Vse skupaj je morda 20 min rahlo padalo. Se pravi nic!

martinko

Na primorskem samo burja tako da letos še dolgo ne bo gob

rene

Pri nas je padlo samo par kapel dežja. Suša se nadaljuje. V spodnji sliki lahko vidite, da bo se suho vreme nadaljevalo in ponovno bo bolj toplo(po 19.8.).  Kaže na nekaj dežja 13.8-14.8 in upam da bo bolj konkretno padalo. Nekaj več dežja kaže po 26.8 ampak do takrat je še daleč in se lahko še dosti spremeni.

Lp  :)

mačka27

Iz tvojih ust....v božja ušesa rene....  ;)
tud na našem koncu je čista nula.....  :'(

vrtna bučka

živijo, sem nova na forumu, pa čeprav ga spremljam redno že dve leti tekom celega leta.

dolenjsko posavski konec je sicer kar lepo namočilo, šele danes je zemlja na vrhu suha, vendar pa so gozdna tla še vedno bolj na suhi strani, malo so tudi krošnje verjetno prestregle...

v gozdu ni niti najmanjšega sledu o kakršnem koli življenju v obliki gob. nič od nič. na mojih lokacijah nabiranja, dolgoletno preverjenih, nič.

narava kar kriči po konkretnem dežju.

mislite, da bodo gobe "nadomestile" z rastjo to sušno obdobje v jeseni? :-D