Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

pipike

Evo danes sem bil kar nekaj ur v hosti. Tole je današnja bera. Našel sem še hrastovega lepolukničarja pa mi ga je hčerka pojedla, preden sem uspel fotografirat.

mato2

Lep pozsrav Pipike od kje pa so te gobe

lp matej

martinko

Baje so gobe na Postojnskem, toda malo, upam, da jih bo kaj v avgustu

LP Martinko

Martin

:D
pozdrav
Danes prehodil pohorje od šumika pa vse do peska.In rezultat par lisičk za rižotko o gobanah ni duha ne sluha v gozdu pre suho.Tak je suho,da so se mi še uste izsušile tak,da sem mogo na pivičko na pesku pa seveda en pasulj sem rukno hja

moje mnenje dežžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžž :laugh:

lp
Martin

ROGLA

MARTIN...počakaj do druge polovice  avgusta, pa bomo spet tak nabirali  

file:///C:/Users/Andreja/Downloads/102073912_getImage__30_.jpg

mattyy

Jaz pa mislim, da ni tlko važn dež, kot čas. Jaz sem jih lani na Pohorju nabiral sredi avgusta, ko je bila največja suša, da ti je pokalo pod nogami. Prve pa sem našel 1.8.. Grem pa to soboto ali nedeljo na moje place, ker me bo drugače firbec mantral. Tudi če nič ne najdem se malo sprehodim in svežega zraka nadiham. ;)

sabincica

Pozdravček....

Te "ruske" sem pa tudi jaz dobila na mail....če bi sam eno tako našla,  bi bila od tax naprej vedno razočarana. Je pa res, da bi s tistim jurčkom skuhala juho za več kot 2 psebi ;D.
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

janko

LP

Jaz povezujem rast gob z Paradižniki.

Le ti sedaj ko je toplo kar lepo zorijo, ni pa bilo še napada plesni.

Ko plesen napade krompir in paradižnik je tudi gob dovolj.

Jutri grem pogledat en plac kjer bi morale biti lisičke.

Je kdo iz okolice LJ na forumu ali pa ste vsi šli prej na dopust, da bo čas avgusta za nabiranje ...

Janko

pomladmarec

Janko, jaz sem iz Ljubljane. Kolegica iz Suhe krajine mi je povedala, da je v prejšnjih dveh vikendih nabrala za dve juhci lisičk, danes pa so bili videni na tržnici mladi jurčki, jutri grem v okolico Krope malo pošnjofat,pa javim. Tu v okolici Ljubljane, oz.Šmarne gore, kjer imam terere, pa nič od nič. Suša da kar škripa. Lep pozdrav.

Borgia

Citat od: pomladmarec dne 20 Julij 2013, 01:13
Tu v okolici Ljubljane, oz.Šmarne gore, kjer imam terere, pa nič od nič. Suša da kar škripa. Lep pozdrav.

V okolici Rogaške tudi nič od nič. Presuho  >:(

boza

Tudi v okolici Maribora nič :-[.
Lepo nedeljo želim
Lp

Nagi Bator

Ja, treba je priznat. Forum je skoraj bolj mrtev kot sredi zime. V gozdu je pa razen zelenja tudi precej podobno  :-\

boza

Pa še res je :D.
Bo boljše po dežju, upam vsaj
Lp