Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

Martin

;)
Pozdrav

Gozdovi so suhi kot poper tak,da pred kakim obilnejšim deževjem nebo kaj veliko za nabrat.Ko bo pa dževalo pol pa bo se začelo, kajti tud čas bo pravi gremo proti avgustu in še vsako leto so pričele rast nekje konc julija začetku avgusta.

ROBERT.M-jaz nabiram gobe pohorje klopni vrh, šumik, pesek, kapla. Mislim pa,da je v žetalah dost gobaril Matej oz(Mato 2)
MATO kak kaj gdaj ga boš vrezal na pohorje?

Lp
MARTIN

mattyy

Bog daj

Je že kaj novega v šumah?  ;)

Borgia

Citat od: mattyy dne 03 Julij 2013, 11:48
Bog daj
Je že kaj novega v šumah?  ;)

Pri men ni nič novega  :(

Ali pa zavedate, katere gobe zdaj rastejo na mojem dvorišču? ;D :D ;D

mato2

Pozdravljeni jaz sem biu nazadnje v halozah v soboto okolica žetal in ne duha ne sluha od gob očitno pred avgustom nebo tudi letos gob

lp mato

Gobar88

Grem jutri malo goricko pogledat, ker imam pot gor... Upam da bo kaj uspeha ;)

Triglav

Po tednu dni, sem obiskal moje terene, okolica Tržiča.
Lep pozdrav
                  Peter

Gobar88

Na goričkem suho kot poper :)

ampak enega pa sem vseeno našel :)

papa

Tudi pri nas na Velenjskem koncu se počasi začenjajo prebujat gobe pa čeprav vsak dan vsaj malo dežuje voda ne pride niti pod listje in je suho kot poper  ;)

sabincica

Zdravo.
Sem v soboto malo gobarila in sem nabrala eno malo košarico lisičk.
So še bolj majhne, tako da sem imela veliko dela s prebiranjem, da nisem škode delala. Sem bila pa nekje na 900 m nadmorske, na SG-jem.

Slikic nimam. Smo jih prej pojedli, predno sem se spomnila na fotoaparat  :D .
Objavim naslednjo rundo.
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

mattyy

Servus

Skočil malo na pohorje. Na ca.1000m se je začelo tudi dogajat. Lisičke so pognale.

Martin

:D ;D
pozrav vsem gobarjem seveda gobarkam ::)

Kaj ste vsi na morju ali pa nic ne raste po gošah. No jaz sem dobo informacije ,da bi se naj začelo nekaj prebujat na pohorju nad 1000mnv.naj bi pognale lisičke pa tud kaki jesenski goban

mattyy keri strani pohorja so pognale lisičke.

sam grem v torek na en taki obhod svojih placov pohorje in kaple da vidim stanje .

Lp
Martin

MIČO

Zdravo

Danes popoldne sem bil v gozdu.Bera je bila 70 dkg lisičk.Nabiral sem v Karavankah na višini 900 nmv.Lisičke pa so rasle v vlažnejših delih gozda.

Lp MIČO

janko

LP

Ste morda mislili na pohorske lisičke !!! 

V hosti je "v Lublan suho", našel sem dva stara gobana, borovnic je kar veliko.

Janko

mattyy

Citat od: Martin dne 14 Julij 2013, 12:52
:D ;D
pozrav vsem gobarjem seveda gobarkam ::)

Kaj ste vsi na morju ali pa nic ne raste po gošah. No jaz sem dobo informacije ,da bi se naj začelo nekaj prebujat na pohorju nad 1000mnv.naj bi pognale lisičke pa tud kaki jesenski goban

mattyy keri strani pohorja so pognale lisičke.

sam grem v torek na en taki obhod svojih placov pohorje in kaple da vidim stanje .

Lp
Martin

Med Maribor in Slovensko bistrico.  ;) 

Martin

;)
Dans sem gobaril pr nas v domačih gozdovih suho kot poper dež lahko gre cel tedn skupaj,da bo vlage kaj.No nekaj lisičk sem našo za rižoto in moja je našla enga mini poletnega gobana.Sja slabo-jutri pa na pohorske bregače. :P

Mattyy hvala za odgovor.
LP
Martin