Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gobar88

Anica, kako kaj na gorickem ? Se kaj prebuja ? Jaz sem v petek bil in je bilo samo za eno pest lisick.

anica

Žal iz druž. obveznosti ne morem v gozd med tednom pred soboto.
Iz dokaj zanesljivih virov pa vem, da precej rastejo lisičke, jurčki so pa redkost!

LP A.

rene

Tole je bilo nabrano prejšnji teden v pohorskih gozdovih

trenutno pa je stanje bolj bogo.
Lp  :)

PrviProgram

Danes Pohorje, mladih ni, se pa najdejo taksne. Ta ima 0.7 kg.

Extra251

Danes na goričkem nisem našel nič gobanov, ali pa sem že slep :D Je pa kar nekaj lisičk in še veliko majhnih tako, da se bo po lisičke splačalo iti v prihodnjih dneh.

LP M

Ta Pravi Gobar

Previdno, PrviProgram - globaja je precej od miši nažrta - mrrrzzzlliccaaa ...   :'(

Sem bil danes na par mojih pohorskih placih, našel par teh žametno rdečih globaj, mlajših ...
Požrte od polžev. Mikro lisičke ... Pa kakih 10 turkov, ki so kar ok, do 20 cm visokih.
No ja, nekaj je ...

Dober ulov vsem  ;D

murrober

murrober

pozdravljeni še enkrat,
se vidi da je predolga pavza z gobami.
sem bil včeraj v haloških gozdovih, pa sem videl veliko mušnic, vražjih gobanov, nekaj rdečih golobic že raste, pa širokolistke, nekaj lisičk, pa tudi ježke sem že videl vendar še čisto manjškene.
jurčkov nisem našel. sem pa bil kar presenečen, kako je gozd "pohojen", kot da bi skozi njega šel buldožer. no sem bil kar presenečen. tako da je očitno v gozdovih ogromno gobarjev.
no na gobane pa bo še treba malo počakat.
lp
robert m.

Martin

;D
pozdrav vsem

V torek sem gobaril v poličkih gozdovih in nabral nekaj lisičk za juho dve mareli, jurčka ter kozjenogega mesnatovca.Še nikol nisem tak zgodaj našel mesnatovca men se zdi skor nenormalno.Drugače pa drugod po mojih terenih je še bol mirno.

Lp
Martin

maki21

No, pa da se še jaz vključim z prispevkom.
Bil včeraj v gozdu, kozjak, okoli žavcarjevega vrha, od 300-850 n.m.v. V gozdu suho kot poper, vseeno pa se tu in tam najde kaj za v juho :)
Narava res preseneča, do zdaj sem temne gobane vedno našel samo jeseni, pa še to dokaj poredko na teh terenih. Pričakoval sem spomladanske svetle, našel pa tole:

Lp, Maki

kragulj

Res je v gozdu precej suho, zato nove rasti skorajda ni, se pa še najde tu in tam kakšen goban...

pipo

Pozdravljeni tudi iz moje strani!

Da narava preseneča je živi dokaz... včeraj sem šel malo pogledat po Postonjskih terenih!

Gobanov sicer nisem našel, našel sem pa šopek štorovk... mislim... v šestem mesecu :o!

Slika je malo slaba, ker je bilo slikano z mobitelom!

Lep pozdrav s primorske!

Martin

:-\

pozdrav vsem gobarjem-gobarkam
Čestitke vsem za najdbe in za lepe fotografije, ki res poživijo forum.
No narava gre pač svojo  pot, kar se pa tiče suhosti pa res gozdovi so že precej izsušeni.Upam da bo letošnje poletje in seveda jesen bol deževna in da bo dobra sezona kajti, če je dež so gobe sigurno.

Čuvajmo gozdove in za sabo jih pustimo neuničene. Divje živali v njih pa ne preganjajmo kajti smo mi tujci na njihovem ozemlju ne pa obratno.

Lp
Martin

golobaj-milan

še jas dodam moje štorovke!
Posneto danes!

anica

Kljub suhemu gozdu imajo jurčki in lisičke dovolj vlage. Nabrano - večina
v iglastem gozdu. Škoda ker med tednom ne morem gobarit, ker je ogromno
starih!

lp