Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

janko

LP

Na Jančah je lepo. Gobe rastejo. Kostanji so dozoreli.

mihab

včeraj smo med sprehodom po gozdu srečali polno "uvoženih" gobic

lovkasta mrežnica










AXN700

Nedeljski pohod..dve sliki, sicer gob je bilo kar nekaj..

murrober

pozdravljeni
a še kdo gobari po vrhu pohorja (areh, šumik, rogla...)? me mika da bi šel na kakšen pohod pa je dobro vedet če se da še kaj najt.
lp
robert m.

gorenc

Citat od: janko dne 07 Oktober 2013, 20:31
LP

Gorenc si pa upaš napasti jurčkarje in lisičkarje. Pa ne mislim čisto zares. :police:

Ali si morda aktivni član gobarskega društva.

Za nabiranje gob je potrebno več časa. Če imaš s.p. ali šiht do 16-17h ti pa časa zmanjka. Veliko jih dela ob sobotah, in nedeljah (kar bi jaz osebno ukinil,  razen posebnih ustanov kot so zdravstvene, policisti...)

Če pa imaš morda več prostega časa in nisi privat ali nimaš svojo firmo, pa morda imaš tudi več časa po končanem delu, potem pa lahko nabiraš tudi veliko vrst gob.Biti pa mora tudi to eden od tvojih najboljših hobijev, kateremu posvetiš več svojega prostega časa.

Morda ti je pa zmanjkalo gob. To leto je slabše po rasti ostalih vrst gob. Odpri novo rubriko, pa v akcijo. Vredno je probat. Jaz tudi preberem novosti in mnenja.

Iti v naravo in dobiti "energijo, barve narave", je tudi eden od načinov sproščanja, gibanja"

Lep gobarski pozdrav :)
Sem bil aktivni član gobarske družine moja prva gobarska družina je bila na Gorenjskem in druga je bila na Štajerskem ne vem od kod ste vi.....napisal sem samo o jurčkarjih in ne o lisičkarjih  .lisičk je tako malo da jih niti ni za omenjati....v domačem gozdu imam polno gob mali gozd in zelo bogat z raznimi vrstami in rodovi.
Delam 3 izmensko delo prej sem delal ruski turnus je bilo odlično za gobarjenje  veliko si bil prost  a imam še popoldansko obrt........."izdelovanje malih lesenih predmetov"kjer je kozolček priuriteta in sem si pridobil za njih tudi certifikat imam jih po celem svetu.
Z gobami se aktivno ukvarjam 25 let........
Gob ni zmanjkalo otroci jih poznajo veliko so se kar dosti naučili od mene in prinesejo domov polno.......imam možnost odkupa v Norveško in Italijo a preveč papirologije
Član foruma Janko je napisal tudi nekaj glede tega kar sem jaz napisal,
Kljub delu ki ga imam ,imamo manjšo kmetijo  imam še vedno čas za gobarjenje

brez zamere in lep gobarski pozdrav
ps
lahko mi pišete na zasebno pošto


mattyy

#1190
Pozdravljeni

Bil na Pohorju danes. 1100nmv na začetku našel tri jurčke potem pa čisto nič več na tej višini. Tudi ostale gobe so "zabremzale", tudi mušnice. Potem pa sem se spustil na 800nmv, kar nekam na "blef" in napolnil cejo. Se pa vidi, da se umirja. Mogoče še en dober dež, polna luna in še bo mogoče kaj.

LP


Martin

 :P

Teme pa take .......kaj,če bi gdo malce pokomentiral odpadke v gozdu, ki jih mečejo ljudje ki nimajo v glavi ama nič.

No danes sem gobaril svoje terene listnat gozd majhne gobe se dajo najt a že bol poredko. Sem pa nabral res lepe velike gobane,nekaj golobic kozjenogega.m ter nekaj kostanja.Gobaril po terenih,ki so težko prehodnidrugih gobarjev enostavno ni no zato pa je na teh terenih veliko jurčkov ,ki so ostareli res veliko eno družino sem slikal - je bila za vzet druga,pa je bla že v penziji ha. Na teh terenih resnično najdeš velike gobane posamič in v skupinah hja na pohorju pa gozd izropan do konca-da se rajši ne menimo-žalostno. :police:

Lp
Martin ;D

Martin

 :o

Ta Pravi Gobar

MARTIN

A to nisi na Pohorju nabiral ?  Kak misliš zropano - vse pobrano - kje si to bil na Pohorju ?  Jaz sem danes hodil Areh - Bojtina - Šmartno, 6 ur hitre hoje, placi prvo uro nič, potem vsega skupaj 6 jurčkov, nič starih, nič zelo mladih, je zgleda mraz opravil svoje par dni nazaj. Rdečih mušnic milijoni.  Sem našel košaro sirovk, ki so kar lepe, pa štorovke.   Nisem videl enega avta ne enega gobarja ves čas nikjer.  Vsi kapitulirali  ?

Lp  :)

Martin

 ;)
TA PRAVI GOBAR

Nisem nabiral na pohorju.- višina med400-600.mnv smer ribnica a ne pohorska stran ampak kontra prek drave in glavne ceste ter globoko v eno grabo .Te gozdove nabiram,če ti to kaj več pove .

Točne lokacije nebom povedal,ker zaenkrat sem tam srečal v celi sezoni 10 gobarjev pa še to domačine. Kajti ljudje ne vedo za te terene že zato ker cesta,do tja je tak slaba da ti res nesme bit avta žal da  prideš do lkacije. sam teren dosti podrasti strmo dost vlage izredno veliko divjadi kar nekaj divjih svinj ter lisic.

lp ;)

bezen

Kaj se nič več ne gobari?


Ta Pravi Gobar

BEZEN

Seveda se še gobari, vsak dan grem nekam.  Pohorje 1000 + m višina ... Evo par fotk današnjih pohodov, jurčki in sirovke, ni preveč očiščeno, pa saj drug dan nesem čiščenje nazaj v hosto ...
Mladi večji jurček točno pol kilogramski, brez poškodb, črva, polža ... Perfekten !!! Že vloženo vse ...

Lp  ;)

corba

Sma danes s frendom šla po dolgem cajtu malo na Pohorje...se je splačalo...je pa res da je vlage premalo...aja saj res, za vsakega samo 2 kg....sma raztalala da je prišlo na vsakega 2 kg..... ;D

uli

Lep pozdrav!

Sreča da nista bila na Kapli,tam so cariniki tehtali gobe.

corba

Vema da je blo preveč...samo ko napolniš košaro in se vračaš do avta....ne moreš kar mimo jurčkov ki so ti na poti...na žalost... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D