Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

PanterLIV

Na  Pohorju ( areh in okolica) ponovno   zasledilili policijsko vozilo...

ajezovnik

@PanterLIV : kje si videl policaje ? Najini tereni ? Kaj počnejo tam...kazni za parkiranje, inšpektorji za gobe ?
S kakim avtom so bili..,.VW Touareg ?

Lp, A

PanterLIV

ajezovnik - nič ne vem zakaj ampak verjetno inšpekcija, avta natančno nisem videl je pa zagotovo bil džip, videle so se stopinje ki niso bile naše okrog avtomobilov.... tako da verjetno tole kar si napisal.. prav presenečeni smo bili da ob takšnem dnevu lahko srečaš policijo.. tako da previdno.

PanterLIV

Ja avto je bil točno ta ( sem pogledal na netu in ustreza) in na najinih placih... to je bilo zdaj že 2.

janko

LP

Ja fantje pustite ga, saj vendar nabira gobe.

Ljubljančanka

S Tuaregom nad gobarje?  ???

Ne verjamem. 


Fantje, raje pazite nase, ko boste tam nabirali gobe.  Inšpekcija se ne vozi v Tuaregih, niti niso policaji.  Nekoga iščejo. 


Kakšen sprej proti medvedom ne bi bil odveč.

nej1

Citat od: sabincica dne 29 September 2013, 17:32
Citat od: nej1 dne 29 September 2013, 01:37
Citat od: sabincica dne 28 September 2013, 21:44
Pa še nekaj...

joj sabinčica ....,te tvoje fotke :) evo, ob 6.30 vstanem in grem na nanos :) izvidnica,čeprav že cel teden pošlušam kako malo je goz pr nas ....ma jst verjamem da bom vsaj nekaj našel .....:)

Si vstal? Je bilo kaj sreče? :)


ojla ....včeraj ne , je preveč deževalo ....sem šel pa danes bolj na hitro ....mrazzzzzzz 5 stopinj,močna burja .....sem pa vseeno našel 10 jurčkov , vsi so zdravi mladi,nekateri glih prilezli z zemlje ,tako da komaj opazni ....verjetno om pačakal 2,3, dni pol pa še enkrat gor ....:) aja, pa nobenga gobarja na celem nanosu danes ...zanimivo ..
lp

nej1

Martin

 :D
pozdrav
V soboto sva gobarila pohorje nižina proti ribnici.
-dans sem pa gobaril na pohorju ista smer le višje na 1200.mnv.bilo je-3 stopoinje gobe so na tej višini ponehale poganjat no ,da se najt a proti nižje ležečim terenam je tu dost slabše.

Zdaj sem tri dni fraj grem gobarit v nižine 600mnv. vsakič na drugo lokacijo mislim, da bo nekaj za v kis -oziroma ,da bodo kr solidne najdbe.


lp
Martin

rotor

Pravkar iz deževnega gozda. Nekaj mokrih...







vrtna bučka

Waaw, kako lepe so tele mokre gobe  :D

nivesp

Pzdravljeni !

Vse fotke so čudovite, čestitke vsem.
Jernej oziroma Nej1, če si gobaril v bližini Abrama si pa imel res srečo da si kaj našel, ker ponavadi italijani ob nedeljah po kosilu vse poberejo.Še nekaj, si gobaril v sredo Volvo KP ali se motim.

Lp nives

Ljubljančanka

Čestitke Rotor, za tele fenomenalne slike!

nornagobe77

Živjo, sem Matej in prihajam iz primorske, kjer je zaradi velikih nalivov in strmega pobočja v mešanem listnatem gozdu naliv odkril tele 2 kančka sreče, sam mislim, da je tartuf, vendar ker ga še nikoli nisem videl bi vprašal če imam prav :). Aja ta malega sem pa odprl da sm videl kaki je notr :). Oba skupaj pa tehtata 133 gramov. Če pa ni tartuf naj me prosim kdo popravi, po okoliščinah kjer sem jih dobil pa sem ocenil tisto z nalivom :).

LP, Matej :)




slavko

Gobi na posnetkih sta podobni gomoljikam (Tuber) oz. po domače tartufom. Predlagam, da si o gomoljikah in podobnih podzemnih vrstah gob preberete publikacijo, ki je prva te vrste pri nas, http://www.gobe.si/dokumenti/PodzemneGlive.pdf.

Lep pozdrav,
Slavko

nej1

Citat od: nivesp dne 30 September 2013, 18:40
Pzdravljeni !

Vse fotke so čudovite, čestitke vsem.
Jernej oziroma Nej1, če si gobaril v bližini Abrama si pa imel res srečo da si kaj našel, ker ponavadi italijani ob nedeljah po kosilu vse poberejo.Še nekaj, si gobaril v sredo Volvo KP ali se motim.

Lp nives

ojla

sem gobarsil samo danes okrog abrama...tam poznam vsak kotiček :)...ne v sredo pa nisem bil ....ponavadi me prepoznaš po stalnem žvižganju :)..
danes sem vse bolj nahitro pogledal ....me pa nekaj jurčkov popolnoma vsako leto počaka na točno določenem mestu do 10 cm natančno :) tudi danes je bilo tako ...
v četrtek grem verjetno gor dopoldan , mogoče se srečamo  ;)

aja, itaijanov res ne maram videt , sploh po naših gozdovih , tko da ...:)
lp

nej1