Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

sabincica

Zdravo,

Včeraj sem tudi jaz bila na pohodu. Nad mano je bil sneg, jaz pa sem gobarila. Me je zeblo v roke, da sem si termoflis kar čez dlani vlekla.  :-\
Ampak se je splačalo. Spodaj je rezultat.  :D

Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

nej1

ojla

danes spet raziskovalna postonjskem koncu ,v družbi dveh kolegov ,,,,,nekaj jurčov spet nabrali ,ampak je že vse tako prebrano ,da se skor ne izplača  več hodit tja .....bom raje počakal ,da se na našem nanosu kaj začne dogajat ....drgač pa gobaril v bližini kraja,kjer je včeraj medved napadel ...cca 3km  stran :)

Sabinčica,zelo lepe fotke ....kar ostane človek ko jih gleda :)

bodite lepo ;)

nej1
lp

nej1

PanterLIV

Sebicnica ali bi lahko razkrila okoliš kjer si nabirala?  fantastično res!

frodo

Citat od: sabincica dne 19 September 2013, 22:54
Zdravo,

Včeraj sem tudi jaz bila na pohodu. Nad mano je bil sneg, jaz pa sem gobarila. Me je zeblo v roke, da sem si termoflis kar čez dlani vlekla.  :-\

Goba, slika 1 je res perfektna goba, ostale so pa že kar stare, pa napite od dežja, takšnih ne maram, kvečjemu za sušenje, bile bi dobre za seme,... :'(

sabincica

Citat od: nej1 dne 20 September 2013, 00:05
ojla

danes spet raziskovalna postonjskem koncu ,v družbi dveh kolegov ,,,,,nekaj jurčov spet nabrali ,ampak je že vse tako prebrano ,da se skor ne izplača  več hodit tja .....bom raje počakal ,da se na našem nanosu kaj začne dogajat ....drgač pa gobaril v bližini kraja,kjer je včeraj medved napadel ...cca 3km  stran :)

Sabinčica,zelo lepe fotke ....kar ostane človek ko jih gleda :)

bodite lepo ;)

nej1

Hvala Nej1. Sedaj hodim s fotoaparatom po gozdu, ker so lepše slike kot s telefonom. ;).

Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

sabincica

Citat od: frodo dne 20 September 2013, 05:29
Zdravo,

Goba, slika 1 je res perfektna goba, ostale so pa že kar stare, pa napite od dežja, takšnih ne maram, kvečjemu za sušenje, bile bi dobre za seme,... :'(

Al smo zbirčni.  :P :) . Gobica na prvi sliki je res najlepša, sam mislim da taka še ne da trosov- za nove rodove je pa treba skrbet.  :)
Namočena ni bila nobena, razen trojčkov jurkov, ki so iz maha rastli in sem jih tudi pustila.

Se tipkamo. ;)
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

nivesp

Pozdravljeni !

Tudi jaz in kolegica sva včeraj popoldne gobarine pri medvedu, a ga nisva videle, Nej1 sedaj vem kdo mi je pobral vse gobe a kljub temu nabrala eno košarico lepih zdravih jurčkov nekaj dežnikov in golobic. Škoda ker se nismo srečali s teboj, mogoče bi nama pokazal tvoje terene, ker na "mojih" je bilo skoraj vse pobrano. LP Nives
Pa še nekaj Nej1 kako ti je ime.

frodo

Citat od: sabincica dne 20 September 2013, 07:54
Citat od: frodo dne 20 September 2013, 05:29
Zdravo,

Al smo zbirčni.  :P :) . Gobica na prvi sliki je res najlepša, sam mislim da taka še ne da trosov- za nove rodove je pa treba skrbet.  :)
Namočena ni bila nobena, razen trojčkov jurkov, ki so iz maha rastli in sem jih tudi pustila.

Se tipkamo. ;)

Oprosti nisem izbirčen, takšni so pač moji kriteriji pri nabiranju gob, ljudje smo si različni, pa brez zamere  ;)

samantha1

Tudi jaz sem se včeraj malo sprehajala in našla jurčke, turke in velikega borovega glivca

nej1

Citat od: nivesp dne 20 September 2013, 08:04
Pozdravljeni !

Tudi jaz in kolegica sva včeraj popoldne gobarine pri medvedu, a ga nisva videle, Nej1 sedaj vem kdo mi je pobral vse gobe a kljub temu nabrala eno košarico lepih zdravih jurčkov nekaj dežnikov in golobic. Škoda ker se nismo srečali s teboj, mogoče bi nama pokazal tvoje terene, ker na "mojih" je bilo skoraj vse pobrano. LP Nives
Pa še nekaj Nej1 kako ti je ime.

Nives ,se mi je zdelo , da nekaj "lomasti" okrog nas :)).....pol pa smo začeli tečt :)....ne ma sej je še polno lepih jurčkov, če si vzameš čas lahko kar nekaj nabereš ....jst sem šel včeraj bolj iskat nove lokacije in spoznavat gozd v tistem koncu , nabral tudi nekaj , ampak prehodil cca 10 km po globelih in kotanjah, tako da mi pop niti na trening nisem šel k me noge niso več drzale :)).....ja nič enkrat se bomo že "najdli" nekje :)

lp

jernej
lp

nej1

Martin

;D
Danes šel na sprehod po gozdu tu pr men v nižinah našel sem par mladih kozjenogih mesnatovcev in par jurčkov ravno dva kozarčka sem vložil .

jutri pa na pohorje. :P

lp
Martin

nej1

Citat od: samantha1 dne 20 September 2013, 12:15
Tudi jaz sem se včeraj malo sprehajala in našla jurčke, turke in velikega borovega glivca

Bravo ,ful lepi :)
lp

nej1

nej1

Zdravo,

Lepi so Sabinčica ......Jah veš kako je , moški smo izbirčni :)......eh, sej tut jst polno velikih jurčkov kar pustim v gozdu , ali za seme ali pa komu za lepdan če jih dobi ;)

lp

nej1
lp

nej1

sabincica

Citat od: nej1 dne 20 September 2013, 12:58
Zdravo,

Lepi so Sabinčica ......Jah veš kako je , moški smo izbirčni :)......eh, sej tut jst polno velikih jurčkov kar pustim v gozdu , ali za seme ali pa komu za lepdan če jih dobi ;)

lp

nej1

Hahaaahaa ;) smo si pač različni. Men so gobice lepe- ne glede na velikost al pa sorto. Če mi je sm lepa, jo poslikam in pustim, če ne jo pa vzamem. Vsak presodi po svoje ;). Drgace pa- sezona se na mojih lokacijah šele začenja;).

Danes grem pa na lov na našem koncu- sem najdla vceraj marele in jih pustla, da vidim koliko zrastejo v enem dnevu. Javim ;)

Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

rotor

Danes dopoldne par komadov...