Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

klavir

Citat od: Ta Pravi Gobar dne 13 September 2013, 19:44

Javi, kak je blo, pa ne pozabi potem kako fotko tu naložit, da vidimo, pa datum na papirju zraven obvezno.

Lp :)

Hehe, jaz verjamem samo avtomatskemu datumu, kjer se izpiše ob sliki. Papir vse prenese, lahko že zdaj pišem datume za oktober, če bi slučajno bila suša...

:police:

janko71

Pri nas jurčkov vse manj,pojavljajo se pa druge gobe.Mi lahko kdo pove vrsto gob.
lp

nej1

Nives se oproščam za zamudo ....:) sem dva dni v službi prisluškoval gostom kako debatirajo , češ da ni jurčkov še na našem območju ... in podobno :) sem prav užival in si mislil svoje ...aja, pa prosim ne me vikat ,vem da je vljudnom, ampak  nisem še v letih :)....s katerga konca pa ste ?

Čaw

nej
lp

nej1

Lojze07

Citat od: janko71 dne 14 September 2013, 16:00
Pri nas jurčkov vse manj,pojavljajo se pa druge gobe.Mi lahko kdo pove vrsto gob.
lp

Janko, vse troje so golobice. Ali so ali ne užitne pri golobicah najbolj sigurno določiš, tako da jo malo poizkusiš - požvečiš z zobmi in če na vrhu jezika zapeče, ni užitna. Prva in tretja sta užitni, druga pa tudi, če ne peče (potem je verjetno trda golobica), če pa bi pekla, je strupena - bljuvna!

LP
Le hodi po gobe, dokler je čas;
kajti pride čas, ko ne bo več čas;
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

Ta Pravi Gobar

Vrtna bučka

Kaj ti tak zgodaj hodiš v gošo ?  Te se jaz še 5 krat obrnem, na Pohorju sem ob 9. uri, včasih ob 12. uri ...
Kak se ti da tako zgodaj it ?  Sem opazil, da na Pohorju tudi nekateri tak zgodaj hodijo, pa marsikaj še fejst zaspani spregledajo ... Ko je tak hladno, jurčki slabo rastejo.

Ajezovnik, a je blo uspešno ? 

PrviProgram si kaj šel danes tudi ?

Lp  :)

JURČEK 22

JURČEK 22

vrtna bučka

Jaz grem vedno (no, običajno) zgodaj zjutraj. Ker sem jutranji tip, mi to ne predstavlja prav nobene težave  :) Redno vstajam ob šesti uri zjutraj  :)

veki

Citat od: grozdje dne 13 September 2013, 19:35
Se  opravičujem  :) Lokacija Gorenjska višina cca.800-1000 m.n.v.
[gorenska,lp tudi jaz sem se odpravila v petek 13 na pokljuko zjutraj zgodaj,ter dozivela nekaj kar nisem v 25letih gobarjenja. Peljali smo se v strnjeni koloni od zgornjega gorja do vrha kod bi sla na morje da sem celo pomislila da je kaksna prireditev,tekma.....bili pa so vsi namenjeni na gobarjenje,tako razocarana se nikoli nisem bila, pohodili so vse kar se da,puscali piksne od piva,hodili celo z vreckami. Zato ne pisite gob je veliko,ker nekateri to vzamejo dobesedno,pa pol na juris,moras poznati tudi terene in kulturo kako ne unicevati vse ostalo v gozdu lp veki/quote]

slavko

janko71, na prvem in zadnjem posnetku sta modrikasti golobici (Russula cyanoxantha), užitna. Vmes je rožnata golobica (Russula rosea), užitna. Golobice, ki ne pečejo, so užitne.

Lep pozdrav,
Slavko

dejankot

Pozdravljeni,imam eno vprašanje glede kozjenogih mesnatovcev,ali je potrebno za vlaganje postrgati rjavo povrhnico ali jo lahko pustim,če ima kdo izkušnje bi bil zelo vesel odgovora,da se lahko lotimo vlaganja
Lp. Dejan

slavko

Običajno rjave luskice postrgamo.

Lep pozdrav,
Slavko

Lukap8

Ste že slišali kako sedaj že komplicirajo pri odkupu gob. Na občini nekaj plačaš da te obdavčijo in nato neseš do odkupovalca tist list in pol si on nekaj zapisuje te tvoje gobe pa davke in cene itd.. no nato pa če imaš več kot 10 kg. trlalalala.. dobiš povrnjeno ... nič ne štekam res
Luka Prezelj

PanterLIV

Danes gobaril na Pohorju in je ogromno že pobranih gob...pa vendarle je še tud za mene ostal skoraj poln ceker po več ur hoje.. sem pa videl Policijski avtomobil na Pohorju prvič po 6 letih. tako da GOBARJI! POZOR!!

Ta Pravi Gobar

Hvala za opozorilo !!

Si bil na Arehu - okolici ?