Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

PravaBiBa

Citat od: ROGLA dne 01 September 2013, 18:49

jurčkov  še ni, bom en teden še slike gledal.....nabrano pred Slovensko Bistrico..PREPUŠ

heh, no in kako v tem gobam rečete?..........ker jaz iščem pohorska in podhorska imena za tole gobo....glej eno stran prej ;)

GobarAmaterZaenkrat

Včeraj malo nabiral, je blo treba kar delč iz Ljubljane:)

dverbnik

Nabrano Lipoglav pri Sostrem
Će se spomnimo lansko leto- so gobe na 500m na Štajerskem začele okoli 9.9
Gorenjska pa okoli 20.9- do 15.10- tako da še prihaja sezona saj so pogoji kar ugodni

http://shrani.si/f/Q/xa/3wexl38Z/slike-0001.jpg

dverbnik

Nekaj pa je začelo delati - Jevnica- Laze nabral cc 8 Jurjev- res pa so redki saj sem prehodil kar veliko hribčkov
Ko bo kostanj ali malo prej pa jih bo v izobilju

Martin

;)
prosim naj mi negdo pove kaj nardit enostavno nemorem naložit več slik pa niso prevelike sem jih pomanšal

tole mi napiše-(the upload is full.please try a smaller file or contactan an administrator) nimam pojma.

slavko ali bilo gdo ki se spozna ???

markok

Martin, The upload is full verjetno pomeni, da si že naložil preveč fotk in si zabasal razpoložljiv prostor - zbriši stare fotke.

Lahko pa probaš z ImageShack. (poišči z googlom), tu imaš 5Giga prostora zastonj za fotografije.
Najprej naložiš svojo fotko na splet z Browse in Upload.
Ko je fotka naložena ob njej klikni znak i (Share it)
Program ti ponudi 6 bližnjic za različne nemene. Za forum je primerna bližnjica Thumbnail size - Forums, verjetno pa še kakšna.
Kopiraj izbrano bližnjico in jo prilepi v tvoj tekst na tem forumu.
lp

jernej

Citat od: PravaBiBa dne 01 September 2013, 23:39
Citat od: ROGLA dne 01 September 2013, 18:49

jurčkov  še ni, bom en teden še slike gledal.....nabrano pred Slovensko Bistrico..PREPUŠ

heh, no in kako v tem gobam rečete?..........ker jaz iščem pohorska in podhorska imena za tole gobo....glej eno stran prej ;)

V Lovrencu na Pohorju tem gobam pravimo hiršje.

Gregor

Citat od: Martin dne 02 September 2013, 06:17
prosim naj mi negdo pove kaj nardit enostavno nemorem naložit več slik pa niso prevelike sem jih pomanšal
tole mi napiše-(the upload is full.please try a smaller file or contactan an administrator) nimam pojma.

Povecal sem velikost mape za priponke, ali sedaj deluje?

MihaJozelj

Lep pozdrav
Včeraj spet samo dedi in turki  :)
Nabiral pa v okolici Cerknice (notranjska)

Lemedis

MihaJozelj lepa bera, čestitam. Opozoril bi vas na dokaj neočiščene gobe v vaši košari, probajte v bodoče gobe grobo očistiti na rastišču.

Danes v okolici Ptuja gozd še vedno komaj v prebujanju. Se pa najde precej borovih glivcev http://www.gobe.si/Gobe/SparassisCrispa in po travnikih močno rastejo travniški kukmaki.

lp, Luka
Prepustimo se naravi, učimo se od nje!

Martin

;D

Martin

;D
evo fotke od vceri :P

Gregor hvala zdaj deluje upam,da bo naprej tud no hvala za pomoč markok tud tebi.
Vsem čestitke za najdbe končno se je začelo dogajat

pa še ti dve od včeri
lp
Martin

Martin

:police:

MihaJozelj- šele zdaj sem opazil vašo košaro lepe gobe ampak vrjetno neveste ,da se goba očisti na mestu najdbe z nožem se otrebi ne. Tak da lepa slika ampak lepo vas prosim kaj je tak težko nož zraven vzet.

Za primerjavo od KEPE košara.- Čestitke za najdbo in pohvala za tako lepo očiščene gobe.

Želim še veliko gobarskega uspeha naprej.

Lp
Martin

MihaJozelj

Se opravičujem...
Gobe hodim nabirati največkrat z mopedom in na žalost pozabljam nož..
V bodoče bom grobo očistil na rasišču...
Na napakah se učimo  :)

PanterLIV

Čestitke za lepe najdbe in upam da v prihodnje vsi lepo očistite gobe na mestu..saj ni težko!

Tud sam grem ta petek pogledati na Pohorje višina 1000m.

lp