Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

Martin

 ;)

pozdrav

strastengobar čestitke za lepo bero.

No sam sem dans gobaril na kapli in pohorju klopni vrh šumik in niti ene gobe nič. No namočeno pa je samo na vides centimeter morda dva,dalje pa suho kot poper dežja sigurno dost premalo vlaga sam na površju spodaj totalna suša prah.

lp
Martin

vrtna bučka

Torej so zaenkrat samo prekmurci srečneži bolj :-) S par izjemami :-)

majda

pozdravljeni!

Danes sem gobarila na goričkem, gob je kr nekaj bilo, vendar žal so bile skoraj vse črvive.......Ampak za eno juhco pa bo!

domen

Pozdravljeni,

Sem nov na tem forumu in bi rad dodal, da sem bil pred 2 tednoma na pohorju par dni po tistem rahlem dežju. bil sem na nadmorski višini okrog 1000m. V gozdu sem bil uro in pol in sem videl okrog 10 užitnih golobic (Rússula cyanoxántha- modrikasta golobica), ampak jih nisem pobral, ker nabiram pretežno jurčke, lisičke čeprav so te golobice zelo dobre pečene. bil sem na mojih terenih na pohorju še prejšnji teden, in sem tud videl nekaj golobic tudi tistih rdečih. Zato ne razumem da drugi gobarji kaj ste gobarili na pohorju niste videli niti ene gobe. Res pa je da je bil gozd zelo suh in sem bil prav presenečen da sem naletel na nekaj gob. Glede na stanje vremena zaj bodo pa pomoje pognale gobe konec ali naslednji teden. V petek grem preverit situacijo na pohorje in vam sporocim stanje  :) .

LP , Domen

strastengobar

matty nabrano na lokaciji okolica Ormoža. Včeraj popoldan smo gobarili tudi na goričkem, vendar nismo našli nič. Danes smo gobarili trije, spet na lokaciji Ormož in skupaj našli 12 jurčkov, večinoma so črvivi.

Lp!

Martin

 ;D

Domen pozdravljen med nami- :P kateri del pohorja si gobaril jaz še g od gobe nisem videl.  :-\

domen

Citat od: Martin dne 27 Avgust 2013, 16:41
;D

Domen pozdravljen med nami- :P kateri del pohorja si gobaril jaz še g od gobe nisem videl.  :-\

gobaril sem proti arehu, blizu planice  :)

Lukap8

Pri nas na škofjeloškem se je začelo dogajat :)

S prijateljem danes v gozdu nabrala sva skupaj 10 jurčkov.. no nažalost sem slikal samo svoj delež z 2 majhnima in kar nekaj lisičkami za večerjo bo.. no zanima pa me kaj narediš, če je sliak prevelka in je nemorme naložit.. pozabil sem kaj se naredi..

l.p
Luka Prezelj

Martin

 ;)
luka jaz če mam prevlko sliko jo na namizju odprem z programom slikar in jo tam pol pomanšam no tako jaz nardim .ha potrudi se rad bi videl glive ;D

lp

Anyone

jaz sem bil danes v gozdu v okolici ptuja. niti strupenih gob ni. Jutri grem v haloze ;)

camellong

Gobarili smo z družino na Pohorju in gob zaenkrat še ni!Je pa žena našla žveplenega lepoluknjičarja,ki smo ga pravkar pohanega pojedli.lep gobarski pozdrav.

anica


Lepo pozdravljeni gobarji! Dolgo se nisem oglasila, iz več razlogov, ker ni bilo gob in ker nisem imela časa. Še točno tri dni pa bom
spet v akciji. Imam pripravljen šotor, ker mislim jesen preživeti v gozdu! (se hecam) Za informacijo vsem tistim, ki gobarite na Goričkem - gobe oz.
jurčki rastejo kot nori že od prejšnjega četrtka, vendar samo na skrajnem severu Goričkega, to pa zato, ker je tam pri tistem prvem deževju tam padlo
ogromno dežja. Danes sem videla v živo na tržnici ogromno jurčkov pa tudi prijatelj je gobaril tam gori in našel okrog 50 kom - to pa pomeni po njegovi izjavi
da bi jih jaz več kot 100.

Lp A.

tdk

Še en pozdrav z Goričkega....

V bližini doma sem obiskal dobro rastišče jurčkov v soboto;eno-urni sprehod nisem videl nobene gobe.
No in danes po raznoraznih informacijah kako jurčki rastejo in jih eni pridno nabirajo....sem prebil dobre 3 ure v gozdovih Grad,Vidonci,Dolič...in našel oz. videl enega frcanja oz. polstenko.Pa sem hodil na lakacijah kjer je bila v preteklosti bera zelo dobra....tako da...je pa res da krožijo informacije da bi naj jurčki rasli na vzhodu Goričkega;Markovci,Dolenci,Budinci...bi pa naj bili kar fajn črvivi.

@anica...če pa ti res najdeš pa sporoči lokacijo:)

lp tdk

Lukap8

Evo jih današnje :) malo pa je..

Luka Prezelj

sabincica

Pozdrav vsem gobarskim nadobudnežem.

Včeraj po službi sem odšla malo v gozd, nekje na 400 m in nisem
Našla niti ene gobe, medtem ko jih je bilo lansko leto v tem času zelo veliko. Gozd je moker, najmanj 5 cm v globino. Sem pa na določenih delih "zavohala" gobe :laugh: vendar ni bilo nič.  :'( . Bom mogla še malo trpet, tko se mi lušta jurčka. ;)

Vsem srečnežem pa čestitke za najdbo.


Lep gobarski pozdrav.
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica