Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

medvedka

Gobarski zdravo,

na kočevskem počasi začenja...v petek našla 3 čvrste jurčke in par lisičk....je pa kar suho, glede na to koliko dežja je padlo..

Lp

Gorenjec

Včeraj (dopoldne) sem se odpeljal na Spodnje Jezersko
in sem našel na mestih kjer običajno rastejo eno večjo in pet manjših jurčkov :-X (nad 800 m).
Je že tako, kot mi je nekoč dejal znanec, gobe ves čas rastejo, enkrat hitreje in drugič počasneje.
Tokrat so še nekoliko lene!
Danes grem pa v Poljansko dolino na gobarski sprehod (pofirbcat) ... :laugh:

Lep dan in obilo gobarskih užitkov!

amanita_muscaria

Rene, planoto od Mariborske naprej sva včeraj obhodila, res pa da bolj na kratko, ker se ni dogajalo čisto nič. Očitno sva šla nekaj 100 m predaleč.  :D

buco

Prišel z Jezerskega,malo lisičk sem ter tja kak jurček,malo je treba še počakat:)

gorenc

Začelo se je prebujati še najbolj z  kukmaki kot sem opazil.Prijatelj je prišel ravno iz Pohorja z dvema košarama- Agaricus campestris-, travniških kukmakov .V domačem gozdu je še zatišje a kakor kaže bo tudi kmalu pognalo je mali gozd a zelo bogat z vrstami.

janko

LP

Danes sem šel na svoj plac okolici Dobrave pri Ljubljana. Hosta je suha . Razen ene male mušnice , manjših vražjih gobanov in ene oglodane golobice ni bilo nič. Se pa počasi prebuja. Vode ni bilo celo poletje . Rezultat je tu. Ostaja nam pa še celotna jasen, ki nam bo podarila še veliko.

Je bil kdo na Jančah. Je tam kaj bolje.

Gorenjec

Sprehodil sem se  okolici Rudnega 750 - 800m (Selška dolina)
- vendar sem bil presenečen nad suhim terenom in tudi bero,saj razen lisičk nisem našel nič. :'(
Bo moralo kar precej deževati, da bo pognalo....

ROGLA

jurčkov  še ni, bom en teden še slike gledal.....nabrano pred Slovensko Bistrico..PREPUŠ

mattyy

Pohorje danes na višini 1100m. To je vse kar sem našo.

ajezovnik

Pozdravljeni,
danes sem šel na svoje place na Areh in nižje - Slivniško Pohorje.
Areh : gozd lepo moker, navlaženo tud v globino. Poganjajo na veliko golobice, medvedje tace. Našel ENO lisičko !
Ostalega žal nisem našel. O jurčkih ni ne duha ne sluha. Sem pa našel dvojčka, žametna gobana. Torej se nekaj dogaja. Višina cca. 1100m

Slivniško Pohorje : gozd namočen bolj slabo, gob ni na vidiku..bo treba še malo počakat.

Odločitev : po gobe spet v petek, 6.9.

Se tipkamo !

lp, Andrej

Martin

;D
Pozdrav dans z mojo gobarla moje terene pohorje nmv.1100m. gobe so pričele rastit povsot jurčki so še majhni .

lp martin

sabincica

Zdravo,

So mi rekli, da na Pavličevem sedlu (cca. 1100-1300 m n.v.) rastejo lisičke. ??? Mi2 nisma našla niti sledu o njih. :'(
Našla sma ENO marelo, ki pa sem jo kar posolila, spekla na malo olja in jo zmazala.  :laugh:
Je teknila kot še nikoli:)

Ob obrobju gozdne ceste sma našla neke gobice, ki ne vem kako se jim reče, zgledajo pa kot rdeča želetina, mene spominjajo na rdeče krvničke :). Drugih gob ni bilo.

Lepo deževen nedeljski večer,

Sabina

Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

Martin

:(

slik ne gre naložit nevem zakaj naložim ko bo možno

lp
martin

Martin

>:(

No slik ne gre za naložit nevem zakaj morda je s stranjo kaj narobe nimam pojma.V glavnem našla sva 15 jurčkov ,fotke naložim takoj ko bo mogoče.

lp
martin

kepa

jaz pa sem imela srečo....

url=http://shrani.si/?Y/1J/4KQEZrjr/p1010287.jpg][/url]