Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lukap8

Glejte napoved je vedno bolša! Že za vsak dan so kapljice narisane, le še ohladi naj se :)

http://www.krtina.com/napoved/napoved.asp

Martin hvala za slike čudovite so! :) Takole bo letos septembra in oktobra :)

l.p

Luka Prezelj

Gobar88

Včeraj sem na goričkem našel 4 jurčke in 2 mareli  :angel:  :laugh:

za potešitev je bilo :D

Martin

:o

Bravo čestitam za najdbo .Nisem si mislil ,da bo gdo našel gobe pret tem dežom ki je napovedan.
Na kakšni višini če ni skrivnost.

LP
MARTIN

Gobar88

Hvala ;)
Hmm kaj pa vem tu je nekje od 200- 300 m, zal bolj natancno ne vem :)
Pa glih zdaj pocasi bodo zaceli rasti ko grem na dopust ccc :)

vrtna bučka

Gobar88 - pa je bil gozd suh? Ste dobili kaj padavin v zadnjih poslabšanjih?

Lukap8

V naslednjih 14 dneh bomo deležni močnih neviht, nalivov, nizkih temperatur, večjih količin padavin, nizke meje sneženja in tudi nekaj sonca, ki pa ga bo manj kot smo ga bili navajeni do zdaj. Na kratko povedano - pestro bo. Dogajanje se bo pričelo jutri popoldan na severozahodu države, v noči na soboto pa se bo razširilo tudi v notranjost države.

Več o dogajanju čez vikend pa jutri tekom dneva. Pestro bo, zato spremljajte napovedi!

ciklon.si

No to pa je nekaj :)

Sicer pa čestitek za najdbo ;)
Luka Prezelj

sabincica

Zdravo gobarji.

Ko tole berem, vidim, da nisem edina na trnih in v pričakovanju gobarskih pohodov.
Pri nas v okolici celja je susa, isti v okolici SG. 
Upam, da bo zdj res dež in ni prazna obljuba vremenarjev.
Bomo v nedeljo videli kako kaze.

Gobar88- čestitke za najdbo. Prve so najslajše.

Pozdravček vsem v pričakovanju dežja.
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

Boletus31

Gobar čestitke za najdbo :)

Upam, da bo tudi naš Spodnje posavski konc fajn zalilo...

Martin

:'(
Vidim,da z vseh krajev čakamo na dež ter bol vlažne dneve. Mislim,da bi ta vikend moral bit prelomnica za drugo vreme.Prihaja jesen in to je moj najljubši letni čas zakaj,ker so temperature vzdržne in dežja je več seveda pa ker poženejo gobe hja pa tud kostanje že komaj čakam.

lp
Martin

Lukap8

Nagibamo se ktemu, da bo letos tako kot leto 2010! V naslednjih dneh bomo počasi potegnili črto čez poletje 2013 no ali pa ne kar tako počasi blizu bomo celo zimi.. obeta se tudi sneg malo tam v hribih .. ;) hehe no zime še res ne bo ampak končno pa prihaja jesen in padavine to je glavno!

l.p
Luka Prezelj

PanterLIV

Pozdravljeni!

Sem nov na forumu, vendar spremljam vaše aktivnosti že kar nekaj časa, nabiram predvsem na Pohorju (jurčki, lisičke)  in občasno tudi po dolinah v okolici Brezja, Dogoš (lisičke, dežniki).

Kot večina vas sem tudi že jaz nestrpen glede dežja hehe :D

pa lep pozdrav.

Martin

;)

pozdravljen panterLIV  ???

Katero stran oziroma katere terene pa nabirate.

No da še malo pobluzim glede dežja- lani je res zalilo začetek septembra .in po dveh dneh to pomeni 6.9.- sem nardil lepo sliko na vrhu pohorja kaj pomeni vlaga v gozdu.In po štirih dnevih 11.9.- je rezultat viden na drugi slikci.hja to je uživanje in sprostitev .

lp
MARTIN

mattyy

Te so lanske najdene 1.8.2012 na Pohorju na višini 1.100m. Grem zdaj v nedeljo pogledat, da vidim, če kaj dogaja.  ;)

vrtna bučka

Jaz se spomnim, da sem bila lani točno 1.septembra na poroki in je padal dež kot nor. Za večerjo je bila tudi gobova juha in smo se še hecali kje zavraga so dobili gobe, od kje so jih uvozili, ker je bila taka suša in ni raslo takrat še nič...

Ma naj že pada no :-)

PanterLIV

Nabiram pa v okolici klopnega vrha oz na šumiku.

lp.

lepe lepe najdbe.. bom kmalu še sam  dodal kakšno sliko od lani..upam pa da tudi od letos hehe.