Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

Martin

;D
pozdravljeni

Ja končno dež super in upam,da bo takšnih dni še več. Zdaj bodo počasi pričele rastiti gobe a moje mnenje, prava gobja sezona bo se pričela nekje v začetku avgusta prej bo pa rast bol mila .

Tud jaz čakam na ANDREJEVE slike.

LP
MARTIN

martinko

Danes sem bila zopet na mojih lokacijah na primorskem 1000-1100m pa niti ene strupene gobe kaj šele kakšen jurček. Res pa je da pada sedaj dež in upam da v 7 dneh bo kaj na vidiku.

boza

Tudi jaz sem bila danes v gozdu in sem videla samo eno strupeno, pravih pa nič. Upam, da bodo kmalu. Sicer pa sem letos že 2x nabrala malo lisičk. Vsaj nekaj :D. Videla pa sem tudi kostanjevko, ki jo je polž kar fino pojedel, tako, da je nisem vzela. Tudi kostanjevke vejetno niso za ta letni čas.
lp Boza

kepa

Začele so rasti hrastove zraščenke, nekaj malega lisičk in dva jurčka.

ajezovnik

Pozdravljeni,
prilagam slike, sicer pozneje kot sem obljubil, pa vseeno : 7

Sem pa bil včeraj spet, višina okrog 700m, in našel enega mladega jurčka, očitno bodo zdaj spet gnale po dežju !

Lp, A

jurhakl

Je že kje kaj pognalo po dežju?  :police:

boza

Pri nas še nič, grem jutri spet pogledat. Zdaj bi pa skoraj morale bit ;)

ajezovnik

Tudi jaz grem jutri zjutraj na Hočko Pohorje. Morda pa zdaj bo kaj.
Sicer je čez noč cca 10 stopinj, čez dan pa se kar segreje...morda pa bodo..

Ta Pravi Gobar

Mislim, ajezovnik, da ne bo nič. Sam sem bil na križišču Areh - Belvi danes, pa tema, samo par vražjih gobanov, celo svežih - zadnji dež. Zgleda, da kroseristi lepo prdijo po gozdovih, morda bi vlada lahko tu kako povečala prihodke državi ???  Sem pa med hojo v gozdu srečal cepca, ki je s terencem po grapah vozil, vsake 2 metra nekje pokrampal po robu grape, potem pa priletel ven iz avta z vedrom - Jupol, ter letel kot zajec do svojih placov. Pa če 10 minut spet odprdel dalje s terencem po grapi. Kaj takega še nisem videl. Drugače ni nobenih gob, tudi pri hoški koči ne - tam kar lepo drevje podirajo po novem, oziroma še vedno ...

Dober ulov vsem, verjetno čez kakih par tednov ...

rene

Trenutno se je nad 800 m.n.v. rast ustavla. Rastle so, ko je bila temperatura en teden nad 30°C.  Takrat sem nabiral večinoma turke  in dedeke. Je pa nižje trenutno pognalo kar veliko drugih gob od  golobic, lisičk, vražjih gobanov in tudi mušnice. Očitno je bilo spodaj zelo suho in trenutno kaže bolje, višje pa je vsaj za enkrat pomoje prehladno. Od sredine naslednjega tedna kaže na bolj toplo vreme.
Gobarski zdravo!  ;)

Martin

;)

pozdrav
Tud sam sem te dni preverjal gozdove in nula po mojem presuho moglo bi bit več dežja in višje temperature.Upam da bo avgust deževen in dokaj topl da bo sezona dobra .

lp
Martin

ajezovnik

Pozdravljeni,
danes sem letel za eno uro v gozd, Ranče, Fram. Višina cca. 600m nadmorske. Gozd je suh, tudi par cm pod površino....
Nabral sem 13 lisičk, za te pogoje kar dobra bera  :D
Drugih gob ni, ali pa jih jaz več ne vidim  ;D
Slike prilagam, pa lep gobarski pozdrav vsem !

Triglav

Pred dvema dnevoma sem v bližini Tržiča našel letos moje prve gobe.
LPP

Gobar88

Anica kako kaj na gorickem ? Ze lep ca nisem bil v gozdu, tako da bi kaksna informacija bila dobrodosla :)

murrober

pozdravljeni

tudi jaz sem bil ta vikend v haloških gozdovih. pa ni bilo nič. tudi divje gobe ne :P. sem pa na boljšjem sejmu govoril z enim gospodom, ki je prodajal gobe iz haloz. rekel je da jih je nabiral globoko v gozdovih. tako malo sem ugotovil da v žetalah in okolici.
če se ne motim je v žetalah veliko nabiral gobe martin. kako pa kaj letos?
lp
robert m.