Nabiranje gob na Pohorju !

Začel/a Branislav, 23 September 2012, 14:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

Branislav

Pozdravljeni,
vsem ljubiteljem narave in gobarjem sporočam,da je mariborski del Pohorja uničen! Koliko niso uničili kolesarji in motoristi je sedaj dokončal ŠCP,ki je preoral del gozda zahodno od Lukeja in tako uničil zadnjo oazo miru za ljudi in živali.Tukaj smo z družino hodili in raziskovali kotičke nedotaknjene narave ! In danes ?
Ničesar jim ni sveto.

Ta Pravi Gobar

Ja, to je super, kajne ?  Prideš na svoje terene, pa lepo vse uničeno od raznoraznih, ki nam po medijih plozajo, kako super bo, razvoj, razvoj, razvoj .. bla bla bla ... Predlagam vsem, ki jim narava pomeni nekaj, da pač pri takih FIRMAH ne pustijo niti centa, pa ne bodo imeli denarja, da bi še naprej naravo uničevali.  Kar se tiče Motoristov v gozdovih - ki so predvsem na Pohorju, tu bi morala biti kazen močna, recimo 5000.- eur, pa odvzem vozila, pa naj tulijo, ko jih prime policija, ki bi se ji seveda za tak znesek splačalo čakati v raznih zasedah, pa tudi par kroserjev bi policisti lahko imeli, da ne bodo rekli, da jih ne morejo ujeti. Zadnjič sem srečal skupaj štiri Avstrijce na motorjih sredi najboljših placov, ki so me še nekaj spraševat hteli, sem jih poslal vse skupaj nekam ... :police: :police: :police:

Ja, super, kako delajo s Pohorjem, požrešnost brezmejna ... pa smeti ... pa vse v vejah podrtih dreves, ki bodo na tleh še 20 let trohnele ...

Lep pozdrav vsem pravim gobarjem !!! :)

Branislav

Glede policajev ne gre izgubljati besed ! Kupili so terenska vozila WV Touareg ,katerih cena je cca 80.000€ s katerimi se vozijo po Lentu in mestem središču. Osebno še policajev nisem videl na Pohorju razen v dnevih kot je Športni vikend in Večerov piknik . Ja,tak je to na TOTEM koncu.

Ta Pravi Gobar

Živio Branislav

Ja, danes sem bil okoli križišča Areh - Bellevue, malo preveril, a je kaj ostalo po nedeljskem pohodu ljudskih mas ... No ja, nekaj malega. Drugače pa res gozdovi po hektarjih vse v vejah, norišnica, ni ene divje gobe, lahko gledaš pa gledaš, tam nič ne zraste ... Kako so naredili, bog pomagaj. Drugače pa še fejt fantje na kroserjih lepo delajo nove steze, kjer hublajo super glasno in super smrdeče ter motijo vsa živa bitja, še miši ne morejo popolnoma v miru mojih gobanov popapcati. Kak bi jih lahko policija lepo prijela, kaznovala, samo se ne splača za tistih par evro izgobljat časa, ampak zanimivo, toliko policajev, pa se ne spomnijo, da bi predlagali, naj se sprejmejo malo bolj strogi zakoni za tako golazen ničvredno, ha ?

Lep pozdrav vsem pravim gobarjem !!!  ;) :) ;)

anja3k

Zdravo!
Sem nova na forumu in bi na tak način nekaj vprašala.Danes sem našla gobo,ki je na hitro podobna turku,ampak je popolnoma vijolična.Kapica ima spodaj lističe,ki so tudi vijolični,bet ima luskice,tako kot pšenična poprhnjenka,in je tudi vijoličen.Sedaj sem gobo prerezala in je vijolična tudi v notranjosti.Veliko let že nabiram gobe,ampak kaj takega še nisem videla in samo zato sem jo utrgala.Nenajdem je nikjer na netu,ne med užitnimi ne med strupenimi.Za odgovor se vam lepo lepo zahvaljujem!!!!!

slavko

Veliko lažje bi bilo, če bi pripeli fotografijo. Glede na vaš opis mislim, da ste našli vijoličasto koprenko (Cortinarius violaceus), http://www.gobe.si/Slike/CortinariusViolaceus?slika=1, ki raste v tem času. Goba velja za užitno.

Lep pozdrav,
Slavko