Jetrasta cevača - kaj storiti z njo?

Začel/a Nagi Bator, 12 September 2012, 21:51

Prejšnja tema - Naslednja tema

Nagi Bator

Kolega je fasciniral želatinast izgled, pa je prinesel pokazat.
Pustil mi jo je, ker ve še manj kot jaz, kaj in kako z njo.
Vem, da je užitna surova in glede na to kako lepo kiselkasto diši, bi si jo najraje narezal v sadno solato :D
Upam, da bo zdržala do jutri v hladilniku. Vsak nasvet dobrodošel.
Dal sem mu tudi vedeti, da je bolj redka goba, pa jo naj naslednjič raje pusti, nakar mi je odvrnil, da jih je videl se vsaj pet  ::)

slavko

Jetrasta cevača (Fistulina hepatica) je sicer užitna goba, vendar je na rdečem seznamu gliv Slovenije z oznako R (Rare - redka).

Če jo boste uživali surovo, jo predhodno nekaj časa marinirajte v kisu, da se znebite morebitnih parazitov. Priporočam jo v solati, s čebulo, oljem in kisom.

Lep pozdrav,
Slavko

Nagi Bator

Kot zmeraj, hvala za nasvet g. Slavko.