Gobarjenje na gorenjskem

Začel/a gobarja, 07 Junij 2012, 10:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

buco

Ne šel sem v Zg Besnico pri jazbcu naravnost v gozd....

foca

Pozdravljeni,
malo z zamudo slika od nedeljeskega gobarjenja na Jelovici.

LP

Ta Pravi Gobar

Pozdrav Foca ...
A so pri vas gobani kaj od miši nažrti ?  Jaz bil danes na Pohorju, spet ta problem. Imate pri vas na Jelovici tudi gozdove fajn obdelane s strani gozdarjev, se pravi po tleh vse v vejah po celih hektarjih (tu jurčka ne najdeš nobenega), vse preorano od traktorja v gozdu in podobno ? :(

Lep pozdrav na Gorenjsko  :) :) :)

foca

Pozdravljeni,

Ta pravi gobar tudi pri nas je zelo podobna situacija kar se tiče miši. Kar nekaj sem dobil jurčkov od katerih je ostal le še klubuk, beta praktično ni oziroma je požrt od miši. Kar se pa tiče traktorjev in ostale mehanizacije je pa tako, da največji "svinarji" (oprosti izrazu) so GG Bled. Oni poberejo iz gozda samo dobre hlode vse ostalo pustijo tako kot pade in s svojo mehanizacijo tudi najbolj posegajo v okolje. Manjši privatniki s svojimi traktorji sploh niso problematični, ker sekajo večinoma v svojih gozdovih in temu primerno tudi pospravijo za seboj. Da ne bom samo kritiziral prilagam tudi sliko iz denašnjega gobarjenja ;D

Lp

janko

LP

Kako je kaj z gobicami in lisičkami na Javorniškem rovtu. Morda boste vsi rekli nič ne raste...

Kmalu se odpravim na ta konec Slovenije.

V ljubljanskem okolišu je polno vseh gobic in tudi rdečih mušnic.

Vsem želim veliko zabeve in pa da bo nič odpadkov v gozdu.

Janko

buco

Danes sem bil spet v Besnici,našel caa2 kg jurčkov,dosti lepih marel,
smeti pa v Besnici ni veliko,pohvala gobarjem.......

Triglav

Včerajšne potepanje v okolici Tržiča

Triglav

Takole se je pa napolnila košara danes

foca

Pozdravljeni,
Ta teden je bilo pa divje ;D Gobaril sem od prejšnje nedelje pa do včeraj. Samo v nedeljo sem hodil zjutraj drugače pa popoldan. Večinima so nabrane v mešanem gozdu od 500 do 800 n.m.v..
Nedelja

Ponedeljek

Torek

Sreda

Četrtek

Lp

dverbnik

Pozdrav vsem
Kaj na gorenjskem nič več ne raste? saj ni več informaci da je kdo nabral -Jelovica, Pokljuka..... itd
Če kdo kaj ve naj mal javi da gremo še na zadnjo turo
Hvala

buco

Danes sem bil v Besnici ,stanje pa je tako,da se lahko reče (rast pojenjuje.)
Dobil zelo malo mladih,pobiral starejše........

marelar

Mogoče kdo ve kakšno je stanje na Jezerskem, Pokljuka??

dverbnik

http://shrani.si/f/43/7h/29G0cu33/slike-0038-640x480.jpg

Sedaj pa vem zakaj so vsi tiho za gobarjenje na Gorenjskem

Direktno se ne da nalagati slike??????

dejankot

Čestitam Dverbnik lepa bera,če pa ni skrivnost kje jih pa je še toliko? :o

dverbnik

ja ta teren še ni tolko obljuden od ljudi saj je strmina 60-70%--- pokljuka in jelovica kjer se pripelješ na ravno pa je polno ljudi tudi parkirati nimaš kam -me pa tudi mine da bi zraven 10h avtov parkirlal. Trenutno je to nabrano na lokaciji Škofleloško hribovje.
Danes pa jih je še več - še nisem slikal- trenutno rastejo res v nemogočih količinah. 100 kosv se nabere za cc 2 uri.
Bolj natančna lokacija pa naj bo malo zavita v skrivnost- da ne bi rad da postane tako kot Pokljuka ali Jelovica.