Gobarjenje na gorenjskem

Začel/a gobarja, 07 Junij 2012, 10:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lemedis

Foca : Lepe najdbe! Tudi z moje strani pa nasvet, da v bodoče polagajte gobe v košaro brez časopisnega papirja. Košara je pletena in s tem omogoča, da med sprehodom po gozdu skozi luknje v košari oddaja trose naokrog in s tem vrsta razširja svoj areal. Če je na dnu košare časopisni papir potem je oddajanje trosov zelo oteženo, če ne že onemogočeno.

Lep pozdrav, Luka
Prepustimo se naravi, učimo se od nje!

foca

Alo,

dones sva s prijateljem odšla na preverjene place na Mežakli pa je bolj žalost. Hodila sva približno 3 ure in dobila slabih 30 jurčkov in eno pest lisičk.

lp

iglica

Tudi nad Lomom se počasi začenja :-)

mačka27

Citat od: Ma Re La dne 06 September 2012, 09:19
Ali kdo kaj ve, kako je z gobami na tržiškem koncu, na Jelovici ali Jezerskem. Lep dan želim.

Stric se je pognal 2x v tem tednu na Jelovico....prehodil vsakič po 5-6 ur....dobil prvi  dan 3 jurčke, 2-ič pa samo 1.... :-\

saj bo....počasi....upam na drugi teden, da bi skočil še sama mal prečekirat....v 600 mnv....je sedaj popolni BOOM....zadnja dva dneva sem šla prečekirat "rajone" in še malce raziskovat nove terene :angel:

včeraj zopet dobra bera....(11 marel, 1 lisička, kakih 8 pesti prašnic- smo nafutrali še sosede.....)čeprav se me jurčki očitno na veliko še skrivajo... :-X

http://shrani.si/f/2V/13e/3tdjUb0/mojca-034.jpg

Lukap8

toplo je no upam da ta teden bo nekaj tudi na gorenjskem ;)
Luka Prezelj

Ma Re La

Danes popoldne sem šla za Savo (ob Zbiljskem jezeru) po marele, našla pa jurčke. Ne veliko le 9 kom bolj majhnih, pa 5 marel. Kar spodbudno ali ne? slikca bo pa kdaj drugič. Jutri nameravam pogledat v Smlednik za gradom.

Lukap8

Marele so top gobe :D najbole pohane najrajši jih mam ampak najlepši filing je pa videt jurčka in ga odtrgat :)
Luka Prezelj

Lukap8

Škoda ker nisem prišel kak dan prej po tegale orjaka danes je že gnil...

Luka Prezelj

amic

živjo! Danes je prav lep dan za nabiranje gob.. Želim vam veliko sreće pri nabiranju  ;)

amic

Citat od: Lukap8 dne 08 September 2012, 11:39
Škoda ker nisem prišel kak dan prej po tegale orjaka danes je že gnil...

To je pa res škoda da ti ni uspelo dobiti te gobe :)))

amic

Citat od: foca dne 06 September 2012, 13:53
Alo,

dones sva s prijateljem odšla na preverjene place na Mežakli pa je bolj žalost. Hodila sva približno 3 ure in dobila slabih 30 jurčkov in eno pest lisičk.

lp
Za letošnjo leto si dobil veliko gob...

foca

Helou  :D

Dones dopoldan sem bil spet malo v "gmajni" in dobil 10 jurčkov in prav toliko marel.

lp

Riky

Zelo lepo. Kje ša je bilo to ??
LP.Riky

amic

Koliko časa si pa nabiral?? Lepo si nabrav danes je nov dan za nabiranje :)

foca

Riky nabiral sem na Mežakli.
amic nabiral sem pa dve uri in pol.
Lp