Gobarjenje na gorenjskem

Začel/a gobarja, 07 Junij 2012, 10:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

mačka27

tudi gmajne po sorškem polju so žalost..... :-\ navkljub vsemu deževju.... ???

no ja....pred  nami je še cel september, okt....in nov  ;) ;) ;)

lep gobarski pozdrav vsem

beko.star

Gobe so pričele počasi rasti v višjih delih poljanske doline... v Žirovskem vrhu
sem danes našel 10 mladih jurčkov! Upam da bodo jurčki kmalu zrasli tudi nižje!

Lukap8

Dobro bi bilo da bi še nižje iz Gorenje vasi se mi peš ravno ne da tako daleč it hehe :)
Luka Prezelj

marelar

Danes sem bil na področju Besnice in razen 1 marele še G od gobe ni!

foca

Helou :)

Dones sem se zjutraj odpravil na Mežaklo in se je splačalo. Aja nabiral sem večinoma med 700 in 800 n.m.v.

Lp

Lukap8

uu slike so top!! čestitam za tako najdbo!

lp.Luka
Luka Prezelj

T1000

Super slike Foca...še več takih!

Se mi kar sline cedijo ob tako lepih jurčkih! So bili najdeni v bukovem ali v smrekovem gozdu?

lp

foca

Citat od: T1000 dne 04 September 2012, 19:08
Super slike Foca...še več takih!

Se mi kar sline cedijo ob tako lepih jurčkih! So bili najdeni v bukovem ali v smrekovem gozdu?

lp

Bolj v mešanem gozdu. Težko ti rečem kaj prevladuje. Grem pa v četrtek spet tko, da upam na kakšno slikco.  ;D
Lp

uli

Ja cen lepo pokrij s časopis papir,not pa gobe,cen še bumu rabl za velko noč

gobarja

foca iz kod si ti jaz sem iz slovenskega javornika? sam gledam Mežaklo vsak dan sja je od mene odalena 100m tako da povej kje nabiras tocno in se zmenmo pa gremo skup . :)

Nagi Bator

Samo nasvet: ne dajat časopisa v košaro v katero nabirate gobe  ;)

Ma Re La

Na Sorškem polju sem včeraj našla marele. :)

foca

Dones sem srečo probal malo nižje in sicer okrog 600 n.m.v., pa je bolj slabo no za eno "župco" bo.  :)

lp

mačka27

jaz pa včer na tem področju nič.....danes pa v kakih 15-ih minutah na istem področju 9 marel ???....pol po kakem 40 min sprehajanju oz.malce manj pa še 20 prašnic 8)....malih sicer, ampak...

kar se pa tiče boletusov, pa nada....še vedno... :-\

upam, da nam bo gobarjem jesen prizanejšljivejša, kot drugi letni časi letos.... :angel: :angel: :angel:

Ma Re La

Ali kdo kaj ve, kako je z gobami na tržiškem koncu, na Jelovici ali Jezerskem. Lep dan želim.