Gobarjenje na gorenjskem

Začel/a gobarja, 07 Junij 2012, 10:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

gobarja

Tukaj lahko napišete tudi gorenci, kakšna bera je kaj na gorenjskem! :)

Triglav

V okolici Tržiča, se trenutno dobe, jurčki, turki, ter kakšna lisička.
LP Peter

gobarja

Turkov je toliko, da jih jaz sploh vec nenabiram :) pa ni mi vsec k posivijo ob prerezu :) tako da bo treba malo pogledati kasna je kaj situcaja v gozdovih, do sedaj sem zasledil samo turke.
lp

foca

Pozdravljeni,

najprej čestitke vsem za nabrane gobe. Dones sem se prvič letos odpravil v gozd z košarico. Hodil sem malo več kot eno uro in pol. Nabiral pa sem na gorenjskemnekje med 450 in 600 n.m.v. Rezultat je bil 12 poletnih gobanov. 9 sem jihvzel domov, trije so bili že prestari.

Celotna bera

Eden izmed treh, ki so ostali v gozdu

LP

foca

Ne vem kdo je bil bolj moker jaz ali gobe? V največem nalivu sem bil v gozdu :P ampak se je splačalo.

LP

gobarja

FAca kot na gorenjskem pa nabiras? Ali kdo ve ali je kmalu zapricakovati gobe na Pokljuki?

foca

Citat od: gobarja dne 13 Junij 2012, 15:48
FAca kot na gorenjskem pa nabiras? Ali kdo ve ali je kmalu zapricakovati gobe na Pokljuki?

Poletne gobane večinoma okrog doma oziroma bližnji gozd ;) Doma sem pa iz Kamne Gorice blizu Radovljice. Jesenske pa večinoma na Jelovici in občasno na Pokljuki, samo mi je Jelovica ljubša, ker je bližje in manj je ljudi. Letos še nisem bil na Jelovici samo vrjetno še ni kaj prida, mogoče za konec tedna ko se otopli. Verjetno je podobno tudi z Pokljuko. Kje pa nabiraš ti? LP

gobarja

Vcasih grem malo v Begunje na Gorenjskem oz. okolica Tržiča saj tam vedno najdem prve gobe hehe Potem imam terene Mežaklja, Laze... danes grem pa prov za foro pogledat na pokljuko me prov zanima ce me lahko kak jurck preseneti.... :) ti sporocim kaj bo v košari, sma pomojem se bo samo kak pir v košari znajdu hehe

lp!

Tinchy

Na pokljuki je pomoje še prehladno.Tja se vsaj po moji logiki ne splača pred koncem julija hodet,razen za lep izlet ni nikoli prekmalu.Pokljuka je raj za gobice tam od avgusta začetk naprej,vsaj koker sem jst osebno videla.

mačka27

Jaz sem ostala popolnoma brez teorije.... Edina sreča je bila okolica Škofje loke in vsega skupaj kakih 15 smrdljivih mavrahovcev in nekaj marel....Od ponedeljka naprej se zaradi fizioterapije po operaciji držim v okolici Jesenic.....Še strupenih oz.neznanih gob je bilo  nekako vsegaskupaj kakih 5-6 komadov, da ne pretiravam.....pregledan teren tudi proti Mežaklji- nula, na nasprotnem koncu - nada, iz Mojstrane proti Radovni- nič..še celo na "mojem terenu"- popolna nula..Tako da ne vem več, al jih res ni, al sem venomer prepozna po terenih.... In mislim, da je ndv okoli 580....kjer naj bi gobe sedaj rasle..... Ko se odpravljam iz gozda, je edino, kar je zraslo, moja surla, hihihihihihi  ;) ;) ;)
Veselo nabiralništvo in LP

gobarja

na Pokljuke je prehladno, malo nizje dol sm najdel enga velkega gobana ampak je biv cist ze pozrt. Potem sem sel do enega kolega na obisk k je ravno bil na Križovcih v koči, pridme do njega polna košara gob(poletni goban) sta pa rekla da rastejo samo v travi ndm(1200m)

foca

Citat od: gobarja dne 15 Junij 2012, 09:09
na Pokljuke je prehladno, malo nizje dol sm najdel enga velkega gobana ampak je biv cist ze pozrt. Potem sem sel do enega kolega na obisk k je ravno bil na Križovcih v koči, pridme do njega polna košara gob(poletni goban) sta pa rekla da rastejo samo v travi ndm(1200m)

Super informacija, da me ne bo na Jelovico vleklo ;) Drugač pa mislim, da ni toliko v nizkih temperaturah problem ampak na Pokljuki ponavadi nabiramo jesenske gobane, ki pa trenutno še ne rastejo na veliko. Poletni gobani pa zaenkrat rastejo solidno, vendar teh na Jelovici in Pokljuki sploh na višjih delih ponavadi nisem našel.
Lp

mačka27

NIO KONČNOOOOOO....PRVI Skoraj da  "sveta dva" JURJIJA letos. :angel:....
no ja....1 in pol.... ;)ostalo sem pustila v gozdičku......... ampak....bojda da res čez 1200 al 1300 sedaj rajstejo-sem v gozdu srečala "znano konkurenco na svojem rajonu, hihihi".....in - iz druge roke zagotovljeno, da na področju nad 1100-1200 nmv.so resnično rasli "jurčki" "na veliko"...je njegov kolega našel okoli 3o jurčkov 4  ali 5 dni nazaj........Bojda.... :P..

na nižjih ravneh je pa res bolj žalost..... :-\.

foca

Nekaj se še dobi v gorenjskih gozdovih. Nabrano pred približno eno uro ob sprehajanju psa :P Večerja bo ;D

foca

Dones dopoldan sem bil spet v gozdu. Po videnem bodo poletni gobani počasi nehali rasti, saj sem dobil večinoma starejše.

LP