Gobarjenje na gorenjskem

Začel/a gobarja, 07 Junij 2012, 10:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

foca

Danes sem šel po službi na Pokljuko. Vidi se, da gobe poganjajo :) Je blo pa popoldne že fejst pobrano, če bi šel zjutraj bi bla slika še večja  :P

Lp

moharca

Zdravo, Foca!
Približno kje pa nabirate, če ni skrivnost? Včeraj sem bila pri mrzlem studencu, še malo naprej, proti Lipanci,
pa ni bilo skoraj nič.

lp

foca

Citat od: moharca dne 04 September 2014, 08:32
Zdravo, Foca!
Približno kje pa nabirate, če ni skrivnost? Včeraj sem bila pri mrzlem studencu, še malo naprej, proti Lipanci,
pa ni bilo skoraj nič.

lp

V bližini Medvedove konte, v katero smer točno pa ne povem  :)

Lp

pingo102

pozdravljeni!

je na pokljuki kaj gob? če morda kdo kdaj ve  :)

foca

Dones sem šel malo prej iz službe na Pokljuko, ker med vikendi nerad nabiram, ker mam rad mir v gozdu :)
Kakšnih sto metrov od avtomobila, me je že čakal božanski prizor :angel: Kakšnih 30 jurčkov na približno 50 kvadratnih metrih  ;D
Slikal sem v tisto stran, kjer jih je bilo največ  :D Žal pa je bilo uporabnih zgolj 10, vsi ostali so bili ali prestari ali črvivi  >:(

Aja, tkole pa je zgledala bera na koncu  :)

Lp

Ma Re La

Danes popoldne sem bila na Jelovici. Ljudi je bilo kar nekaj, gob pa tudi. Prva dva fanta na cesti sta imela polno košaro. Z veliko hoje sem nabrala več kot sem pričakovala. Vendar dve tretjini gob je bilo črvivih in objedenih, le najmanjše iz iglic so bile zdrave. Poslala bi slikco pa je žal ne znam. lp, :)

Ta Pravi Gobar

FOCA... :)

Vsaka čast, bravo.  To je redko, kaj takega. 

Drevo nad jurčki - je to hrast ?  Opažam, da na mojih placih jurčki samo ob smrekah, ali pa v smrekovem - bolj mladem, hrasta na vrh Pohorja ni, v bukovi goši pa praktično ni gob, jurčka še nisem našel.  Zanimivo, ne ?  Je pri tebi tudi tako ?

Lp,  TPG  ;D

foca

Citat od: Ta Pravi Gobar dne 06 September 2014, 08:46
FOCA... :)

Vsaka čast, bravo.  To je redko, kaj takega. 

Drevo nad jurčki - je to hrast ?  Opažam, da na mojih placih jurčki samo ob smrekah, ali pa v smrekovem - bolj mladem, hrasta na vrh Pohorja ni, v bukovi goši pa praktično ni gob, jurčka še nisem našel.  Zanimivo, ne ?  Je pri tebi tudi tako ?

Lp,  TPG  ;D

Hvala, hvala  :) Mislim, da je na sliki smreka, samo malo bolj čudno zgleda, ker tam kjer sem nabiral je večinoma smrekov gozd, vmes pa je kakšna bukev. Drugače pa pri nas rastejo povsod in v bukovih, smrekovih in mešanih gozdovih. Samo so pa najmanj črvivi, v smrekovih oziroma na višjih nadmorskih višinah( od 1000 nmv pa višje ). Sem bil pa par dni nazaj tudi v bukovi goši pa je bilo praktično vse črvivo  >:( od 15-ih jurčkov je bil popolnoma zdrav samo eden :( Sej mislim, da je situacija povsod podobna :)

Lp

StaneDolanc

Tile lepotci pa niso s Pokljuke

foca

Čeprav ne rad gobarim za vikende, sem dones popoldne mogu it mal v gozd :) bera je bila odlična glede na to, da so povsod že večinoma pobiral pred menoj  :)

Lp

gal

Prejšnji teden smo bili prvič na Pokljuki. Šli smo čisto na blef, ampak ker smo ˝hudi gobarji˝ je bila bera kar prava. Šli smo pa po cesti proti planini javorniki, parkirali ob poti in v gozd.
Par slikc za predstavo, tole je bil največji jurček. Sicer črviv ampak sem ga vseeno nesel domov na tehtnico - dobrih 70 dek. Ostali so bili obžrti ampak zdravi brez črvov.

Tale je bil najbolj nenavaden. Iz maha je gledal samo vrh vse ostalo je bilo v zemlji - teža dobre pol kil

Tole je pa končni rezultat

Ljudi je bilo precej, pričakovano za soboto.

dverbnik

Tale na Jendolu pa mislim da je imel kar kake 2 kg- zraven je lisička cc4cm premera

TineP

Prejsen teden v cetrtek v Besnici, marele, kozjenogi mesnatovci, turki in jurcki-jurcki so bili crvivi.  V petek jelovica-stare, malo majhnih in zelo veliko crvov, tudi v lisickah. V soboto nemilje, cesnica, kropa vse ostale gobe, jurckov malo. Verjetno bo sedaj na polno luno neki pognal. Sporocite rast na jelovici. Lp

buco

Kaj se dogaja na gorenskem?
nobenih novic?

Lukap8

AH nič novega. Veliko je gob, predvsem rumenih ježkov pa raznoraznih mušnic, tudi surovk je ogromno (katere so žal črvive) veliko je tudi pravih gobanov amapk so tudi črvivi tako da lahko najdeš veliko odneseš pa bolj malo :/

Torej veliko gob ampak odneseš pa bolj malo ven :)
Luka Prezelj