Gobarjenje na gorenjskem

Začel/a gobarja, 07 Junij 2012, 10:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

speedy25

marelar

Ali je kdo že kaj nabiral na območju Besnice?

janko

Lp

Je kdo kaj nabiral nad  Jesenicami v smeri  proti Avstriji. Kako je kaj z padavinami v Karavankah.

Šel bi tja čez vikend. Pokljuka in Jelovica me ne zamina.

Hvala za namig.

Janko

MIČO

Zdravo

V Karavankah je precej suho in tudi gob ni veliko.Še največ jih je bilo v nedeljo.

lp MIČO

gobarja

na Karavankah gobe so bile sedaj pa je konec do prvih padavin:) hehe jaz imam polmo skrin gobe tako da se men nemudi hehe pravjo pa da je zima dolga zato bom su še nabirat nabiram pa samo na karavankah. :)

lp, Mitja in Katja

mačka27

Kot pišeta Mičo in gobarja....nad Jesenicami proti Karavankam.....žalost.....mogoče bi bilo proti Radovni?

....Tudi v gozdovih na Sorškem polju je nula.... z izjemo kakih starih že na pol popapcanih golobic....  :-\

janko

LP

Hvala . Tudi jaz sem v nedeljo dobil 1kg jurčkov. V sredo sem šel na isto lokacijo ni bilo pa nič.

Bom šel pa k Betelu na gobovo Juh...

Janko

dverbnik

Jelovica sobota--Rastejo od majhnih do velikih. Samo kar daleč je treba not saj je v bližini že vse pobrano. Tako da bo še nekaj časa raslo, prijalo pa bi malo dežja. Čakam pa septembrske gobe saj so boljše kvalitete- niso črvivi

speedy25

danes sem bil spet na pokljuki, našel okoli 50 jurčkov in 1kg gozdnih šampinjonov

kukmak

Lp !

Na spletni strani TNP je bilo objavljeno obvestilo kje se lahko nabira zelišča, gobe in plodove na območju parka. Ker je TNP (Triglavski narodni park) razdeljen na tri varstvena  območja, je nabiranje gob in rastlin dovoljeno le v robnem delu parka, ki spada v tretje varstveno območje. V prvem in drugem varstvenem območju pa je nabiranje rastlin in gob prepovedano.

Kje potekajo varstveni režimi si lahko ogledate v spodnji povezavi.

http://www.tnp.si/images/uploads/gobe.pdf

Zakon o TNP

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=201052&stevilka=2821

Lp Kukmak

dverbnik

Včeraj v sredo sem bil na pokljuki in jelovici-- KONEC -samo še suhi in pozabljeni. Čakamo dež in luno po 20.8

mačka27

jah sama sem vseskupaj včeraj in danes dobila 3 smrdljive mavrahovce in 2 grahasti golobički.... pa 3 ure hoje ali manj vsegaskupaj....izgleda da bomo gobarji morali kako svojo molitev udart "dragi dež....usmili se nas....." hihihi joke   
;)

jernej

Lp !

Na spletni strani TNP je bilo objavljeno obvestilo kje se lahko nabira zelišča, gobe in plodove na območju parka. Ker je TNP (Triglavski narodni park) razdeljen na tri varstvena  območja, je nabiranje gob in rastlin dovoljeno le v robnem delu parka, ki spada v tretje varstveno območje. V prvem in drugem varstvenem območju pa je nabiranje rastlin in gob prepovedano.

Kje potekajo varstveni režimi si lahko ogledate v spodnji povezavi.

http://www.tnp.si/images/uploads/gobe.pdf

Zakon o TNP

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=201052&stevilka=2821

Lp Kukmak

Hvala Kukmak za to objavo! Sem ravno včeraj gledal na poročilih in sem mislil danes isto objaviti. Tudi na tej spletni strani pozivamo vse gobarje in planince, ki gobarijo na področju TNP, da se teh določil držijo in s tem pokažejo spoštovanje do narave našega narodnega parka!

buco

Jaz sem nabiral prejšno nedeljo na Jezerskemin na Dolgih Njivah,sedaj pa pogledam forum in vidim da gorenci nič ne objavimo,razen da se pohvalimo PREJŠNI TEDEN SEM DOBIV,taki smo gorenci.

gobarja

Vem da ni to tema za sem gor ampak bom vseno napisal, saj nas pomojem vičina obožuje naravo.

Danes se bo pri nas videl metaorni dež in sicer se ubrnete na severozahod tam jih bo največ in sicer bo 1 utrinek na 3-4min. Priporočam da se usedete na vrt in odprete hladno pivo ali kaj podobnega in uživate ob utrinkih. Žal pa o gobah nimam kaj napisati saj je v nasih gozdovih na gorensjkem suša. Če koga lih nezanima ta tema kar sem napisal vas prosim da nepisete negativnih kometarjev hehe ker tudi sam vem da ni to lih tema za sem, ampak sem se odlocil da bom to delil tudi z vami!  ;D

Lep gobarski pozdrav.  ;D   ;)