Gobarjenje na gorenjskem

Začel/a gobarja, 07 Junij 2012, 10:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

gobarja

marelar

Tudi na nižinskem delu Gorenjske okoli 400 n.m.v rastejo prav lepi jurčki

Lukap8

Lp Iz Poljanske doline kjer je sedaj zmankalo jurčkov skoraj povsod je gob še zelo malo kajti je bilo sedaj zelo veliko gobarjev in npr. včeraj na Žirovskem vrhu prehojenih veliko km. v 3urah samo 4 jurčki ...mogoče bo pa še kaj ;)

lp.Luka.P
Luka Prezelj

foca

Pozdravljeni,
včeraj sem bil na Jelovici in bera je bila odlična okrog pet kilogramov, na žalost večinoma manjši oziroma premajhni(slika). Dones sem bil prav tako na Jelovici in je gobarjev več kot pa gob, s težavo sem nabral 30 jurčov.

Lp

Lukap8

Super slika samo zanime me nad koliko m.n.v si nabiral :)??
Luka Prezelj

T1000

Danes sem nabiral na Pokljuki in spet dobil okrog 50 majhnih jurčkov...Ljudi je bilo bolj malo, se pa vidi da je bil vikend poln ljudi ( po smeteh ).
Ne razumem tega kako lahko nekdo pripelje s sabo 50 km daleč polno pločevinko, prazne pa ne more odnesti s sabo??!!
Ali res ne znamo cenit naše gozdove?

marelar

Na Jezerskem tudi kar lepo rastejo jurčki

Lukap8

Na Poljansko dolino ne hodit ker je vse pregazeno dobesedno! gobarjev je dobesedno več kot gob ;)) mogoeč kaj sreče proti koncu tedna če bodo še kaj pognale..
Luka Prezelj

foca

Pozdravljeni,

zjutraj sem se odpravil v bližnji gozd in dobil par lepih jurčkov, približno 1,5kg. Je pa zelo prehojeno in dobiš jih samo na bolj oddaljenih koncih gozda.

Luka oprosti sem spregledal tvoj post, tisti jurčki zadnjič so bili nabrani na približno 1100 dones pa 500 n.m.v.
Lp

gobarja

Mene pa nekaj zanima, zakaj pod košaro dajete časopisni papir?

lp

Lukap8

Citat od: foca dne 18 September 2012, 12:16
Pozdravljeni,

zjutraj sem se odpravil v bližnji gozd in dobil par lepih jurčkov, približno 1,5kg. Je pa zelo prehojeno in dobiš jih samo na bolj oddaljenih koncih gozda.

Luka oprosti sem spregledal tvoj post, tisti jurčki zadnjič so bili nabrani na približno 1100 dones pa 500 n.m.v.
Lp

Super slikca!!! čestitam
Luka Prezelj

buco

Danes sem dobil 1.5 kg jurčkov na Pokljuki.

foca

Pozdravljeni,

dones popoldan sva z prijateljem nabirala na Mežakli in dobila približno 4 kilograme jurčkov ;D

Lp

buco

Danes sem šel v Besnico,dobil 10 jurčkov.
avtomobilov pa je bilo ene 15.
Dobro bero vam želim.

marelar

Buco ali si parkiral pred rampo tik pred vasjo Njivice??