Gobarjenje 2012

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2012, 18:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

vladko

Pozdravljeni

Tudi na Goričkem je zgleda končno konec suše.
Spodaj je nekaj meni najbolj ljubih slik tega dneva.
Bera je bila kar uspešna, jurčki, sirovke, cigančki, črne trobente, nekaj sivk (premalo), marele v izobilju, polstenke in dva pralna stroja  >:(
Pogrešal pa sem dede in turke.

lp

slavko

pipo, res enkraten posnetek rdečih mušnic, ki se priklanjata jurčkoma. Čestitam!

Lep pozdrav,
Slavko

psytoma

Včerajšnji "ulov" 2,5 kg lepih, velikih in črvrstih jurčkov. Nabiral sem pa od 16:15 do okoli 18. ure. Zelo zadovoljen in presenečen nad bero.

vita

Lep pozdrav!
Ali že na Goričkem rastejo snežke, ve kdo, mogoče tdk?

kepa

za goričko ne vem, ampak v prlekiji se najde še vse jurčki, turki, marele itd... Pa tudi snežke so začele.

slike pošljemo naknadno.

anica

LP VSEM GOBARJEM!

G. Vita tudi mene je zanimalo ali že rastejo snežke, pa sem šla pogledat. Okrog gozda sneg, ponoči minus 5,
gozd cveti od različnih gob prava paša za oči za g. Slavka, ki gotovo pozna vse te lepotice. Potem pa presenečenje ...
Najlepši jurčki letos in to kar 40. kom. Hitro sem pozabila na snežke!

lp

vita

Kepa, Anica hvala za informacije, sem pa že jaz tudi istočasno nabirala snežke ter jurčke, ampak so bili jurčki očitno pomrznjeni in potem odtaljeni, saj so imeli neprijeten vonj, zato sem jih zavrgla, snežke pa so bile ok.Grem ta teden na Goričko, pa potem poročam.

vladko

Vita danes na Pečarovskem koncu samo tri sneške.
Nabrali smo pa kar nekaj sirovk, tri štiri jurčke, polstenke, enga turka...

Proti Gradu pa je bilo preveč snega in se nam ni zdelo, da bi se bilo smiselno ustavljati.

lp

anica

DANAŠNJI LEPOTCI!

mato2

Lep pozdrav zgleda je sezone gobarjenja počasi konec, se pa čudim da ni nič slik od sivk na foromu baje naj bi kar lepo rastle v prekmurju. A hodi slučajno kdo iz okolice ptuja po njih bi se lahko zmenli pa skupaj šli. lp Matej 

Martin

;D

ANICA--res nevrjetni lepotci lepi sveži super za ta čas. Sam bom šel v akcijo naslednji tedn po kakšnega zadnjega gobana letos morda bom mel srečo kot vi.

MATO-kakšne so te sivke kje jih iskat in kaj se da z njih pripravit-hvala za odg. :P

LP
MARTIN

tdk

No po golgem času tudi z moje strani gobarski pozdrav z Goričkega!

Letos se nisem kaj dosti javljal;sem pa seveda gobe pridno nabiral...letošnja sezona odlična.
No danes pa 7 jurčkov,2 turka in 1/3 košare snežk.
Ob izhodu z gozda sem govoril s 4 gobarji;MB,Mitsubishi terenec;dva člana tudi gobarskega društva...upam,da javijo današnjo bero....

lp tdk

mato2

http://www.gobe.si/Gobe/TricholomaPortentosum

Martin tole je link najbolša je vložena baje jaz jih ne jem nabrau bi jih za mamo ki jih ma tako rada

lp matej

kepa

obljubljene slike:

štajercMB

Lepa bera, nimaš kaj, za ta letni čas...