Gobarjenje 2012

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2012, 18:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

JANEZ L

Lp!

Citat od: murrober dne 13 Oktober 2012, 19:31
oj
težave z naloaganjem slik še vedno trajajo. škoda, saj je lepo pogledat slike.
no ta teden sem bil prvič na zreškem pohorju in bil kar presenečen nad gobani, ki še očitno zelo rastejo.
slik žal ne morem naložit.
lp
robert m.

Kakšne težave...? :angel:

Lovski zdravo
Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti ni greh...

JANEZ L

Lp!

Tri v vrsto...

Lovski zdravo
Janez L

murrober

meni ne gre naložit slik. napiše mi sledeče:

The attachments upload directory is not writable. Your attachment or avatar cannot be saved

kako pa vam uspe? na kak način jih naložite?

lp
robert m.

JANEZ L

Lp!

Najprej fotografije uredi s tem programom. Enostavno, si ga naloži na računalnik.

http://www.irfanview.com/

Je enostaven za uporabo. Zmanjšaj jih na velikost 800x600, ležeče ali 600x800 pokončne. To narediš v menuju Image (slika), "resize image" (spremeni velikost), nato klikni še "sharpen" (ostrenje). Nato sliko shraniš v poljubno mapo v meniju file, klikni "save as" ne "save as original folder".

Tako si ustvariš pregledno mapo s fotografijami. Od tu pa tako... Nalagaš jih s pomočjo tegale programa...

http://tinypic.com/

Tukaj pa narediš sledeče. Najprej izbereš datoteko, tu poiščeš željeno sliko za objavo in pritisneš "odpri". Nato moraš prepisati v okence nek napis ali odgovoriti na vprašanje (varnostna koda proti "spamom") in klikneš "upload down". Nato se ti odpre meni s fotografijo. Drugi okenček, nad katerim piše "IMG Code for Forums & Message Boards", prekopiraš, klik na desno tipko miške in klikneš "kopiraj", nato ta "file" lepo prilepiš na željeno mesto v tvojem sestavku na forumu...

Evo ga, jurček, ki je zrasel na glavo...

Lovski zdravo
Janez L

Nagi Bator

Citat od: murrober dne 13 Oktober 2012, 19:38
meni ne gre naložit slik. napiše mi sledeče:
The attachments upload directory is not writable. Your attachment or avatar cannot be saved
kako pa vam uspe? na kak način jih naložite?

To pomeni, da so na strani serverja napacno nastavljene vrednosti.
Nimas dovoljenja zapisovat v dolocen direktorij in zato ne mores nalozit slik.
Ce gre za server gobe.si potem mora to nastavit nekdo, ki za to skrbi, ce gre za nek drug server, potem morajo tam postimat.
Se najlazje zate pa je, da uporabis nek drug server, recimo ta, ki ga je omenil Janez bo cisto ok ter tja nalozis slike in jih linkas potem sem na forum.

murrober

zanimivo da mi je na način preko priponke vedno delovalo, samo sedaj nekaj dni več ne gre prilepit slik.
no sedaj po tvojih navodilih lojze. hvala za pomoč
lp
robert m.

murrober

mislim Janez. oprosti da sem te preimenoval, tisti L me je napeljal na lojze, si imena težko zapomnim.
lp

mihab

nabrano na vrhu pohorja

nekatere kostanjevke imajo bet tako debel kot jurčki

rastejo pa gobice že bolj počasi

murrober

pozdravljeni
tudi v halozah se še da veliko nabrat. veliko je gobanov, pa golobic, pa cigančkov... skrata lepa mešanica.
lp
robert m.

vedno ko se odpravim v gozd kar tako malo, ponavadi najdem veliko gob. odpravim pa se seveda brez fotoaparata, tako da moram naredit potem nekaj fotk kar z mobitelom.

Mitja

Bil danes po dolgem času na relaciji Areh-Klopni vrh in se opazi,da je divjih gob nev eč toliko in tudi užitnih je bolj za vzorec(vsaj,če greš opoldan nabirat ;D).Se pa tu pa tam vsaj kakšna najde.Današnja moja 3urna bera dva gobana....verjetno zaradi poznega prihoda saj se je opazilo,da je ponekod že kdo čistil kakšno gobo....

p.s. Bi kdo vedel odgovorit na to vprašanje: Ali je še letos za pričakovat,da bodo po Pohorju še enkrat zrastle tako kot v preteklem mesecu množično divje gobe(mušnice) in ne tako množično tudi užitne gobe katere jih je zdaj težje najdit?Ali je temperatura prenizka?

ROGLA

p.s. Bi kdo vedel odgovorit na to vprašanje: Ali je še letos za pričakovat,da bodo po Pohorju še enkrat zrastle tako kot v preteklem mesecu množično divje gobe(mušnice) in ne tako množično tudi užitne gobe katere jih je zdaj težje najdit?Ali je temperatura prenizka?

gobe gredo proti koncu,trenutno jih je veliko ob potokih.. pa ob poteh...rastejo še kr množično na 900-1100mnv,
slik ne bom več lepil,povem pa da, na  relaciji  osankarica-pesek  gob  veliko  , sam ne nad cesto.. ampak pod cesto
kupi si en  garmin...boš videl   ...hahhhhaaa....kaj vse je not ,kilometer ali 2  od ceste

robertino

Takole sta izgledala 6.10.2012 ...

... takole 9.10.2012 ...

... in danes, 14.10. (po devetih dneh!) sta bila ravno pravšnja za v košaro.
Pa naj še kdo reče, da goba, ko jo enkrat vidiš, ne raste več! Ne drži!

Nič črviva, zdrava in čvrsta.

Danes sem srečal tudi tele prikupne trojčke in jih pustil  lepo pri miru.
Če jih do srede, ali četrtka ne najde nihče drug, gredo takrat z menoj domov delat družbo ostalim v zamrzovalnik.

Martin

;D

Martin

:P
Te gobe sem nabral v petek na šumiku najbol vesel sem bil kozjenogih mesnatovcev. Bilo pa je ogromno starih jurčkov in mesnatovcev tud to mora bit.
Sam grem spet v četrtek na pohorje in kaplo če ne drugo bom nabral kostanje.
Vidim pa,da še gobe najdete povsod in moje mnenje rastlo bo še v novembru.

Čestitke vsem za lepe fotografije.
lp
Martin

everton

Pozdravljeni.
Pri nas jurčki še vedno poganjajo.Tole je moja današnja bera izpod Matajurja. ;D
Zanima me katera goba je na drugi sliki. :o
Lp