Gobarjenje 2012

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2012, 18:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

janko

LP

Čestitam vsem za najdbo gob, ki vsem dajejo užitek. Včeraj sem bil na Jančah in gobe rastejo.
Malo več je treba prehoditi, kar pa ni problem.

Janko


pipike

PROSIM VSE NABIRALCE GOB ZA DENAR, DA PLOČEVINKE OD PIVA NE MEČETE PO GOZDU, BODITE LJUDJE!!!

snežka

Pozdravljeni gobarji!

Veselim se z vsemi vami, ki ste v teh dneh uživali v gozdovih in se veselili svoje bere. :laugh:
Vidim, da gobice pridno rastejo že skoraj povsod. Zanima me, če ste gobarili kaj v okolici Maribora (Pohorje, Kozjak, Slovenske gorice)?
Lp Snežka

Borisan,
v katerem delu Slovenije gobarite, če ni skrivnost?

Lp Snežka

ribon

je kdo tukaj iz goriškega konca...kako gobe na tolminskem...baška grapa

gobarja

Lepe slikce dj mi prosim mal povejte na kateri višini nabirate? Sam sem iz gorenskega konca (Jesenice) in tam k jaz nabiram je nazalost sedaj sneg. :(

Ace!

Citat od: ribon dne 14 September 2012, 10:05
je kdo tukaj iz goriškega konca...kako gobe na tolminskem...baška grapa
Okolica nove gorice čista 0.
Ravno sem prišel domov z gozda - niti ene gobe nisem videl. Vonj še vedno po senu in rožicah in tla so suha kot da nebi bilo dežja.

som

V Beli krajini res obilna žetev jurčkov.Prima  :)

nivesp

BORISAN12 , vi ste od sile, kje ste to nabrali, kaj ne bi prinesel malo semena na Primorsko, tukaj je res čista nula imam občutek kot da smo v sahari, suho suho... kljub dežju
LP Nives

martinko

sedaj sem z nanosa 1 jurček mali pa 8 marel to je vse lep pozdrav

martinko

je pa mokro in piha burja

tastar

 Lep gobarski pozdrav iz gorenjske. Jesen se prebuja in čudovite stvaritve narave so v gozdu vsak dan bolj vidne. Včeraj na 400nmv (Škofja Loka), nabrano kar nekaj jesenskih gobanov, marel in turkov (s čudovitimi klobuki ter kar mamijo, da jih nabereš), marel je še za silo, našel tudi nekaj vzorčkov lisičk ter nekaj kraljevih gobanov. Košara je bila pisana, kot se za ta čas spodobi, kostanju manjka še kakšnih 14 dni, pa bo spet piknik. Količine niso bile velike, ampak kar se je nabralo se bo tudi pojedlo. preden sem doma slikal so ženske že pripravljale zadeve, tako, da slikce sledijo čez vikend. Opazil sem tudi že veliko tintico, vendar je nisem nabiral imam pa orginallen recept za pripravo, če koga zanima?

V glavnem uživajte v čudoviti jeseni, pa ne se preveč kregat na forumu, kdo je pravi gobar!

romar

Zdravo. Kraljevi goban je zelo lepa, vendar pa tudi redka goba in zato zavarovana. Res je da se na nekaterih rastiščih pojavlja množično (moja izkušnja), vendar pa to ne bi smel biti vzrok, da jih pobiramo. Če jim bomo dali čas se bo mogoče številčnost dvgnila in s tem bo dosežen tudi njihov umik iz zaščitenaga seznama. Uspešno nabiranje še naprej.

rok

Lep pozdrav,

moja današnja bera, malo al sladko....

gozd se prebuja... za kakih par dni upam, da bo bera boljša :)
vsaj v mojem koncu...



RV004.jpg

lp

Rok

GobarAmaterZaenkrat

Bil v torek v bližini ljubljane, v kratkem času kar nekaj jurčkou, no dons sem šel spet ampak je blo zgleda mal premrzlo učeri tkoda dons pa nč sreče, še slikci za ljubitelje nabiranja gob:)) pa lep gobarski pozdrav..:)




snežka

Martin!
Pravkar sem se vrnila iz gozdov na Kapli. Samo en miniaturni jurček in dve lisički  :(. Še nikoli nisem bila tam gori, pa me je zanimalo, kakšni so tereni. Očitno sem totalno zgrešila, čeprav so gozdovi zelo lepi. Nabirate čisto zgoraj, ali po terenih nižje?
Moram povedati, da je tudi drugih gob bolj za vzorec.
Lp Snežka