Gobarjenje 2012

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2012, 18:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lukap8

Res je sedaj zelo važna nadmorska višina kajti višje gor ne bo,tako tudi nižje dol ne bo tako da ne nabirat nad 1000m ker pomoje tam ne bo,tudi pod 400m mislim da zaenkrat še ni! Če bo šlo pa tako naprej bodo pa tudi nižje že sigurno ;) tele gobe smo že čakali konec avgusta in so malo pozne ampak je vseeno hehe :)
Luka Prezelj

gobar666

Lep pozdrav po dolgem času,ewo tile so pa današnji popoldanski,17-19h,okrog 100jurčkov,ampak so sami lepi,zdravi,majhni..In po videnem je bilo še veliko ljudi pred mano ;DMarel je pa pri nas res ogromno,danes dopoldne okoli 60marel,samo sm jih pustil še vsaj dvakrat toliko v gozdu,da mama nima tok dela s pohanjem :P,,lep gobarski pozdrav vsem..

grozdje

Lep pozdrav  :) tudi jaz od 17ih pa do 19ih okoli 15 kil  ;D tri povhne košare..Mladi, lepi, zdravi  :) Višina 850m- Škofjeloško hribovje

Lukap8

ali mi kdo ve povedati kaj se naredi če vidiš gobo ki je majhna pa rečeš bom jutri prišel ponjo? ali bo zaradi prebližine res ne bo več rasla ali bi lahko zrasla?

lp.Luka.P
Luka Prezelj

gobar666

Grozdje,tle ti ne bojo verjel,če nebo slik gor ::)..Men velikokrat niso,pa so bile slike..haha..drgač pa vsaka čast,če si sam v dveh urah nabral 15kil:))..Lukap8,ne da ne bo tak jurček zrastu,ampak ti ga bo drug pobral :P..lep pozdrav

Lukap8

Hhaha no to ja ampak tko no če slučajno res ne bi nihče tam hodu nevem jz kako je to ker sem nekje slišal da ne raste več če si preblizu nje? rabil bi tukaj enega profi gobarja ;) če bo pa kdo pobral pa tud naj haha .
Luka Prezelj

grozdje

Sej vem  :) Nevem zakaj bi se kdo zmislu kok je najdu  :) bom dau slike sm sliku, sam jih morm dt še iz fotoaparata..Oblubm da jih dobite  ;D prišel na teren ker je blo tok jurčkou da sem se bau da jih bom pohodu  :) Jutri grem spet  :) Marele sem našel pa samo 2 :(

Lukap8

hm ja tako tudi je baje da najrpej ko zelo poganjajo marele da nato takoj za njimi zelo poganjajo jurčki :)

lp.Luka.P
Luka Prezelj

Martin

:P
pozdrav
Čestitke vsem za take bere hja zmotil se nisem ko sem pred časom napisal da bodo desetega rastli bol množično.Nevem pa zakaj ne rastejo višje tak kot vsi pišete mislim,da bodo tud nad 1000.mnv pognali oziroma že so preveril bom v četrtek .

Prosil pa bi,da ne promovirate takih kilaž na forumu (v dveh urah 15kg....) drugač pa vsaka čast za najdbo.

Lp
Martin

markok

Martin, popolnoma se strinjam s teboj. Tudi mene moti napihovanje kvazi gobarjev, kateri se hvalijo s številom/ kilogrami pobranih jurčkov.
Po moje je to daleč od namena tega portala, to je spoznavanje in spoštovanje vseh vrst gob in ne samo jurčkovlisičkmarel.
Mogoče bi jurčkarji odprli svojo temo v tem forumu, kjer bi se hvalili s količino pobranih jurčkov in potacanega gozda >:(

Danes je 10. dan po zadnjem dežju, koristna informacija za tiste, kateri so že prejšnjo soboto v dežju iskali jurčke!!

som

tudi sam se skeptičen glede takšnega hvaljena glede kilaže nabranih gob, prav neverjetno,
sicer pa mi zdi, da sta dve kili na dan na osebo čisto pravšnja merica.
Naprođam pa markok-a če lahko malo osvetli kako je glede tega, ko piše, da je bil danes 10 dan po dežju. Vem, da sem že slišal, da je rast gob odvisna od padanja ali rasti lune, rad pa bi še več izvedel o tek kdaj je ugodno za pogledat iti v gozd.
hvala in pozdrav

Katarin

Martin, po vaših prispevkih domnevam, da gobarimo na priližno istih placih. V nedeljo po dveh urah v gozdu je mož našel (v travi) enega jurčka, jaz pa cele tri lisičke. Golobic je bilo kar nekaj, so pa bile že prestare, tu pa tam kakšna rdeča mušnica. Malo nižje (900-1100 m) pa čisto nič. Med 400 in 500 m ob peš poti na Klopni vrh iz Lovrenca sta kolega našla dve mareli. V gozdu je bilo kljub vsemu prijetno in zanimivo.
Upam, da imate prav in bo se kaj zgodilo po napovedanem dežju v sredo.

andrejlj2

Tudi sam sem šel včeraj v gozd v Ljubljani malo naprej od Pržana. Nabral 30 kom - nekaj manj kot 2 kg.

gobar666

Lep pozdrav..Pa kaj se eni tok obremenjujete s temi jurčki,jst res ne razumem tega,očitno deluje tipična slovenska foušija,jst jih vsakmu privoščim iz srca :P.Če sm najdu 100 jurčkov sm pač jih in kaj pol,in moj namen ni hvalit se z njimi,ampak pokazat slikice in delit srečo z drugimi,sam jih nikoli ne vagam ,ampak jih preštejem.Pa dans naprimer sm srečal par ljudi,kateri so imeli vrečke in v vrečkah neočiščene jurčke,pa sm jim lepo povedal,da če bojo tko delal jih bo vse manj in to je to.Jst pa vse očistim v gozdu,pa vse ostanke ,ko jih doma očistim nesem naslednji dan v gozd.Torej prosim,da ne komentirate markok in podobni traparije..KVAZI GOBARJI??haha..gobe nabiram od svojih 2 let starosti,in ne ti men o kvazi gobarju.To,da pa pobiram,samo kar rad jem,je pa čisto moja stvar in od nobenega drugega..Ewo ti so pa današnji ,120jurčkov,vsi krasni..Pa kdor noče gledat jih ne rabi :o..lep pozdrav

MatejM

Lep pozdrav!

Tudi v nižinah okoli 250 metrov so začeli poganjati gobe.