Gobarjenje 2012

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2012, 18:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

slavko

krobnik, vidim, da gobe kar dobro poznate. Količina teksta ni problematična, prostora je dovolj. Kar tako naprej.
Tista pod vijoličasto koprenko je zelenkasta golobica (Russula virescens), ki je užitna in okusna goba. Tista pod borovim glivcem pa bo glede na opisano velikost ena od postrančic (Crepidotus), zelo verjetno oblotrosna postrančica (Crepidotus sphaerosporus), neužitna, glede na to, da ste jo našli na smrekovem deblu.

Lep pozdrav,
Slavko

počasna

Citat od: pipo dne 06 September 2012, 18:06
Ravnokar sem prišel iz gozda! Našel sem enega in edinega jureta s katerim se je narava malo poigrala z njim! Nabiral sem v trnovskem gozdu, ki je precej suh kljub nedavnim padavinam... n.m.v. 600-700 m

L.p. iz primorske

tudi s tem se narava poigrala  ???
zdaj me pa res zanima, kako se jurčki razmnožujejo  :D

mato2

Pozdravljeni POČASNA tega bi morali pustiti v gozdu ker je pomoje plemenski ;D. Hja ta štajerski del gozdov je letos res skorajda prazen samo upanje še je lani sem jurčke nabirau še v december tako da ne obupati.

lp Matej

PrviProgram

Ravnokar prisel iz gozda, Pohorje okolica Areha 1100 do 1300 m. Jurckov ni, nekaj malega lisick, jezki in golubice. Nato sem se prestavil nizje, nad Framom, slika enaka, jurckov in tudi lisick ni. Grem zopet v ponedeljek.

speedy25

evo včeraj sem bil pod Veliko planino dobil sem 40 jurčkov, nato sem še v ihanu dobil 30  marel lepa bera za dopoldne!!

slavkok

Prišel iz gozda okolica Trojan našel 13 malih jurčov ,dve lisički in eno sivkasto golobico.Po mojem se bo počasi začelo in vlage je tudi dovolj.

psytoma

V gozdu sem našel samo neomejene količine "marel" in nič drugega. :) Kosilo je bilo odlično.

PrviProgram

Na Pohorju golobice rastejo. Mislim, da je to sivkasta ali modrikasta golobica

Martin

;)
pozdrav

Včeri sem gobaril na pohorju kl.vrh,in golobic je kar nekaj pa tud jurčki počasi lezejo na plano.

Zanima pa me na kateri višini najdete marele kajti jaz jih nikjer ne najdem.

Čestitke vsem za najdbe
lp
Martin

Riky

Pozdravljeni !
Sem novi na tem forumu. Šel bi jutri malo na vrh pohorja, pa nebi šel brez veze, ker imam kar pol ure vožnje, pa me zanima, če kaj rastejo jurčki.
Hvala-Riky :D
LP.Riky

martinko

Naj povem, da sem bila danes na Nanosu, pa ne duha ne sluha o gobah. Mogoče bo kaj za božič. Res sem obupana, dobila sem jih nekaj v juniju  potem pa nič več.

Martin

:D
Pozdravljen Riky
kot sem napisal jurčki rastejo bol malo no vsaj po mojih terenih (nmv 1000-1300) ,ker pa sem zasledil kar nekaj mladih kot so na sliki, bi ti vseeno priporočal da greš gobarit. Mislim da nebo dolgo in bodo pognali bol množično morda pa že tu in tam je kaj.

Riky

Hvala na odgovoru g. Martin. Sem bil doma iz Gorenjske, pa sem gobaril po Mežaklji 1000/1200m, nikoli prazna košara. Tu pa se ne znajdem. Hvala, jutri pa na juriš.. 8)
LP.Riky

Lukap8

Je to pravi čas za gobe?? Danes sem ob robu gozda samo pogledal in našel na KUPU 6 MLADIH JURČKOV!!!! gmajna vabi idite!
Luka Prezelj

markok

Pri meni je še vedno slabo. Še golobic ni, katere so sicer zelo pogoste. No ja, našel sem tole na sliki, pa me je že prehitel naš skupni gozdni (ne)prijatelj lazar.
Požeruh je kar zaspal na svojem kosilu. Če to ni višek uživanja! Verjetno bi jaz tako užival, če bi padel v sod piva.
Prosim za informacije s Pokljuke!!