Gobarjenje 2012

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2012, 18:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

golobaj-milan

No ja ker je ravno govora o luni lahko zagotovo zatrdim, da se dogajanje prične, ko je tam nekje luna polna 3/4. Ob polni luni se zgodi ponavadi vrhunec! Pa če so ugodni pogoji rast traja tja do 1/4 lune.
To so moje ugotovitve pa pravim, da je mogoče samo slučaj, da se ravnam po luni in vidim, da je takrat največ gob. Je pa res, da more biti v danih trenutkih tudi vlaga v ozračju drugače ni nič tudi ob polni luni.

MIČO

Citat od: nivesp dne 16 Julij 2012, 18:56
Pozdravljeni !

Kje so Rute, ali Rut. En Rut je pri Tolminu.

Nives

Zdravo

Rute domačini pravijo Gozd - Martuljku.

lp MIČO

jurko989

kako je kaj situacija na goričkem? je kdo pogledal danes? sem bil včeraj in ni bilo niti ene same gobe  :(

mato2

Lep pozdrav v halozah je vse mirno niti divje gobe nikjer tako da cakam na prve slike iz pohorja ponavadi je to okoli dvajsetega julija lp matej

Gobar88

goričko je bogo z gobami , bil prejšnji petek na mojih mestih, včeraj in čista nula  ::) bo mogoče kaj pognalo če bo sparina:)

rene

#335
Danes bil na Pohorju. Hodil sem od Pohorske vzpenjače pa vse do Belvija dobre 3 ure v obe smeri. Niti ene "divje gobe", pa miši so se očitno tudi skrile jih je občutno manj kot prejšne tedne. Čakam torej prvi "boom" na Pohorju, ki bi naj bil ta ali naslednji teden.
Lep pozdrav :)

strickorle

..po kosilu sem šel tudi jaz malo pogledati in dobil sem nekaj rumenih gobanov in ene 15 lisičk,o jurčkih niti duha,tudi drugih gob ni,kako je zraslo to ??



Martin

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Pozdravljeni glivarji pišem iz toplega Brača. Kot vidim je pri nas deževalo tak ,da gobe sigurno kmalu bodo.
V petek pridem domov tak ,da v nedeljo javim iz pohorja stanje (MATO) ;D :o

Lp
Martin

mato2

Oh super Martin ja pomoje se bo začelo dogajati ta vikend na pohorju najkasneje pa v naslednjem tednu.

lp matej

tomo

Citat od: mato2 dne 17 Julij 2012, 11:03
Lep pozdrav v halozah je vse mirno niti divje gobe nikjer tako da cakam na prve slike iz pohorja ponavadi je to okoli dvajsetega julija lp matej

Točno tako,haloze so zaenkrat brez gob, pa tudi suho je,tako da dvomim ,da bi pred kakšnimi večjimi padavinami sploh kaj pognalo.

Martin

 :o
lep pozdrav
Evo mene smo že doma.Prebral sem forum in vidim ,da še gobice mirujejo ja in tako še bo po moje do začetka avgusta.Potem pa lahko pričakujemo prve adute, seveda pa je možno tud prej. Jaz bom vsekakor preverjal pohorske gozdove in slej ko prej bom naložil slike z gobani .

Če primerjam z lansko sezono ja točno 1.8 sem že našel par lepih jurčkov. Glede na to, da pravi konc julija par dni dež bi skor da mogle pognat.

Evo slikco za lušte

Pa lep gobarski pozdrav

Martin

nivesp

 Lep gobarski pozdrav

Pozdravljen gospod Martin, kaj so vas gobe povlekle iz vročega Brača, vaše slikice sem pričakovala šel 22 ali 23 tega meseca, ali so še
lanske?

Lep pozdrav iz vroče Primorske Nives

Martin

 ;)
Nives ja dopust je kar hitro minil in zdaj bomo pa gobarli . Seveda slikce so lanske kot sem napisal sem te gobice našel 1.8.
Upam pa ,da bom kmalu naložil letošnje v nedeljo grem v akcijo.

LP
Martin

gobar666

Lep pozdrav vsem..Mi ni dalo mira in tkoj ko sm pršou z morja ,včeraj popoldne v gozd ::)Je kar blo jurčkov, okoli 30-35 :laugh:..Ewo slikica

gobar666

In še slikica od prejle,vse skupaj okoli 40,ampak jih manjka na slikicah vsaj 10,ker predn sm jih slikal so že začeli jih rezat za kosilo ::)..sm bil pa prepozn za kako orng bero,ker sm bil šele ob 9 zjutraj v gozdu,ampak pomoje bo še kr raslo ta teden..Lep gobarski pozdrav in pejte v gozd :laugh:..