Gobarjenje 2012

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2012, 18:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

martinko

Sem nova na forumu. Sem strastna gobarka, zato čakam gobe tudi jaz. Mislim da bodo gobe v 10 dneh.

jok

Slavko in Gorenc najlepša hvala glede borovega glivca.

Prvič smo ga jedli in je res čudovita goba, ena najboljših kar sem jih kdajkoli jedel. Nabiram vsaj trideset vrst gob, ampak tale je pa špica...

Lp Janez

markok

Od zadnjega dežja grem vsak dan s kolesom  po mojih terenih in v gozdu praktično ni nič, le par meni neznanih gob.
Sem pa danes našel zelo lep primerek borovega glivca, a ga nisem pobral, ker ga nisem imel kam dat. Če koga zanima, ga gre lahko iskat na lokacijo
S 46:17:67:35, V14:75:06:23. JOK, GPS v roke pa šibaj... ;D
Veliko bolje je na travnikih, kot kaže je višek sezone za travniške kukmake, našel sem jih na štirih različnih travnikih.

Prosim za informacije s Pokljuke, ta teden bi šel enkrat gor, pa se ne bi rad 100km zastonj peljal.

slavko

Hvala za tako natančno lokacijo. V našem društvu izvajamo monitoring, kot tudi druga društva, pa nam takšni podatki nadvse koristijo. Ne zato, da bi gobo odnesli, pač pa za evidenco.

Lep pozdrav,
Slavko

jok

Markok, hvala, tako ali tako sem na poti proti Trojanam, pa bom še večerjo vzel za domov ....

lp

Janez

Lukap8

Drug teden pa spet zelo suho obeta groza groza :/

lp.Luka
Luka Prezelj

markok

Koordinate sem objavil kar tako za hec, nisem vedel, da kdo sistematično obdeluje takšne podatke. Odkar imam na biciklu GPS sledilnik, lahko za vsako gobo natančno določim nahajališče. Če kakšno društvo zanimajo ti podatki, jih lahko posredujem, na forumu pa jih raje ne bom objavljal. Že tako so moji tereni bolj švoh z gobami in ne bi rad, da se za mojimi gobami podijo še gobarji z GPS v roki :)

som

Pozdrav, sem nov na forumu, vidim pa je tukaj ogromno gobarskega znanja, za katerim hrepenim tudi sam.
Danes se šel pogledati v gozd v osrednjem delu Bele krajine, pa skorajda ni gob, niti divjih. Po travnikih pa raste veliko travniških kukmakov.
LP

Lukap8

Zdravo!

Nisi edini :( vsi povsod iščemo gobe ampak se nam še naprej skrivajo :/ oz. nočejo pokukat in pogledat kako lep je svet hehe nato se pa lepo kuhajo u župi ..:)

Veliko sreče vsem še naprej!
lp.Luka
Luka Prezelj

Lukap8

Kako zelo slabo kaže za ta mesec vreme pa to je neverjetno!!! Še cel september naj bi bil po napovedih poleten. Že konec tedna bo spet vroče in soparno in tako vreme do 30 stopinj nas bo spremljalo vse do 15. septembra ko bo prišla le enodnevna ohladitev z malo dežja nato pa najverjetneje do konca meseca ponovno suša in višje temperature!! Nevem pomoje da bi nato oktober že skoraj moral biti bolj deževen ampak če je že suša pred tem požgala vse tudi gobe bo katastrofa.Škoda res no sicer je pa vse to še daleč in bomo videli naprej kako in kaj.

lp.Luka.P
Luka Prezelj

Boletus31

Vse kaže na to, da bo letošnji september isti kot lani.

slavko

#581
markok, za koordinate gob bi vam bili zelo hvaležni. Tudi vsem ostalim, ki jih boste zaupali. Tisti, ki se bo odločil, da nam zaupa podatke o najdenih vrstah gob, naj jih prosim pošlje na e-mail gobarskega društva Lisička Maribor, gdlmb1@gmail.com.

Koordinate najdenih gob gobarska društva zbiramo že od nastanka društev dalje. Najstarejše jih ima že čez 50 let. Med leti 2001 in 2006 smo vse dosedanje podatke o najdenih vrstah gob prenesli v bazo Boletus Informaticus, kamor jih vpisujemo še danes. Nastala je monografija, http://www.gobe.si/dokumenti/Porocilo_20041207.pdf. Podatki so osnova za rdeči seznam gliv Slovenije in še katerega drugega, saj lahko spremljamo rast različnih vrst gob skozi daljše obdobje.

Vnaprej hvala.

Lep pozdrav,
Slavko

marelar

Danes sem dobil 10 dežnikaric- marel in še bodejo ven očitno pravi čas za to vrsto

markok

Marelar, prehitel si me za pol ure, tudi pri meni marele veselo poganjajo. Našel sem 11 gob na treh lokacijah, vendar premlade za pobrati.
Če me ne bo kdo prehitel, bom  jutri pobral 2 ali 3 komade za kosilo.
Če koga zanima lokacija, mu lahko pošljem GPS koordinate (enkrat po božiču ;D)



Uploaded with ImageShack.us

gorenc

Citat od: jok dne 04 September 2012, 10:30
Slavko in Gorenc najlepša hvala glede borovega glivca.

Prvič smo ga jedli in je res čudovita goba, ena najboljših kar sem jih kdajkoli jedel. Nabiram vsaj trideset vrst gob, ampak tale je pa špica...

Lp Janez

Borov glivec ne da je zelo dober tudi zelo rad zraste velik moj je bil najtežji 7 kg v Pobreški gmajni v Tržiču oziroma v Zvirčah slišal sem pa tudi že za večji primerek okoli 40 kg ki so ga našli že leta nazaj kranjski gobarji in ljudje ko so  si ogledovali razstavo so mislili da je umetno